Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Witaj Alu,bujny i piękny masz swój ogród ,i sporo w nim miejsca na rośliny ,ismena Ci zakwitła żółta ,moja -Twoja już dawno kwitła ,a teraz kwitną białe dużo mają kwiatów i calla zakwitła 2 kwiatami ,super ,że Ciebie poznałam ,to ciągle Twoja inicjatywa,bo pewnie bym nie przyjechała na wystawę ,ale nie mogłam nie przyjechać jak dałaś znać ,że będziesz i możemy się spotkać no i oczywiście nie miałabym tyle rarytasków i od Was i zakupionych,bardzo dziękuję za wspaniałe towarzystwo na wystawie,i że mogłam się poznać z Tobą i Iwonką,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196 jak pojechałyście ,jeszcze pochodziłam po wystawie ,jeszcze coś dokupiłam i kupiłam lilaka Meyera "Palibin" szczepionego na pniu,bardzo chciałam go mieć i na samym końcu go znalazłam ,bo jako krzewy to mam ale na pniu nie miałam,miłej nocki życzę ;:19
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, śliczności u Ciebie. Co roku obiecuje sobie kupić kokoryczkę i jakoś nie moge zrealizować tego postanowienia...
Jaszczureczka ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu, :wit ładny i ciekawy ten Twój zawliec ;:108
Zakwitła Ci już ismena :shock: Fajne tekie spotkana z jaszczurkami,z owadami, lubię też je podglądać :D
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie,ale było po deszczu i coś tam przesadzałam ,dosadzałam, Mam też warzywnik,który też trzeba było obrobić.
Patrycjo witam nowego gościa.Z zakupem żurawek to zbytnio nie szalej, bo jest dużo ładniejszych roślin. ;:108

Alu ;:196

Aniu był u Ciebie deszcz, bo u mnie tak i dziś też ma się na to też.

Grażynko na brak miejsca nie narzekam. Tylko na chroniczny brak czasu i sił, które nie przybywają, ale znacznie ubywają z wiekiem.
Stąd moje łany, bo niektóre rośliny nie są dzielone od wielu lat. ;:7

Ilonko jeśli nie masz płomyka białego i ismeny żółtej to się przypomnij koło września. Ja ismeny uprawiam w doniczkach, bo posadzone do gruntu też mi podgniwały ,albo ja sama je uszkadzałam przy ich wykopywaniu we wrześniu. A Ty uprawiałaś swoją w gruncie?

Marysiu :wit widzisz jak zrozumiałyśmy się. :;230 Ja myślałam o realu- rzeczywistości,że kiedyś spotkamy się u mnie i pooglądasz moje kwiaty i może coś by Ci się spodobało,a Ty zapewne myślałaś o markecie,którego u mnie nie ma i go nie znam. ;:7 Uratowałaś chorą piwonie? mszyc u siebie jeszcze nie widziałam, tylko ślimaki i mrówek b.dużo.

Iwona tak czasem bywa ;:7

Martuś ja też się cieszę,że mogłyśmy się poznać i wymienić kwiatami. Troszkę za późno chyba przyjechałaś, bo na pogaduchy już brakło czasu. Wczoraj miałam pracowity dzień, bo z samego rana wsadzałam roślinki Od Ciebie. Potem padało, po obiedzie planowałam nasadzenia zakupionych przeze mnie roślinek. Tak,że mój mini skalniak już nabiera wyglądu.
Jeszcze parę roślin czeka na posadzenie, ale tym razem moim nowym maluchom dogadzałam z wymogami. Jestem ciekawa czy im dogodziłam i jak będą rosły. ;:7 Pochwal się co jeszcze dokupiłaś po naszym wyjeździe? :wit ;:196 ;:167

Mariolu Ty jeszcze nie masz kokoryczki? Czas to zmienić.

Aniu -anabuko1 żółta ismena już kwitnie parę dni,a białe już lada dzień zakwitną, bo już widać pąki.
Jeszcze jakiś czas temu nie nie było to miłe jak wsadzałam rękę do ziemi, by coś wykopać a one przesmykiwały się mi pod nią. Dziś jest ich dużo i malutkie też i czasami je podglądam jak się wygrzewają w rożnych miejscach. Na malutkie muszę uważać, bo chodzę wszędzie i boję aby na nie nie depnąć.

Teraz popadało ponownie. W maju deszcz jest potrzebny,ale żeby też tak chciało popadać w lecie.

Obrazek

Obrazek
Mój dyptam różowy w towarzystwie różowej mydlnicy , zakwitł jako pierwszy przy tarasie.

Obrazek

Obrazek
Orlików czas . Niektóre to samosiejki.

Obrazek
Kamasja w ciekawym kolorze.

Obrazek
Azalia żółta już powoli przekwita.
Biała i czerwona rozpoczyna dopiero kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli. Teraz zwiedzę Wasze ogrody . :wit ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu witaj niedzielnie ;:196
Pięknie jest u Ciebie, wszystko tak bardzo mi się podoba, że nie wiem co chwalić.
Dyptam już kwitnie ;:oj ale szybko ale muszę Ci się pochwalić bo i mój ma pączki ;:138
I te różowe orliki i kamasja ;:215 na patrzeć się nie mogę ;:63
Pozdrowionka wysyłam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu witaj w niedzielny wieczór. Tylko jeden dyptam mi zakwitł, bo ma cicho i do słoneczka, inny też ma dopiero pąki.
Aniu ,który orlik Ci się podoba to go oznaczę, bo później je szybko pościnam, bo się strasznie wysiewają. ;:108
Obrazek

Obrazek
Moje najładniejsze kępy rutewek orlikolistnych.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Alu stwierdzam że u Ciebie jest cieplej bo rutewka już kwitnie a u mnie są ledwo pąki .Moja jest w takim zdecydowanym różu.Twoje są piękne.Mam jeszcze inną ale u mnie jeszcze nie kwitła ,sama ciekawa jestem jaka będzie. Dzisiaj niedziela to pada i to dobrze . Znowu trawska narośnie. pozdrawiam. :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Przeczytałam, że byłaś na Wystawie w Krakowie, a co kupiłaś ;:170
U mnie jeszcze nie pada, a faktycznie przydałby się deszcz, bo rośliny jakby przystopowały...szkoda, że chwasty nie :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja wiem czy u mnie cieplej, Może ogród mam w otoczeniu drzew i jest cieplej moim roślinom. Ja też czekam kwitnienie rutewki w żółtym kolorze, ale czy zakwitnie- jak to tegoroczny zakup. ;:108

Iwonko tak byłam na wystawie i udało mi się tanio kupić dwie odmianowe anemonelki o kwiatach pełnych, rannika pełnego, knieć błotną multiplex, parę roślin na skalniak, tawułkę na skalniak. Jednak najbardziej się cieszę z roślin zdobytych poza targami Glaucidum palmatum białe i niebieskie, anemnopsis macrophylla i lewisia rediviva, które tam odebrałam.

Obrazek

Obrazek

Czekam jeszcze na kwitnienie Reginy.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam
Alu widzę w Twoim ogrodzie same wspaniałości, zazdroszczę Ci tak wspaniałej działki. Do pracy na niej zatrudniasz chyba całą rodzinę. Patrzą na Twoje zdjęcia i opisy dużo można się nauczyć. Chciałbym mieć choć jedną trzecią takiej działki, tylko kto by na niej pracował, bo ja jak nie w delegacji to praca na wydłużonym dniu.

Pozdrawiam ;:172
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś,super kompozycja dyptanu z mydlnicą ,moje dyptany jeszcze nie kwitną,i bardzo podoba mi sie rutewka ,ale już mam i bardzo się cieszę ,już sobie rośnie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu :wit
Dyptam już Ci kwitnie :shock:
Orliki masz bardzo ładne ;:333
Kamasję masz widzę ciemniejsza niż moja.
O i żółta śliczna azalka,,,,moje ostanie chciejstwo ;:124
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Alu :wit
Piękne kwiaty ;:138
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stefanku i ja Cię witam w moim ogrodzie. Miło mi,że Ci się spodobał i jeszcze możesz coś poznać z nazw moich kwiatów.
W ogrodzie pracuję sama. To ja wysiewam, pikuję , przesadzam i kupuję kwiaty. Czasami proszę męża o wykopanie dołka, czy jakiejś mocno ukorzenionej rośliny do wykopania.. Każdą wolną chwilę pracuję w ogrodzie. Mam też pracę zawodową, ale jakoś sobie radzę. Nie obchodzi mnie jednak koszenie trawy. Robi to mężuś, bo tylko on robi to najlepiej ;:108 .Przy warzywniku jednak pracujemy wspólnie. Właśnie wczoraj pomiędzy padającym deszczem posadziliśmy selery i pory. Jeszcze mam do wysadzenia paprykę i pomidory. Dziś nie udało się nam wysadzić, bo strasznie wiało i w dodatku cały dzień dość intensywnie padało. Zapraszam do ponownej wizyty. Widzę,że masz wątek to go w wolnej chwili zwiedzę.

Martuś jak na razie zakwitł tylko jeden dyptam przy tarasie, ale ma dużo słoneczka. W ogrodzie też inne mi jeszcze nie kwitną. Cieszę się,że rutewka zagościła w Twoim cudnym ogrodzie. :wit ;:196

Aniu czekam jeszcze na kwitnienie białego dyptamu, ale jest w innym miejscu i jak na razie w pąkach. Orliki choć ładne , to nie należą do moich ukochanych kwiatów, bo pomimo ścinania to i tak się lubią wysiać. Może kiedyś wymienimy się kolorkami naszych kamasji?

Alu dzięki. Byłam dziś w Twoim ogrodzie, ale śladu nie zostawiłam.

A tak w ogóle to pada i wieje mocno wiatr. Korzystając z tej nie pogody nadrabiałam zaległości domowe, bo przy innej pogodzie to bym cały wolny dzień spędziła w ogrodzie. ;:108

Obrazek
Wielosił błękitny. Też lubi się wysiać. Zaś biały znika. ;:7

Obrazek
Obrazek
Już na dniach zakwitną ostrogowce.

Obrazek
Babcine łubiny też mam.

Obrazek
W trójkątach zakwitły moje pierwsze liliowce nn.

A w domu zakwitł mi skrętnik.
.
Obrazek

Pozdrawiam i życzę kolorowych snów. Dobranoc.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Tez mam u siebie tego liliowca, ale u mnie jeszcze nie tak mocno rozwiniety jak u Ciebie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”