WYSTAWY 2006-2009r - relacje ,informacje/arch/

Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po trzykroć wow :shock: :D Ależ cudowności...zazdroszczę...Choćby dla obejrzenia takiej mnogości storczyków pojechałabym, gdybym miała bliżej :)
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

-ewelina- pisze:Anusska ... sądziłam, że poczytałaś co nieco o miejscu do którego się wybierasz :D i zagranicznych wystawach ( choćby w tym wątku ) :D, a ze znajomością niemieckiego nie ma problemu - dogadasz się również po angielsku.
Drogo powiadasz ? Cóż, wystawa to nie Biedronka :lol:

Za wstęp na imprezę zapłacisz 9 euro, programu i informacji o wystawcach szukaj w necie :D
No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte) :? A mogłabyś w takim razie podać stronkę, gdzie jest to wszystko napisane :?: Chętnie bym coś jeszcze poczytała :)
A że wystawcy po angielsku mówią, to dobrze, przynajmniej taki z tego plus, że w tym języku się dogadam :wink:
Piszę, że drogo - bo drogo. Od jednej z forumowiczek dowiedziałam się, że na marcowej wystawie w Dreźnie Phal. (ale botaniczne) koszotwały 15€, czyli do teraźniejszych cen 40zł różnicy, a mało to nie jest :?
A sam wstęp drogi też jest - może zależy jak dla kogo - ale drogi jest. 38zł to w końcu mało nie jest :roll:

Zdjęcia fajne, już się nie mogę doczekać tych widoków. Na żywo robi pewnie jeszcze większe wrażenie, niż przez internet :lol:
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anusska pisze: No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte) :? A mogłabyś w takim razie podać stronkę, gdzie jest to wszystko napisane :?: Chętnie bym coś jeszcze poczytała :)
Anusska, a tu czytałam :?: - http://www.messe-dresden.de/de/messe-in ... gress.html

Chyba jednak nie czytałam, bo trudu sobie nie zadałam :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

-ewelina- pisze:
Anusska pisze: No pewnie, że czytałam... Ale w internecie nie znalazłam informacji na temat cen wstępu i godzin otwarcia (był tylko program, a to jednoznaczne nie jest - może być inaczej otwarte) :? A mogłabyś w takim razie podać stronkę, gdzie jest to wszystko napisane :?: Chętnie bym coś jeszcze poczytała :)
Anusska, a tu czytałam :?: - http://www.messe-dresden.de/de/messe-in ... gress.html

Chyba jednak nie czytałam, bo trudu sobie nie zadałam :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Akurat do tej samej strony nie dotarłam ---> wcześnie byłam tutaj i nie znalazłam potrzebnych mi informacji.
Jedynie kliknęłam na link do strony głównej podanej przez Ciebie strony, ale nie udało mi się nic konkretnego tam znaleźć.
Ale nie rozumiem, czy podanie cen i godzin otwarcia było aż takim problemem... :?:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Ewelino, dzięki za relację i zazdroszczę tych widoków.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i byłam, widzialam i...hmmm...po tej wystawie stwierdzam, że jeszcze się dużo muszę nauczyć. 2/3 nazw było dla mnie niewiadomych. Ale za to porozmawiałam sobie z Panem z Orchidsklepiku...Rozmowa była miła :) To moja pierwsza wystawa storczykowa, wg mnie malutka. Fotki są, Wybaczcie ich jakość...no i niektóre niepodpisane:
Miniaturki falków po 30zł:

Obrazek
Dwie vandy:
Obrazek Obrazek
I storczyki z prywatnych kolekcji:
p.e. "alba":
Obrazek
pH. fasciata:
Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

C.d zdjęć.... 2 catleyki, hybrydy:
Obrazek Obrazek
I kolejna:
Obrazek
I moje ulubione sabotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Byłam i jestem mega rozczarowana.
Owszem zrobiłam sobie miłą wycieczkę do Krakowa i miło spędziłam dzień. Jednak na samej wystawie byłam może z pół godziny.
Bardzo mała wystawa. Niezbyt dużo botaników wystawianych. Sprzedaż prowadziły orchidsklepik i orchidmania.
Fasciata i lueddemanniana będą do sprzedania dopiero w niedzielę po południu, bo na razie jako kwitnące były wystawiane.
Kupiłam bellinę, bo od dawna za mną chodziła. Miałam nadzieję na kwitnącą, ale niestety. Zakwitnie pewnie dopiero za rok. Z tego co chciałam niestety nic innego nie było. Kupiłam z ciekawości i z racji , że to storczyk maleńki aerangis rhodosticta.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Moja bellina
Obrazek

i aerangis rhodosticta.
Obrazek
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Justyno, piękne zdjęcia przywiozłaś :D i nie bądź proszę rozczarowana, bo się smok pogniewa ;)

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Justynko super fotki :) Mój Aerangis rodosticta jest trochę mniejszy, ale go uwielbiam :) Kwiatuszki jeszcze się utrzymują :) Chyba sobie sprawię jeszcze jednego przy okazji ;:109 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łukaszu byłam wczoraj na tej wystawie i nawet nie wyjęłam aparatu. Wystawców było trzech, bardzo małe stoisko Orchidsklepiku, większe bardzo sympatycznej pani Orchidsalon i LM i na tym koniec, nie było nic specjalnego, nawet nie wyjęłam aparatu z torby. Nie było prywatnych kolekcji.

Do sprzedaży sporo kwitnących hybryd, reszta to prawie same sadzonki no i to co w LM w stałej ofercie. Spotkałam przez przypadek sąsiadkę, okazało się, że ona pracuje na Zamku i też powiedziała że tegoroczna wystawa jest bardzo uboga. Udało mi się kupić Phal. equestris, są to dwie rośliny i niedługo zakwitnie, potem dam fotkę u siebie
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Beatrice pisze:Łukaszu byłam wczoraj na tej wystawie i nawet nie wyjęłam aparatu. Wystawców było trzech, bardzo małe stoisko Orchidsklepiku, większe bardzo sympatycznej pani Orchidsalon i LM i na tym koniec, nie było nic specjalnego, nawet nie wyjęłam aparatu z torby. Nie było prywatnych kolekcji.

Do sprzedaży sporo kwitnących hybryd, reszta to prawie same sadzonki no i to co w LM w stałej ofercie. Spotkałam przez przypadek sąsiadkę, okazało się, że ona pracuje na Zamku i też powiedziała że tegoroczna wystawa jest bardzo uboga. Udało mi się kupić Phal. equestris, są to dwie rośliny i niedługo zakwitnie, potem dam fotkę u siebie

No tak...
Coraz słabiej z wystawcami :?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

W zeszłym roku byłam bardzo rozczarowana. Ja nie mam porównania, bo nie byłam nigdy w innym mieście na wystawie, ale w Łodzi nie podobało mi się. Storczyków było mało. W w pobliskim sklepie szumnie nazwanym Salonem Orchidei było tylko kilka hybryd falków i dendrobiów w kosmicznych cenach.
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Kasiu :lol:

To jak postrzegamy wystawy, zalezy wyłącznie od naszego nastawienia.
Widzimy z fotek jak wyglądają ; imponująco ,szczególnie zagraniczne.
Rysujemy obrazy podobieństwa przed...we własnej wyobrażni .
Ale tak sobie ne da :lol:
Wystawy krajowe rządzą sie innymi uwarunkowaniami.

PS
informacja uzupełniająca:
Salon Orchidei w Palmiarni w Łodz ma zawsze dwa swoje stoiska w holu/abo jedno długie :P /
- sklep w tym czasie tylko dyżuruje - jest, z uwagi na ruch klientów handel wyprowadzony jest na zewnątrz.

pzdr.JOVANKA
Zablokowany

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”