Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

Maju rabaty tulipanowe profesjonalne masz jak u holenderskiego ogrodnika ;:333
Pięknie wyglądają te skąpane w kroplach poranku. Dla oka czysta przyjemność oglądania.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Maju, przybiegłam z rewizytą i gały wywaliłam ;:oj śliczny ogród ;:63 Ilość róż imponująca, widzę że u Ciebie różyczka o wiele bardziej zaawansowana niż u mnie :;230

Pergola mnie urzekła. I te kule ;:167 Masz pomysły, nie ma co. Będę zaglądać i podglądać. A nóż coś z papuguję ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Maju pergola marzenie, lubie klimatyczne zakątki :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Przyszłam obejrzeć Twoje królestwo :)
Ilość róż imponująca. Widzę, że 'różyczka' u Ciebie w bardzo zaawansowanym stadium :;230 I tak trzymaj! Podpora do róż prześliczna, a tulipanowe rzędy robią niesamowite wrażenie ;:138 .
Już nie mogę się doczekać czerwca, żeby wreszcie zacząć się cieszyć kwitnącymi różami ;:65
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cyma2704 ;:3 ;:196
beacia0088 :wit ;:215
zara ;:196
wagabunga123 :wit ;:63
chmielakowo :wit :D
dorotka350 :wit ;:65
;:162 witam was i od razu napisze że bardzo mi miło za wszystkie odwiedziny i miłe słowa jest ich tyle, że aż nie wiem co odpisać bo chyba nie jestem przyzwyczajona do chwalenia :tan
tak więc wstawię kolejne zdjęcia
jak napisała dorotka350 też nie mogę się czerwca doczekać by podziwiać róże mam nadzieję, ze będzie co podziwiać bo kolejna róża zmarzła wczoraj było -4 ale wcześniej była burza i ulewa więc wszytko było pokryte lodem i róze na pniu chyba tego nie przetrwają ale i rabatowe zmrożone i liście skręcone a we wczorajszym słońcu dosłownie w oczach uschły ;:174
na pniu cieszyły w zeszłym roku a w tym ,,,,,,,,,,,,,,,, masakra

Obrazek

SUPER EXCELSA stoi jaki zaklęta nic nie puszcza

Obrazek

jeszcze trochę i pojawią się czosnki w zeszłym roku były dwa a w tym 6 :tan może to dzięki zmianie miejsca bo w tym wcześniej była sama różowa kaszka i róża a teraz iglaczki, hiacynty, czosnki, kaszka różowa i biała będzie i chyba jeżówka bo na razie oznak jej życia brak :twisted:

Obrazek

a tak bylo wcześniej tzn rok temu gipsówka (kaszka) została i już rusza a róża no cóż nie przetrwała i już wykopana :?

Obrazek
slimak900
200p
200p

Post »

a to moja pierwsza spirala w życiu przesadziłam tuje szmaragdową i odrazy przyciełam w zeszłe lato i w tym roku już sie ładnie zagęściła choć przez chwilę myślałam, że takiej ekstremalnej zmiany nie przetrwa ale jak już kiedyś pisałam ja strasznie niecierpliwa jestem ;:65

Obrazek

a róże mam nawet metalowe :heja na skrzynce pocztowej i w bramie wjazdowej i furtce ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super spiralka, w takim wydaniu tuje podobają mi się najbardziej :)
Bardzo też oprócz "żywych" róż urzekła mnie ta na skrzynce pocztowej... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Przykro czytać o stratach różanych, ale może nie będzie tak źle i jeszcze róże zdołają się odbudować. Trzeba mieć nadzieję. Pięknie te sztamówki wyglądały, ale z nimi taka loteria właśnie. Dużo pracy z zabezpieczaniem a i tak nie wiadomo jak przetrwają.
Przepiękny łan tulipanów ;:167
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Maju, ja na działkę wybieram się jutro i zobaczę, czy i u mnie mróz strat nie poczynił. Excelsa ślicznie Ci kwitła, mam nadzieję, że Ci odbije jeszcze.
Nieźle Ci wyszła ta tuja, ja totalnie boję się ciąć iglaki, zielonego pojęcia nie mam o cięciu a bardzo podobają mi się takie przystrzyżone krzaczki ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Piękne różyska :D tak z ciekawości zapytam w jakiej części Polski mieszkasz , bo zauważyłem, że u Ciebie sztamowe całkiem nieźle zimują ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
slimak900
200p
200p

Post »

witam wszystkich :wit
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki ;:138 a spiralka trochę jeszcze jej brak żeby odrosła niedociągnięcia ;:224
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują ;:180
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej :heja Na początku przycięte zawsze wyglądają nieciekawie muszą się zagęścić przycięłam sporo kulek ale zawsze jak nie mam prezentu na parapetówkę to wykopuję i prezent ;:138
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
slimak900
200p
200p

Post »

Jeszcze miesiąc i zacznie się coś dziać w różach tylko czy po takiej dziwnej zimie i wiosnie będą takie efekty jak w zeszłym roku????
ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza
Obrazek

ta też odbija choć bardzo słabo
Obrazek

pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości
Obrazek

a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju, pięknie się dzieje w Twoim ogrodzie ;:oj Ogromne wrażenie zrobiła na mnie kamienna ścieżka. Musieliście w nią włożyć ogrom pracy ;:108 lampiony robisz bardzo pomysłowe, postaraj się zrobić im zdjęcie jak świecą, pewnie jest wtedy pięknie :heja Widac, że nie jest Ci obojętne w jakim otoczeniu mieszkasz. Uznanie dla męża za pergolę. B

Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie ;:oj :wit
slimak900
200p
200p

Post »

Iwonka1 witaj w moim ogrodzie :wit tak droga zajęła nam trochę czasu ale warto i zawsze taniej :uszy a lampy fakt musze w końcu zrobić zdjęcie jak świecą ;:63 pobiegałam już u Ciebie w ogrodzie i co do mojego M to on lubi ogród chodzi i zagląda co już rośnie, podlewa a czasem sam biegnie coś kupić ;:65 źle wyglądają na pniu i już podpowiadał mi że może gdzieś dokupimy żeby dosadzić :heja
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

M, który interesuje się ogrodem to wielki skarb ;:333 Na pewno jesteś z niego dumna.

Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”