Pięknie wyglądają te skąpane w kroplach poranku. Dla oka czysta przyjemność oglądania.
Majka w ogrodzie
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Maju rabaty tulipanowe profesjonalne masz jak u holenderskiego ogrodnika
Pięknie wyglądają te skąpane w kroplach poranku. Dla oka czysta przyjemność oglądania.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witaj Maju, przybiegłam z rewizytą i gały wywaliłam
śliczny ogród
Ilość róż imponująca, widzę że u Ciebie różyczka o wiele bardziej zaawansowana niż u mnie
Pergola mnie urzekła. I te kule
Masz pomysły, nie ma co. Będę zaglądać i podglądać. A nóż coś z papuguję 
Pergola mnie urzekła. I te kule
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ilość róż imponująca. Widzę, że 'różyczka' u Ciebie w bardzo zaawansowanym stadium
Już nie mogę się doczekać czerwca, żeby wreszcie zacząć się cieszyć kwitnącymi różami
cyma2704
beacia0088
zara
wagabunga123
chmielakowo
dorotka350
witam was i od razu napisze że bardzo mi miło za wszystkie odwiedziny i miłe słowa jest ich tyle, że aż nie wiem co odpisać bo chyba nie jestem przyzwyczajona do chwalenia
tak więc wstawię kolejne zdjęcia
jak napisała dorotka350 też nie mogę się czerwca doczekać by podziwiać róże mam nadzieję, ze będzie co podziwiać bo kolejna róża zmarzła wczoraj było -4 ale wcześniej była burza i ulewa więc wszytko było pokryte lodem i róze na pniu chyba tego nie przetrwają ale i rabatowe zmrożone i liście skręcone a we wczorajszym słońcu dosłownie w oczach uschły
na pniu cieszyły w zeszłym roku a w tym ,,,,,,,,,,,,,,,, masakra

SUPER EXCELSA stoi jaki zaklęta nic nie puszcza

jeszcze trochę i pojawią się czosnki w zeszłym roku były dwa a w tym 6
może to dzięki zmianie miejsca bo w tym wcześniej była sama różowa kaszka i róża a teraz iglaczki, hiacynty, czosnki, kaszka różowa i biała będzie i chyba jeżówka bo na razie oznak jej życia brak

a tak bylo wcześniej tzn rok temu gipsówka (kaszka) została i już rusza a róża no cóż nie przetrwała i już wykopana

beacia0088
zara
wagabunga123
chmielakowo
dorotka350
tak więc wstawię kolejne zdjęcia
jak napisała dorotka350 też nie mogę się czerwca doczekać by podziwiać róże mam nadzieję, ze będzie co podziwiać bo kolejna róża zmarzła wczoraj było -4 ale wcześniej była burza i ulewa więc wszytko było pokryte lodem i róze na pniu chyba tego nie przetrwają ale i rabatowe zmrożone i liście skręcone a we wczorajszym słońcu dosłownie w oczach uschły
na pniu cieszyły w zeszłym roku a w tym ,,,,,,,,,,,,,,,, masakra

SUPER EXCELSA stoi jaki zaklęta nic nie puszcza

jeszcze trochę i pojawią się czosnki w zeszłym roku były dwa a w tym 6

a tak bylo wcześniej tzn rok temu gipsówka (kaszka) została i już rusza a róża no cóż nie przetrwała i już wykopana

a to moja pierwsza spirala w życiu przesadziłam tuje szmaragdową i odrazy przyciełam w zeszłe lato i w tym roku już sie ładnie zagęściła choć przez chwilę myślałam, że takiej ekstremalnej zmiany nie przetrwa ale jak już kiedyś pisałam ja strasznie niecierpliwa jestem

a róże mam nawet metalowe
na skrzynce pocztowej i w bramie wjazdowej i furtce 

a róże mam nawet metalowe
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super spiralka, w takim wydaniu tuje podobają mi się najbardziej
Bardzo też oprócz "żywych" róż urzekła mnie ta na skrzynce pocztowej...
Bardzo też oprócz "żywych" róż urzekła mnie ta na skrzynce pocztowej...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Przykro czytać o stratach różanych, ale może nie będzie tak źle i jeszcze róże zdołają się odbudować. Trzeba mieć nadzieję. Pięknie te sztamówki wyglądały, ale z nimi taka loteria właśnie. Dużo pracy z zabezpieczaniem a i tak nie wiadomo jak przetrwają.
Przepiękny łan tulipanów
Przepiękny łan tulipanów
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Maju, ja na działkę wybieram się jutro i zobaczę, czy i u mnie mróz strat nie poczynił. Excelsa ślicznie Ci kwitła, mam nadzieję, że Ci odbije jeszcze.
Nieźle Ci wyszła ta tuja, ja totalnie boję się ciąć iglaki, zielonego pojęcia nie mam o cięciu a bardzo podobają mi się takie przystrzyżone krzaczki
Nieźle Ci wyszła ta tuja, ja totalnie boję się ciąć iglaki, zielonego pojęcia nie mam o cięciu a bardzo podobają mi się takie przystrzyżone krzaczki
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Piękne różyska
tak z ciekawości zapytam w jakiej części Polski mieszkasz , bo zauważyłem, że u Ciebie sztamowe całkiem nieźle zimują ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
witam wszystkich
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki
a spiralka trochę jeszcze jej brak żeby odrosła niedociągnięcia
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej
Na początku przycięte zawsze wyglądają nieciekawie muszą się zagęścić przycięłam sporo kulek ale zawsze jak nie mam prezentu na parapetówkę to wykopuję i prezent
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
apus takich metalowych różyczek mam więcej to prezent z parapetówki
tulipanka tulipany wiosną lubię najbardziej zwłaszcza, że sporo odmian można ściąć i w wazonie stoją ponad tydzień a płatki się nie rozczochrują
wagabunga123 o to życzę mniejszych strat róż niż u mnie a co do cięcia iglaków to ja też nie mam pojęcia ide i tnę a potem myślę co z tego będzie hehe a po kilku miesiącach już wygląda lepiej
robertP2 mieszkam pomiędzy Toruniem a Grudziądzem ale ja swoje sztamowe co roku wykopuję i zakopuje w wykopanym dole i zasypuję ziemią i w tym roku tez tak zrobiłam ale pospieszyłam się z ich odkopcowaniem bo w miejscu gdzie były przechowywane robiłam drogę z kamienia i pięknie przezimowane posadziłam końcem marca a potem ściął je mróz w kwietniu -5 wystarczyło wczeńniejsze lata odkopywałam je w maju
Jeszcze miesiąc i zacznie się coś dziać w różach tylko czy po takiej dziwnej zimie i wiosnie będą takie efekty jak w zeszłym roku????
ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza

ta też odbija choć bardzo słabo

pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości

a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly

ciężko to widzę
ta startuje od samego dołu jednym pędem a druga ładniejsza

ta też odbija choć bardzo słabo

pnąca rozarium bardzo słaba i przemarznięta i ścięta do 1/3 wysokości

a te choć u mnie pierwszy sezon 4 szt to w miarę ładnie przezimowaly

-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju, pięknie się dzieje w Twoim ogrodzie
Ogromne wrażenie zrobiła na mnie kamienna ścieżka. Musieliście w nią włożyć ogrom pracy
lampiony robisz bardzo pomysłowe, postaraj się zrobić im zdjęcie jak świecą, pewnie jest wtedy pięknie
Widac, że nie jest Ci obojętne w jakim otoczeniu mieszkasz. Uznanie dla męża za pergolę. B
Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie

Zapomniałam pochwalić róże, taka ilość robi wrażenie
Iwonka1 witaj w moim ogrodzie
tak droga zajęła nam trochę czasu ale warto i zawsze taniej
a lampy fakt musze w końcu zrobić zdjęcie jak świecą
pobiegałam już u Ciebie w ogrodzie i co do mojego M to on lubi ogród chodzi i zagląda co już rośnie, podlewa a czasem sam biegnie coś kupić
źle wyglądają na pniu i już podpowiadał mi że może gdzieś dokupimy żeby dosadzić 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
M, który interesuje się ogrodem to wielki skarb
Na pewno jesteś z niego dumna.
Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia
Przykro, że Twoje różyczki tak ucierpiały. Wydaje mi się, że nawet nie tyle sama zima poczyniła szkody w ogrodzie, co te wiosenne przymrozki. U mnie po zimie róże wyglądały całkiem dobrze. Przy cięciu jeszcze też było ok. Za to później pokazało się sporo przemrożeń i musiałam niektóre ciąć kolejny raz. Najgorzej, że te przemrożenia powychodziły np. na środku pędu, co zmusza do bardzo niskiego cięcia