Ogród Babopielki r.2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam prośbę widziałam u Ciebie jodłę kalifornijską - jest piękna, ja noszę się z zamiarem kupna 3 sztuk. Powidz mi coś o niej, jak szybko rośnie czy bardzo łysieje itp. sama już nie wiem a moze srebrny świerk i dwie jodły albo odwrotnie :cry:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko, śmiesznie, równocześnie u siebie pisałyśmy :) Co do roślinek, to chętnie, ale masz rację, tak jak proponujesz będzie najlepiej. Uważaj na pogodę, bo dziś typowo "w marcu jak w garncu" :) Ale od niedzieli... żyć nie umierać :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ania-kubanki nalewkę można stosować jeśli się leków nie bierze :lol: ja sama sobie od czasu do czasu kieliszeczek wypiję :wink:

EdytaB - jodła kalifornijska rośnie dosyć szybko ,lepiej od koreańskiej .Zachowuje bardzo długo zwarty bajkowy pokrój :lol: Ja mam dwie jedna ma 17 lat ,a druga jakieś 6-7 i obie są piękne :P Jeśli bym miała wybierać między świerkiem srebrnym ,a jodłą to wybór padłby na jodłę :lol:
Ta jodła kalifornijska ma 17 lat :wink:

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna kompozycja, czarodziejka jesteś Bożenko.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Bożenko ja mam jedną jodłę kalifornijska ma ze4 lata może 5 a jest już też dość wysoka.Też mi się bardzo podoba tylko nie wiem do jakiej wysokości ona rośnie a nie chciałabym aby urosła za wysoka bo później strach że w czasie wichury wywróci się na dom.
Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Bożenko, kompozycja kolorystycznie faktycznie wyszła pięknie :shock: Moja jodełka odchorowała rok po zakupie, ale w ubiegłym roku miała już piękne przyrosty, mam nadzieję, że ruszy z kopyta i dogoni kiedyś Twoją. A masz może na zdjęciu tę drugą, młodszą?

Co do nalewki, to właśnie o to chodzi, że ja nie mogę praktycznie żadnych leków przez karmienie, a ta odrobina alkoholu chyba mu nie zaszkodzi ;) :oops:
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Bożenko produkcja nie jest taka duża :wink:
U mnie rano było biało... śnieg stopniał i znowu pada... ja chce prawdziwą wiosnę...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja i czarodziejka :shock: Tylko ta kompozycja jako-tako mi wyszła :roll: reszta już nie jest taka ładna :(
e-genia - moja jodła kalifornijska też rośnie blisko domu ,nawet widać na zdjęciu kawałek dachu :roll: i też nie wiem czy z czasem nie będzie to problem :?
kubanki -jodła jak się na dobre zaaklimatyzuje to jeszcze Cię zadziwi swoim wzrostem :lol:
Myślę ,że odrobina naleweczki nie zaszkodzi nawet karmiącej mamie :wink:
To mniejsza jodła kalifornijska czyli 7 letnia -dzisiejsze zdjęcie :lol:

Obrazek

anna czarnota -Ania oprócz tych patyków to mam jeszcze trochę pudełek z nasionami :shock:
a pogoda kiepska ,u mnie też sypie śniegiem :(
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bożenko, jak ja bym się miała przejmować bliskością domu to nic by u mnie nie rosło. Zawsze można wziąć sprzęt do pomniejszania roślin.Co prawda na zmniejszenie jodły nie mam pomysłu. Moją na razie podcinam od dołu, bo mimo, że młoda zajęłaby sporo miejsca, a tak to pod nią jeszcze się wiele mieści.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga my staramy się nie sadzić roślin blisko domu ,zresztą poza tą jodła to nic więcej tak blisko nie rośnie ,bo niestety nie ma miejsca :? jest droga dojazdowa ,wjazd do garażu i zsyp do węgla i wszystko musi być wolne od roślin :( Ale za to w ogrodzie szalejemy z roślinami :oops:
Znowu kupiłam nowe ,tym razem Laurowiśnię i jodłę kaukaską i jeszcze w doniczkach stoją , bo mam odwieczny dylemat -gdzie to posadzić :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Obrazek
Całkiem,całkiem ładny widok .
Jodłę kalifornijską kiedyś miałam ,ale ktoś mi ją zapierdzielił .
Pewnie była by już taka duża jak twoja .
Żal mi jej....... ,ale może kiedyś znów sobie taką sprawię .
Piękne zakupy ,a jak już są, to i miejsce się znajdzie :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Bożenko :D nie tylko Ty masz takie problemy :roll:
Wczoraj przyszły do mnie, kupione na Allegro, dwie róże na pniu i mam problem ... gdzie posadzić :wink: :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze:Witam wszystkie dziewczyny :D

e-genia iryski kwitną ,ale sadziłam ich więcej i reszty nie ma :roll: pewnie nornice je już spałaszowały :shock:

Monia68 - dzisiaj u mnie znowu zima ,rano było całkiem biało ,ale teraz już śnieg ginie :lol:

iga23- to prawda pogoda nas nie rozpieszcza ,ale oby do soboty , ma być już ciepło :P

JolantaGraj - zdrówko już w normie :wink: a w ogrodzie trochę kwiatków zaczyna się pokazywać ,więc już wiosna blisko :D

jol_ka - widziałam ile roślin przywiozłaś od mamy :shock: teraz Twój ogród się zbogaci :wink:

tulipanka- ogrzewania nie mam w ogrodzie ,ale pewnie by się jakieś przydało :roll: bo w tym roku ta wiosna jakaś taka nijaka :roll:

gucia- no wreszcie się pojawiłaś na forum :? bo już myślałam ,że całkiem o nas zapomniałaś :lol:

kubanki- krokusy u mnie dopiero zaczynają kwitnąć ale i tak się cieszę bo to jedne z pierwszych wiosennych kwiatków :lol:
A dzisiaj rano całkiem sporo śniegu leżało ,teraz już go nie ma na szczęście :roll:

Agawa irysków się nie wykopuje na zimę :wink: u mnie zimują bez problemów :lol:

kogra - u mnie dzisiaj też śnieg pada :( co za pogoda w tym roku :shock: słów mi brak :(
Twoje gałązki już wypuszczają listki :lol:

KDanuta- wszyscy w tym roku niecierpliwie wyczekują cieplejszych dni ,oby już wkrótce nas przygrzało słoneczko :roll: :wink:

Teraz Wam pokażę moją hodowlę patyków ,tylko się nie śmiać z ilości :? :lol:

Obrazek
A ja nie mam nawet 1 patyka - więc jak mogę się śmiać
:lol:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Piękna kompozycja, czarodziejka jesteś Bożenko.
Toż ja tę kompozycję podkradnę :twisted:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze:Iga my staramy się nie sadzić roślin blisko domu ,zresztą poza tą jodła to nic więcej tak blisko nie rośnie ,bo niestety nie ma miejsca :? jest droga dojazdowa ,wjazd do garażu i zsyp do węgla i wszystko musi być wolne od roślin :( Ale za to w ogrodzie szalejemy z roślinami :oops:
Znowu kupiłam nowe ,tym razem Laurowiśnię i jodłę kaukaską i jeszcze w doniczkach stoją , bo mam odwieczny dylemat -gdzie to posadzić :roll:

Obrazek

He he he widzę że 3 do kolekcji - to mnie przekonałaś. Ja wsadzę je z dala od domu,
Ogródek EdytyB

zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”