WYSTAWY 2006-2009r - relacje ,informacje/arch/
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte)-ewelina- pisze:Anusska ... sądziłam, że poczytałaś co nieco o miejscu do którego się wybieraszi zagranicznych wystawach ( choćby w tym wątku )
, a ze znajomością niemieckiego nie ma problemu - dogadasz się również po angielsku.
Drogo powiadasz ? Cóż, wystawa to nie Biedronka![]()
Za wstęp na imprezę zapłacisz 9 euro, programu i informacji o wystawcach szukaj w necie
A że wystawcy po angielsku mówią, to dobrze, przynajmniej taki z tego plus, że w tym języku się dogadam
Piszę, że drogo - bo drogo. Od jednej z forumowiczek dowiedziałam się, że na marcowej wystawie w Dreźnie Phal. (ale botaniczne) koszotwały 15€, czyli do teraźniejszych cen 40zł różnicy, a mało to nie jest
A sam wstęp drogi też jest - może zależy jak dla kogo - ale drogi jest. 38zł to w końcu mało nie jest
Zdjęcia fajne, już się nie mogę doczekać tych widoków. Na żywo robi pewnie jeszcze większe wrażenie, niż przez internet
- -ewelina-
- 500p

- Od: 14 sie 2007, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anusska, a tu czytałamAnusska pisze: No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte)A mogłabyś w takim razie podać stronkę, gdzie jest to wszystko napisane
Chętnie bym coś jeszcze poczytała
![]()
Chyba jednak nie czytałam, bo trudu sobie nie zadałam
Pozdrawiam,
Ewelina
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Akurat do tej samej strony nie dotarłam ---> wcześnie byłam tutaj i nie znalazłam potrzebnych mi informacji.-ewelina- pisze:Anusska, a tu czytałamAnusska pisze: No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte)A mogłabyś w takim razie podać stronkę, gdzie jest to wszystko napisane
Chętnie bym coś jeszcze poczytała
![]()
- http://www.messe-dresden.de/de/messe-in ... gress.html
Chyba jednak nie czytałam, bo trudu sobie nie zadałam
Pozdrawiam,
Ewelina
Jedynie kliknęłam na link do strony głównej podanej przez Ciebie strony, ale nie udało mi się nic konkretnego tam znaleźć.
Ale nie rozumiem, czy podanie cen i godzin otwarcia było aż takim problemem...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No i byłam, widzialam i...hmmm...po tej wystawie stwierdzam, że jeszcze się dużo muszę nauczyć. 2/3 nazw było dla mnie niewiadomych. Ale za to porozmawiałam sobie z Panem z Orchidsklepiku...Rozmowa była miła
To moja pierwsza wystawa storczykowa, wg mnie malutka. Fotki są, Wybaczcie ich jakość...no i niektóre niepodpisane:
Miniaturki falków po 30zł:

Dwie vandy:

I storczyki z prywatnych kolekcji:
p.e. "alba":

pH. fasciata:

Miniaturki falków po 30zł:

Dwie vandy:

I storczyki z prywatnych kolekcji:
p.e. "alba":

pH. fasciata:

- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Byłam i jestem mega rozczarowana.
Owszem zrobiłam sobie miłą wycieczkę do Krakowa i miło spędziłam dzień. Jednak na samej wystawie byłam może z pół godziny.
Bardzo mała wystawa. Niezbyt dużo botaników wystawianych. Sprzedaż prowadziły orchidsklepik i orchidmania.
Fasciata i lueddemanniana będą do sprzedania dopiero w niedzielę po południu, bo na razie jako kwitnące były wystawiane.
Kupiłam bellinę, bo od dawna za mną chodziła. Miałam nadzieję na kwitnącą, ale niestety. Zakwitnie pewnie dopiero za rok. Z tego co chciałam niestety nic innego nie było. Kupiłam z ciekawości i z racji , że to storczyk maleńki aerangis rhodosticta.

Owszem zrobiłam sobie miłą wycieczkę do Krakowa i miło spędziłam dzień. Jednak na samej wystawie byłam może z pół godziny.
Bardzo mała wystawa. Niezbyt dużo botaników wystawianych. Sprzedaż prowadziły orchidsklepik i orchidmania.
Fasciata i lueddemanniana będą do sprzedania dopiero w niedzielę po południu, bo na razie jako kwitnące były wystawiane.
Kupiłam bellinę, bo od dawna za mną chodziła. Miałam nadzieję na kwitnącą, ale niestety. Zakwitnie pewnie dopiero za rok. Z tego co chciałam niestety nic innego nie było. Kupiłam z ciekawości i z racji , że to storczyk maleńki aerangis rhodosticta.

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łukaszu byłam wczoraj na tej wystawie i nawet nie wyjęłam aparatu. Wystawców było trzech, bardzo małe stoisko Orchidsklepiku, większe bardzo sympatycznej pani Orchidsalon i LM i na tym koniec, nie było nic specjalnego, nawet nie wyjęłam aparatu z torby. Nie było prywatnych kolekcji.
Do sprzedaży sporo kwitnących hybryd, reszta to prawie same sadzonki no i to co w LM w stałej ofercie. Spotkałam przez przypadek sąsiadkę, okazało się, że ona pracuje na Zamku i też powiedziała że tegoroczna wystawa jest bardzo uboga. Udało mi się kupić Phal. equestris, są to dwie rośliny i niedługo zakwitnie, potem dam fotkę u siebie
Do sprzedaży sporo kwitnących hybryd, reszta to prawie same sadzonki no i to co w LM w stałej ofercie. Spotkałam przez przypadek sąsiadkę, okazało się, że ona pracuje na Zamku i też powiedziała że tegoroczna wystawa jest bardzo uboga. Udało mi się kupić Phal. equestris, są to dwie rośliny i niedługo zakwitnie, potem dam fotkę u siebie
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Beatrice pisze:Łukaszu byłam wczoraj na tej wystawie i nawet nie wyjęłam aparatu. Wystawców było trzech, bardzo małe stoisko Orchidsklepiku, większe bardzo sympatycznej pani Orchidsalon i LM i na tym koniec, nie było nic specjalnego, nawet nie wyjęłam aparatu z torby. Nie było prywatnych kolekcji.
No tak...
Coraz słabiej z wystawcami
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Kasiu
To jak postrzegamy wystawy, zalezy wyłącznie od naszego nastawienia.
Widzimy z fotek jak wyglądają ; imponująco ,szczególnie zagraniczne.
Rysujemy obrazy podobieństwa przed...we własnej wyobrażni .
Ale tak sobie ne da
Wystawy krajowe rządzą sie innymi uwarunkowaniami.
PS
informacja uzupełniająca:
Salon Orchidei w Palmiarni w Łodz ma zawsze dwa swoje stoiska w holu/abo jedno długie :P /
- sklep w tym czasie tylko dyżuruje - jest, z uwagi na ruch klientów handel wyprowadzony jest na zewnątrz.
pzdr.JOVANKA
To jak postrzegamy wystawy, zalezy wyłącznie od naszego nastawienia.
Widzimy z fotek jak wyglądają ; imponująco ,szczególnie zagraniczne.
Rysujemy obrazy podobieństwa przed...we własnej wyobrażni .
Ale tak sobie ne da
Wystawy krajowe rządzą sie innymi uwarunkowaniami.
PS
informacja uzupełniająca:
Salon Orchidei w Palmiarni w Łodz ma zawsze dwa swoje stoiska w holu/abo jedno długie :P /
- sklep w tym czasie tylko dyżuruje - jest, z uwagi na ruch klientów handel wyprowadzony jest na zewnątrz.
pzdr.JOVANKA