Masz też Dorotko piękną kolekcję róż
Mój ogród - Dorota69
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za informacje.Poczytam sobie jeszcze o tym pnączu.Dorota69 pisze:Raczek,
Fioletowa roślina to Cobea. Jest to pnącze. Nasiona wysiewam w marcu pojedyńczo do pojemników po jogurcie a po 15 maja przesadzam do gruntu. Nasiona są dostepne w
sklepach ogrodniczych.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Ogród przed zima.
Chciałam pokazać mój ogródek zimą. Cóż zimy jak do tej pory nie widać. Wolałabym oglądać ogród okryty białym puchem a nie szarością. Na razie więc ogród w barwach :P jesieni.
Róże przygotowane do zimy.

Niektórzy radzą aby przycinać róże wiosną. Ja jednak przycinam na jesieni i obsypuję ziemią.
A od lata do późnej jesieni róże pięknie kwitną i tworzą krzewy ponad metrowej wysokości.
W przyszłym roku postaram się je pokazać w pełnej krasie.
Muszę się również pochwalić nagrodami, które otrzymałam w ciągu kolejnych lat. Były to dyplomy i talony na zakup roślin.
A oto kilka aktualnych fotografi z mojego ogrodu.

Róże przygotowane do zimy.

Niektórzy radzą aby przycinać róże wiosną. Ja jednak przycinam na jesieni i obsypuję ziemią.
A od lata do późnej jesieni róże pięknie kwitną i tworzą krzewy ponad metrowej wysokości.
W przyszłym roku postaram się je pokazać w pełnej krasie.
Muszę się również pochwalić nagrodami, które otrzymałam w ciągu kolejnych lat. Były to dyplomy i talony na zakup roślin.
A oto kilka aktualnych fotografi z mojego ogrodu.

-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród przed zima.
Czy nie za blisko korzeni brałaś ziemie do sypania kopczyków? Jak będzie mroźna i bezśnieżna zima to korzenie mogą przemarznąć. Ja do podsypywania róż biorę ziemię z kompostu lub warzywnika. Wiosną ją oczywiście zabieram i nie rozsypuję przy różach.Dorota69 pisze:...Róże przygotowane do zimy...
Pozdrawiam Andrzej.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie i kolorowo u Ciebie Dorotko, a przy różach można zupełnie zapomnieć, że zbliża się zima.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki