Moja działka -giza 2009r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Mariolu, żabka chowa sie przed jaszczurem :P To chyba ostatnie dni kolorowiastego ogródka, wiosenne juz zanikają, pierwsze w kolejce sa piwonie :D

Lamia, ta dalia to gotowiec doniczkowy , szkółkowy :wink: A swoje kłącza juz mam w ziemi, puszczają pierwsze listki , ale do kwitnięcia to .... :roll:

Wiolu
, nad delospermą jest różowy floksik,a pod te zółte malutkie słoneczka to nie wiem czy to nie zółta odmiana delospermy, bo taka kupiłam jesienia, ale za wczesnie na kwitnięcie :? . Swojej nie podlewaj, na pewno rozrośnie się, niech ma baaardzo sucho :D Twoja trzykrotka jeszcze żyje.... :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi. Widzę szalejesz z nowymi nasadzeniami. Chyba za każdym razem jak jedziesz na działkę to zahaczasz o któreś centrum :;230 . A to mój odkrawacz do darni, który obiecałam Ci pokazać. Kapitalnie się nim wykańcza grządki Obrazek
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Korzystając z wolności przy kompie...
Gabiś - od ostatniej wizyty wystrój twojej dzialeczki nieco się zmienił ;) , no, no, ciekawie się robi :D
A nastepnym razem przy zakupie nowych host dopisz mnie do listy! :lol: Jakie to śliczności nakupowała? ;)

Chyba będę lapać moje jaszczurki i podrzucać do ciebie, bo mi koty wszystkie zjedzą :lol: :lol: :lol: :lol: [/code]
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Krysiu, super wynalazek, dzisiaj miały być a nie dowieżli, po majówce mam pytać :? On miał trzonek?
Dzisiaj mi odbiło i pojechałam do sklepu przy ob, rh :shock: :shock: :shock: Ale ponieważ nie umiem o nie dbac darowałam sobie :D

Ewo, mam trochę odmian host, w większości jeszcze małe, mam nadzieje,że w tym sezonie dadzą czadu :wink: Jednego gatunku , który zawsze króluje na zdjęciach :P mam duuuużo i jak tylko chcesz, zapraszam :wink: W tym okresie u każdego zmienia sie z dnia na dzień, tylko szkoda tych wczesno wiosennych :? A jaszczurki łapaj, przygarnę :P

Mój ostatni fioł to powojniki, ale te niewymagające, włoskie, botaniczne. Dzisiaj w ob wypatrzyłam białego Paul Farges, pieknie rozrośniety, zdj poniżej. I skusiłam sie na kaline za 6 zł z kwiatami :D
Pod wieczór wkoło krazyła burza, a na działce ledwo pokropiło :twisted: :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co to jest na śliwie i co mam z tym zrobic? :twisted:

Obrazek

Czy to jest hortensja :oops:

Obrazek

gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to mamy grzybki na śliwie? Na patelnie i z masełkiem usmażyć :lol:
Hortensja na 200% ;)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi to żółte to też jest delosperma - moja różowa tej zimy na działce nie przeżyła - za to w domu całkiem ładnie na oknie - może w tym roku przeżyje na działce - mam ją w 4 miejscach :P

hortensja na bank :)

a grzybek - kolejna oznaka padania śliwy :P już sa korniki - dołączył jeszcze grzybek...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

No tak, szukasz wsparcia - wejdz na forum, albo Ci proponuja grzybki z patelni albo wróżą padactwo drzewa ;:163 ;:72
A Twoja żółta delosperma tez juz kwitnie, Karolu? Moja przeciez zimowała na skalniaku :? Różowej daleko do kwiatków! A tą drugą dostaniesz w czerwcu, ładnie sie rozrosła :wink:

Tak myslałam, że to hortensja, ale ja jej wcale nie chciałam :lol: Płacąc za zielenine w ob, podsumowanie troszk e mnie zaskoczyło, za dużo. Ale juz byłam tak zdeptana i nie chciało mi sie myślec :twisted: Na działce odwijam worki i widze o jedna dużą doniczke za duzo, miały być dwie. Zrobiłam rachunek sumienia i wyszło , że hortensje mam za 8 zł. Ktos postawił ja na stoliku koło moich zakupków a pan zapakował i doliczył, no trudno zaadoptuje ją :wink:

Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Ale ślicznie te bzy wyglądają !
Gabrysiu , to jesteś i tak do przodu,bo 8 zeta za Hortensję to chyba niedużo?Widocznie miała być Twoja... :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

swoją żółtą dopiero posadziłem i rośnie chwilowo w półcieniu i na razie jeszcze nie kwitnie :)

a pytałaś to szczerze odpowiedziałem - zresztą od ddawna znasz moją opinię na temat żywotności tego drzewa :;230
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Małgosiu i jest moja, zobaczymy co pokaże :D

Karolu daj ją na pełne słońce :!: Moje rosna na skalniakowej patelni, zero podlewania /oprócz natury/ i maja się nieżle. Wyczytałam, że lubia wręcz żwirek i szczeliny.

gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nigdy nie podlewasz skalniaka i wszystko tak samo rośnie? Czary jakies? :?:
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Ewo, naprawdę nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek podlewała skalniak :D Sorki , jak posadze cos nowego to 2-3 razy podleje, jak nie zapomne :wink:

Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

8 zeta to o 8 zeta za dużo :D
Wystarczyłaby łopatka :;230
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Mariolu, to był w pełni nieswiadomy zakup :roll: I dowód na to , jak łatwo mnie okantowac przy kasie , tym razem to nie kant ale....

Majówka piekna, słoneczna, chociaz koleżanka Madzia, z okolic Wrocławia płacze nad przymrożonymi roslinami :(

Coraz więcej roślin lada dzień zakwitnie :D , dzisiaj mało zdjątek :?

Złotlin pstry, gożdzik, najwczesniejsze liliowce prawie, prawie....,

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj nie było w planie działeczki, ale łupy od Ewy krzyczały o posadzenie , m.in poniższy czosnek niedżwiedzi :wink:

Ostatnie podrygi tulipanów, kamasja, azalia w pełni kwitnienia, moje kochane orliczki, armenie, mak już napęczniał na maxa , kokoryczka :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek