A ja nic n ie wiem o sprzeczce sąsiedzkiej
Skromny ogród Joli cz.4
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To zanim wyłączę komputer wyjaśniam. Był podział działki i ustalenie granic z sąsiadką. Teraz rozbieram z bratem stary płot... to próchno co kiedyś płotem było i kopiemy pod nowe, betonowe. Ale tej ciągle coś źle... dziś na przykład wydawało się, że wkopany w ziemię granicznik się rusza.... A i to, że pozwoliliśmy na to, że korzenie starego żywopłotu przerosły na jej stronę.... No wesoło jest z kobietą, wesoło... Dobrej nocy.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Agnieszko fajnie się wczoraj rozmawiało
czasami takie rozmowy sa potrzebne.....
Grzesiu rozumiem Cię doskonale ja ze swoim sąsiadem walczyłam kilka dobrych lat, jak kupiliśmy dom chcieliśmy się ogrodzić a sąsiad obok nam zabraniał bo twierdził że to wspólnota i cały czas wyzywał nas od najróżniejszych
My i tak postawiliśmy na swoim i ogrodziliśmy się i przez kilka lat wysłuchiwaliśmy tylko wyzwisk. Mój sąsiad dopiero 3 miesiące temu jak miał sprawę z drugim sąsiadem o podział dowiedział się że my mieliśmy rację. Wiesz on całe życie chlał i ie wiedział co się dzieje.
Mówię Ci Grześ ja mogłabym książkę napisać co się działo przez te wszystkie lata
Grzesiu rozumiem Cię doskonale ja ze swoim sąsiadem walczyłam kilka dobrych lat, jak kupiliśmy dom chcieliśmy się ogrodzić a sąsiad obok nam zabraniał bo twierdził że to wspólnota i cały czas wyzywał nas od najróżniejszych
My i tak postawiliśmy na swoim i ogrodziliśmy się i przez kilka lat wysłuchiwaliśmy tylko wyzwisk. Mój sąsiad dopiero 3 miesiące temu jak miał sprawę z drugim sąsiadem o podział dowiedział się że my mieliśmy rację. Wiesz on całe życie chlał i ie wiedział co się dzieje.
Mówię Ci Grześ ja mogłabym książkę napisać co się działo przez te wszystkie lata
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
Witam!
Takie rozmowy są czasem wręcz konieczne
A ja jestem 3. pokoleniem w walce z tym sąsiadem... tzn teraz już jego żoną, bo on się przeniósł w inny wymiar parę lat temu. Ale nie licząc pierwszych dwóch lat mojego życia, to mam trzydziestoletnie doświadczenie z nimi... Więc może na moje 33. urodziny dostanę prezent w postaci świętego spokoju od nich ?
Życzę miłego i spokojnego dnia, oczywiście w ogrodzie
Takie rozmowy są czasem wręcz konieczne
A ja jestem 3. pokoleniem w walce z tym sąsiadem... tzn teraz już jego żoną, bo on się przeniósł w inny wymiar parę lat temu. Ale nie licząc pierwszych dwóch lat mojego życia, to mam trzydziestoletnie doświadczenie z nimi... Więc może na moje 33. urodziny dostanę prezent w postaci świętego spokoju od nich ?
Życzę miłego i spokojnego dnia, oczywiście w ogrodzie
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak Grażynka - myślałem Jola, że Ty juz do góry brzuchem na piaseczku, a tu takie ciekawe nocne rozmowy
. Fajnie się czytało (tym razem od deski do deski
)
Niebo jest świetnym tłem dla roślin i wykorzystałaś to maksymalnie
Ta malwa a w tle ciemne chmury - rewelka
Inne też
Jolu, będziesz miała piękny duży ogród, jak obsadzisz nowe zagony. Jesteś bardzo przyszłościowa.
No a teraz to już naprawdę - cudnych wakacji
;:2
Niebo jest świetnym tłem dla roślin i wykorzystałaś to maksymalnie
Jolu, będziesz miała piękny duży ogród, jak obsadzisz nowe zagony. Jesteś bardzo przyszłościowa.
No a teraz to już naprawdę - cudnych wakacji
;:2-
x-d-a
Jaką ostatnią? Jeszcze jutro Jola nam coś zapoda... prawda???dala pisze:Joluś, dziękuję za ostatnią (?) przed urlopem porcję wspaniałych zdjęć.
A teraz odpocznij od codzienności, pracy, nawet ogrodu.
Miłego wypoczynku
Jola co to za pięknotka fioletowa?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Grześ cieszę się że mnie odwiedziłeś i dziękuję za miłe słowa
Daluś i Tobie sympatyczna dziewczyno dziękuję
już jestem spakowana i jutro cały dzień odpoczywam
nie zapomniałam całe do południa w kuchni
gotować rodzince obiadek a potem cały tydzień laba
Liseczko postaram się wkleić coś na pożegnanie
a ta fioletowa róża to pokazywałam jakiś czas temu kartonik od niej i chyba nie pisze jak się nazywa 
Daluś i Tobie sympatyczna dziewczyno dziękuję
Liseczko postaram się wkleić coś na pożegnanie