Ogród Babopielki r.2009
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania-kubanki nalewkę można stosować jeśli się leków nie bierze
ja sama sobie od czasu do czasu kieliszeczek wypiję
EdytaB - jodła kalifornijska rośnie dosyć szybko ,lepiej od koreańskiej .Zachowuje bardzo długo zwarty bajkowy pokrój
Ja mam dwie jedna ma 17 lat ,a druga jakieś 6-7 i obie są piękne :P Jeśli bym miała wybierać między świerkiem srebrnym ,a jodłą to wybór padłby na jodłę 
Ta jodła kalifornijska ma 17 lat

EdytaB - jodła kalifornijska rośnie dosyć szybko ,lepiej od koreańskiej .Zachowuje bardzo długo zwarty bajkowy pokrój
Ta jodła kalifornijska ma 17 lat

- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Bożenko, kompozycja kolorystycznie faktycznie wyszła pięknie
Moja jodełka odchorowała rok po zakupie, ale w ubiegłym roku miała już piękne przyrosty, mam nadzieję, że ruszy z kopyta i dogoni kiedyś Twoją. A masz może na zdjęciu tę drugą, młodszą?
Co do nalewki, to właśnie o to chodzi, że ja nie mogę praktycznie żadnych leków przez karmienie, a ta odrobina alkoholu chyba mu nie zaszkodzi ;)
Co do nalewki, to właśnie o to chodzi, że ja nie mogę praktycznie żadnych leków przez karmienie, a ta odrobina alkoholu chyba mu nie zaszkodzi ;)
- Babopielka

Ja i czarodziejka
Tylko ta kompozycja jako-tako mi wyszła
reszta już nie jest taka ładna
e-genia - moja jodła kalifornijska też rośnie blisko domu ,nawet widać na zdjęciu kawałek dachu
i też nie wiem czy z czasem nie będzie to problem
kubanki -jodła jak się na dobre zaaklimatyzuje to jeszcze Cię zadziwi swoim wzrostem
Myślę ,że odrobina naleweczki nie zaszkodzi nawet karmiącej mamie
To mniejsza jodła kalifornijska czyli 7 letnia -dzisiejsze zdjęcie

anna czarnota -Ania oprócz tych patyków to mam jeszcze trochę pudełek z nasionami
a pogoda kiepska ,u mnie też sypie śniegiem
e-genia - moja jodła kalifornijska też rośnie blisko domu ,nawet widać na zdjęciu kawałek dachu
kubanki -jodła jak się na dobre zaaklimatyzuje to jeszcze Cię zadziwi swoim wzrostem
Myślę ,że odrobina naleweczki nie zaszkodzi nawet karmiącej mamie
To mniejsza jodła kalifornijska czyli 7 letnia -dzisiejsze zdjęcie

anna czarnota -Ania oprócz tych patyków to mam jeszcze trochę pudełek z nasionami
a pogoda kiepska ,u mnie też sypie śniegiem
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bożenko, jak ja bym się miała przejmować bliskością domu to nic by u mnie nie rosło. Zawsze można wziąć sprzęt do pomniejszania roślin.Co prawda na zmniejszenie jodły nie mam pomysłu. Moją na razie podcinam od dołu, bo mimo, że młoda zajęłaby sporo miejsca, a tak to pod nią jeszcze się wiele mieści.
- Babopielka

Iga my staramy się nie sadzić roślin blisko domu ,zresztą poza tą jodła to nic więcej tak blisko nie rośnie ,bo niestety nie ma miejsca
jest droga dojazdowa ,wjazd do garażu i zsyp do węgla i wszystko musi być wolne od roślin
Ale za to w ogrodzie szalejemy z roślinami
Znowu kupiłam nowe ,tym razem Laurowiśnię i jodłę kaukaską i jeszcze w doniczkach stoją , bo mam odwieczny dylemat -gdzie to posadzić

Znowu kupiłam nowe ,tym razem Laurowiśnię i jodłę kaukaską i jeszcze w doniczkach stoją , bo mam odwieczny dylemat -gdzie to posadzić

- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja nie mam nawet 1 patyka - więc jak mogę się śmiaćBabopielka pisze:Witam wszystkie dziewczyny
e-genia iryski kwitną ,ale sadziłam ich więcej i reszty nie mapewnie nornice je już spałaszowały
![]()
Monia68 - dzisiaj u mnie znowu zima ,rano było całkiem biało ,ale teraz już śnieg ginie![]()
iga23- to prawda pogoda nas nie rozpieszcza ,ale oby do soboty , ma być już ciepło :P
JolantaGraj - zdrówko już w normiea w ogrodzie trochę kwiatków zaczyna się pokazywać ,więc już wiosna blisko
jol_ka - widziałam ile roślin przywiozłaś od mamyteraz Twój ogród się zbogaci
![]()
tulipanka- ogrzewania nie mam w ogrodzie ,ale pewnie by się jakieś przydałobo w tym roku ta wiosna jakaś taka nijaka
![]()
gucia- no wreszcie się pojawiłaś na forumbo już myślałam ,że całkiem o nas zapomniałaś
![]()
kubanki- krokusy u mnie dopiero zaczynają kwitnąć ale i tak się cieszę bo to jedne z pierwszych wiosennych kwiatków![]()
A dzisiaj rano całkiem sporo śniegu leżało ,teraz już go nie ma na szczęście![]()
Agawa irysków się nie wykopuje na zimęu mnie zimują bez problemów
![]()
kogra - u mnie dzisiaj też śnieg padaco za pogoda w tym roku
słów mi brak
![]()
Twoje gałązki już wypuszczają listki![]()
KDanuta- wszyscy w tym roku niecierpliwie wyczekują cieplejszych dni ,oby już wkrótce nas przygrzało słoneczko![]()
![]()
Teraz Wam pokażę moją hodowlę patyków ,tylko się nie śmiać z ilości![]()
![]()
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Babopielka pisze:Iga my staramy się nie sadzić roślin blisko domu ,zresztą poza tą jodła to nic więcej tak blisko nie rośnie ,bo niestety nie ma miejscajest droga dojazdowa ,wjazd do garażu i zsyp do węgla i wszystko musi być wolne od roślin
Ale za to w ogrodzie szalejemy z roślinami
![]()
Znowu kupiłam nowe ,tym razem Laurowiśnię i jodłę kaukaską i jeszcze w doniczkach stoją , bo mam odwieczny dylemat -gdzie to posadzić![]()
He he he widzę że 3 do kolekcji - to mnie przekonałaś. Ja wsadzę je z dala od domu,