Dzięki za odwiedziny! Dzięki Wam jeszcze chce mi się pstrykać dziesiątki fotek i później wybierać jakieś do wrzucenia na Forum
hen_s pisze:(...) Kiedy u mnie? Pąków sporo ale skoro stoją na odkrytym balkonie to mają dużo chłodniej i jeszcze długo poczekać na nie przyjdzie...
U mnie
Henryku też 4 piętro, ale balkon zabudowany. Jak zaglądam tam ok. 6-tej rano to temperatura wynosi jakieś 15-17 st. Ja się zastanawiam czy nie za ciepło... W dzień - przy takiej pogodzie jak dzisiaj, w zależności od temperatury na zewnątrz - rozsuwam całkiem lub lekko uchylam.
Ale nie przejmuj się. Skończą się u mnie, to się zaczną u Ciebie
czarny pisze:(...) No to czekam na dalsze wasze kwiatuchy mediolobiwek, mam nadzieję, że jakieś siewki zagłębiowskiego pochodzenia też się kolorami uśmiechną Wam w tym roku już ;) I też czekam żeby oblukać co tam Wam Sibal przyśle czy tam kto jeszcze inny (...)
Od Ciebie
Marku mam tylko kilka sztuk
WR300, WR909, WR642 i WR840 są jeszcze za małe. WR676a już całkiem spora, ale pąków na niej nie widać. Kwitnąć będą na pewno FR1117 (ale tej pąki już pokazywałem na Forum), FR1115 i WR631 (ta już kwitła w zeszłym sezonie).
Co do KHM9840 to myślałem, że pójdzie na kompost, ale... pojawił się na niej pączek, chociaż sama roślina wygląda nędznie (jak zeżarta przez przędziory, no i nie pobrała wody po podlaniu (pączek pojawił się później), więc pożyjemy - zobaczymy

).
A jak przyjdzie przesyłka od Sibala to nie omieszkam oczywiście się pochwalić
nyskadu pisze:Melduję się w części drugiej. Co za rozpoczęcie, myślę, że żałoba już minęła, a straty zostaną szybko nadrobione i na ich miejsce wpadną szybciutko nowe, o czym w sumie napisałeś. Będę oczywiście śledziła na bieżąco
No
Aga, myślałem, że już nie wpadniesz z wizytą
ROBERTOBORO pisze:To u Ciebie się już zaczeło na dobre. Codziennie coś nowego z moich ulubieńców.
Czy tak codziennie, to bym nie przesadzał. Teraz znów upłynie kilka (?) dni zanim coś łaskawie się pojawi. A powtórek postanowiłem nie robić

Najbardziej wkurza mnie
perplexa, bo pąki ma już naprawdę spore, a trzyma je cały czas zamknięte, jakby nie wiadomo co chowała w środku? W sumie to będzie jej pierwszy raz u mnie...

Może się wstydzi

Swoją drogą zastanawiam się kto i jaki miał
dylemat nazywając tak tę roślinę