Ankowo cz.2
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
Ta silka to mi sie nawet podoba. Musze ci Aniu powiedzieć, że mój teść również zakupił kury
Na szczęscie nie mam ich koło domu, tylko na działce, ale też będę mieć swoje jajka i kurzeniec 
Kurek jest!
Trochę mnie rozczarował, spodziewałam się bardziej zielonych nóżek, no trudno...
Za to ta silka? strasznie ładne brzydkie kaczątko
Ale to jest już dorosły osobnik, taka już będzie? Bardzo fajna!
W ogóle bardzo szeroka gama zakupów-drób, rośliny, grzyby, ho, ho! Widzę, że hibiskus z tych wysokich, mnie straszono, że może nie przezimować, ale wylazł i rośnie!
W ogóle bardzo szeroka gama zakupów-drób, rośliny, grzyby, ho, ho! Widzę, że hibiskus z tych wysokich, mnie straszono, że może nie przezimować, ale wylazł i rośnie!
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Również pod wrażeniem jestem, kogutka nóżki zielone, silka jednak kurka? śmieszna jest, niech zdrowo rosną (zakupki super, grzybnia pieczarkowa prawie już do kuchni się nadaje
)

- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu Ty złota kobieta jesteś
i jaka wszechstronna

- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O rany, jaka ta silka jest superaśna. Cudo! I te włochate łapki (obejrzałam sobie w necie). Ja chcę taką kurę!!!
Jak myślisz, czy w ogrodzie można byłoby trzymać taką kurkę? Miałaby oczywiście małą zagródkę i domek do spania a w dzień chodziłaby po ogrodzie.
I zapisuję się oczywiście do fanklubu
.
Jak myślisz, czy w ogrodzie można byłoby trzymać taką kurkę? Miałaby oczywiście małą zagródkę i domek do spania a w dzień chodziłaby po ogrodzie.
I zapisuję się oczywiście do fanklubu
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Witajcie drodzy goście
Marzanko, a gdzie tam. Wiesz, jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego
Tajeczko, ta rasa jest niezwykle przyjacielska, na razie ze względu na wiek będzie osobno, ale potem połączy się z resztą stada. Kury starsze i młode patrzą na siebie z ciekawością przez dzielącą je siatkę, nie widzę agresji. A winnika oczywiście widziałam
Szybko działasz
Adamie- to są ok 5-6 tygodniowe kurczęta. Zielononóżka to ma być kogucik, do pilnowania stada. A silka - kurka jedwabista, to rasa azjatycka, ozdobna, ale oczywiście także niesie jajka. Na razie jedna na próbę. Co do nadążania z pracami, na szczęście kurami zajmują się jeszcze trzy osoby, więc dajemy radę. Ogródek głównie ja sama. W kuchni gotują łącznie 4 osoby. Więc żadnych nadnaturalnych zdolności jak widać nie mam
Aniu Marzanko, Basiu
Nie słyszałam jeszcze takich komplementów. Zatkało mnie, naprawdę.
Wiele z tego co widzicie to efekty współpracy i pomocy domowników.
Marzanko, a gdzie tam. Wiesz, jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego
Tajeczko, ta rasa jest niezwykle przyjacielska, na razie ze względu na wiek będzie osobno, ale potem połączy się z resztą stada. Kury starsze i młode patrzą na siebie z ciekawością przez dzielącą je siatkę, nie widzę agresji. A winnika oczywiście widziałam
Adamie- to są ok 5-6 tygodniowe kurczęta. Zielononóżka to ma być kogucik, do pilnowania stada. A silka - kurka jedwabista, to rasa azjatycka, ozdobna, ale oczywiście także niesie jajka. Na razie jedna na próbę. Co do nadążania z pracami, na szczęście kurami zajmują się jeszcze trzy osoby, więc dajemy radę. Ogródek głównie ja sama. W kuchni gotują łącznie 4 osoby. Więc żadnych nadnaturalnych zdolności jak widać nie mam
Aniu Marzanko, Basiu
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Zielona Aniu ! Jestem pierwszy raz w Twoim królestwie i muszę powiedzieć, że zrobił na mnie wrażenie jego bezpretensjonalny urok ! Podoba mi się Twoje podejście do świata - spokojna życzliwość i ogarnianie wszystkiego - masz piękne kwiaty ,hodujesz kurki, robisz syropy, uprawiasz pieczarki i warzywa...Do tego robisz piękne zdjęcia ! Np. to z liśćmi buraczke albo z szopką z początku Twojego wątku. Miło jest u Ciebie !
- Zielona_Ania

Dorotko, na żywo jest jeszcze fajniejsza
Świetnie że będziesz mieć pożytki z kurek, dobrze mieć takiego teścia 
Martuś, no nie jest to zieleń trawiasta
Ale dobre i to. Silka to młodziak. Dorosła będzie miała czuprynę na głowie i łapcie na nogach, będzie chodzącym na dwóch nogach puszystym pluszakiem. Mnie mówił pan od hibiskusa, żeby ściąć jesienią i przykryć tym karpę. Na tym egzemplarzu widać kawałki badyli po zeszłym sezonie, znaczy zimował już raz.
Aniu, liczę na to że kurka. Oba nowe kurczaki są bardzo żwawe i trzymają się cały czas razem, noga w nogę
Z grzybów mam mieć jeszcze shitake, ale zabrakło i czekam na dostawę.
Arletko
Spełniam swoje zachcianki raczej.
Asiu, z tego co czytałam to kurki jedwabiste są łatwe w hodowli, nawet dla początkujących. Ze względu na rodzaj upierzenia nie latają, więc nie trzeba wysokich ogrodzeń (ok 70cm podaje Ania Czarnota - nasza forumowiczka i redaktor Wolierki). Luzem jednak bym nie puszczała w ogrodzie bo podobno ryją jak najęte. W opinii hodowców to bardzo przyjazne kury (nawet mowa o wskakiwaniu na kolana! ), przywiązujące się do właścicieli. W dodatku bardzo dobre mamy. Więcej do poczytania np. tutaj: http://www.forum.woliera.com/viewtopic. ... sc&start=0
Martuś, no nie jest to zieleń trawiasta
Aniu, liczę na to że kurka. Oba nowe kurczaki są bardzo żwawe i trzymają się cały czas razem, noga w nogę
Arletko
Asiu, z tego co czytałam to kurki jedwabiste są łatwe w hodowli, nawet dla początkujących. Ze względu na rodzaj upierzenia nie latają, więc nie trzeba wysokich ogrodzeń (ok 70cm podaje Ania Czarnota - nasza forumowiczka i redaktor Wolierki). Luzem jednak bym nie puszczała w ogrodzie bo podobno ryją jak najęte. W opinii hodowców to bardzo przyjazne kury (nawet mowa o wskakiwaniu na kolana! ), przywiązujące się do właścicieli. W dodatku bardzo dobre mamy. Więcej do poczytania np. tutaj: http://www.forum.woliera.com/viewtopic. ... sc&start=0
- Zielona_Ania

Tamaryszku, dziękuję za wizytę
Staram się stworzyć ogród który jest przyjazny żywym stworzeniom, dający i coś dla oka i coś dla ciała. Jeszcze dużo do wykonania, ale forum bardzo mobilizuje, Wasze opinie dodają skrzydeł
Marzanko, przekażę

Marzanko, przekażę
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to przyjechały drobinki. Emu słodkie i przyjazne
Kogutek jak diabełek
Jak urośnie będzie diabeł nie kogut.
Ale listopad... też tak od rana upycham pogodzie. Ale.... zjadłam pierwszą malinę. Nie do końca dojrzała, ale smak maliny był
Ale listopad... też tak od rana upycham pogodzie. Ale.... zjadłam pierwszą malinę. Nie do końca dojrzała, ale smak maliny był
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Aniu dawno nie byłam a u ciebie tyle nowości
I tyle pochwał, więc nie będę się powtarzać tylko dołączam
Konfiturę z płatków róży robię też ucierając z cukrem i cytryną, ale nie wiem czy M dobrze zrobił syrop z kwiatów bzu.
Jakaś papka mu wyszła
jak ty robisz? Pieczarki też będziesz hodowała?
Pozdrawiam i życzę
(u nas cały dzień pada
) 
Konfiturę z płatków róży robię też ucierając z cukrem i cytryną, ale nie wiem czy M dobrze zrobił syrop z kwiatów bzu.
Jakaś papka mu wyszła
Pozdrawiam i życzę
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Aniu super zakupy zrobiłaś
a kogucik super, kurka mała biała dama 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Zielona_Ania

Izuś, pierwsza malina w sezonie też już za mną
Pogoda mnie podłamała. Niby weekend się zbliża i znowu stracony ?
Igorze, zobaczysz jakie ładne będą jak dorosną, kogut nabierze kolorów
Marylko
Pieczarki są w worku, na gotowym podłożu. Więc wystarczy zbierać co wyrośnie
Ja syrop robię tak, że najpierw gotuję wodę z cukrem i cytryną, potem dopiero wrzucam do przestygłego syropu kwiaty bez ogonków. Moczą się dwa dni, przecedzam dokładnie, wlewam do słoiczków i pasteryzuję. Jest nieco mętny od naturalnego osadu, ale nie ma mowy o papce.
Igorze, zobaczysz jakie ładne będą jak dorosną, kogut nabierze kolorów
Marylko
Ja syrop robię tak, że najpierw gotuję wodę z cukrem i cytryną, potem dopiero wrzucam do przestygłego syropu kwiaty bez ogonków. Moczą się dwa dni, przecedzam dokładnie, wlewam do słoiczków i pasteryzuję. Jest nieco mętny od naturalnego osadu, ale nie ma mowy o papce.