Wiejskie podwórko aguskac 2014
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014
Monika nie ma się czego bać. Warzywa nie gryzą
, a jak raz spróbujesz to już wsiąkniesz na amen. Mały ogródek to co, przecież pomidory mogą rosnąć pomiędzy kwiatkami. Miałam w tamtym roku posadzone między malinami i nic ich nie ruszyło, jedynie może ciężar owoców.

Na razie tylko chodzę i oglądam. Przeprowadzka za chwilę, więc nie bardzo mam jak rozpoczynać większe siewy, rabaty w budowie- więc najpierw muszę posadzić główne rośliny, aby później pomiędzy nie cos przemycać
Jednak w tym roku się tutaj tak napatrzę, że pewno nabiorę ochoty! Sąsiadka, która mieszka już u siebie zrobiła mały warzywnik- dała mi kiedyś pęczek pietruszki- takich soczystych pachnących liści nigdy w sklepie nie widziałam
Ja za pomidorami nie przepadam, więc za nimi się nie rozglądam- ale rzodkiewka i szczypiorek to chyba w sam raz na moje "umiejętności"

Ja za pomidorami nie przepadam, więc za nimi się nie rozglądam- ale rzodkiewka i szczypiorek to chyba w sam raz na moje "umiejętności"

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Zdecydowanie popieram Asię 
Zobaczysz, minie rok czy 2 i w jednym kątku pojawią się bezproblemowe maliny, na jakiejś obwódce dasz truskawki
a zaraz potem pietruszka i szczypiorek przycupną przy różach
Ale teraz, wiadomo, masz zupełnie co innego na głowie. To kiedy ten wielki dzień?
Wspaniale jest realizować marzenia, ech.... to będzie dopiero rok!!

Zobaczysz, minie rok czy 2 i w jednym kątku pojawią się bezproblemowe maliny, na jakiejś obwódce dasz truskawki

Ale teraz, wiadomo, masz zupełnie co innego na głowie. To kiedy ten wielki dzień?
Wspaniale jest realizować marzenia, ech.... to będzie dopiero rok!!
Daty ustalonej nie mamy- we wtorek wchodzi ekipa robić podłogę- układanie, cyklinowanie, lakierowanie, schody- wszystko ma potrwać ok 4-5tyg.. Celujemy z przeprowadzką gdzieś w okolice Wielkanocy/ weekendu Majowego
Powiem coś strasznego tu na Fo..ale nie planuję mieć róż
Za to widzę chętnie u siebie 2 krzaczki borówki amerykańskiej i pewno Cię nie zaskoczę, że w internetowych ogrodniczych już oglądałam sadzonki truskaweczek i poziomek 

Powiem coś strasznego tu na Fo..ale nie planuję mieć róż

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Monika, ja też róż nie planowałam, a wczoraj posadziłam pięć sztuk
.
A Aga już Ci przyszłość ogrodniczą przepowiedziała
.

A Aga już Ci przyszłość ogrodniczą przepowiedziała

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem i ja! Śliczne tę kępy irysów! Schody też mi się podobają, ale najbardziej lubię Twoje schody w skarpie i płot z desek
A ta róża, to nie wiem, ale zwróć uwagę, że przekwitające kwiaty na 2. zdjęciu są podobne do tych wszystkich na 1. Dziwne jednak... A lokalizacja ta sama?
Agnieszko - że tak złośliwie się spytam, może wreszcie w tej części wątku dałabyś w stopce podpis, że jesteś Lucynka, co?

A ta róża, to nie wiem, ale zwróć uwagę, że przekwitające kwiaty na 2. zdjęciu są podobne do tych wszystkich na 1. Dziwne jednak... A lokalizacja ta sama?
Agnieszko - że tak złośliwie się spytam, może wreszcie w tej części wątku dałabyś w stopce podpis, że jesteś Lucynka, co?

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Lucynka?Nie wiedziałam
a pętam sie po twoich watkach przynajmniej od roku 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Aguśka, od nowa odkrywam Twój ogród i zachwycam się każdym kolejnym zdjęciem
Dzięki za zbliżenia orlików z irysami - jak już pisałam, kompozycja mistrzowska... jak widać, natura nie ma sobie równych...
Łączka trawnikowa to kolejny punkt do zauroczenia!
Pozdrawiam, a wiedzą dzielę się jeśli tylko coś wiem

Dzięki za zbliżenia orlików z irysami - jak już pisałam, kompozycja mistrzowska... jak widać, natura nie ma sobie równych...
Łączka trawnikowa to kolejny punkt do zauroczenia!
Pozdrawiam, a wiedzą dzielę się jeśli tylko coś wiem

-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam na szybką lustrację nowej części Twego wątku co by go nie zgubić
- aguskac
Moniko 
Niby sporo czasu a niewiele
Ja to bym już pewnie kątem na jakiejś podłodze gotowej spała, byleby być na nowym i móc codziennie działać
No ale wiadomo, są dzieci.
Ja też nie planowałam róż, ale posadziłam 2 wśród winorośli i okazało się, że one kochają moja ziemię. Rosną bujnie i bezproblemowo i dlatego było ich coraz więcej
Za to borówki mnie nie lubią
Nie chcą rosną mimo kopania dużych dołów, wymiany gleby, nawożenia itp...
Aśka - przecież to Ty celujesz we wróżbach
zajrzyj w te fusy i powiedz Monice, że jeszcze niejedno ją zaskoczy w ogrodzie
Małgosiu
Uroczyście odmawiam. Ja uwielbiam swoje forumowe imię i proszę mi tu z Lucyną nie wyjeżdżać
Aga jestem i już!!
Ja WIEM, że to ta sama róża, ale może ktoś kiedyś w nocy wykopał tamtą i wkopał nową ???
Aguś
choć Ty nie podważasz wiarygodności mego forumowego imienia, moja imienniczko
Takie komplementy usłyszeć od Ciebie - mistrzyni kompozycji to mniut na moje serce
Przyjmuje je łapczywie, choć łączka trawnikowa to też nie moja zasługa

Niby sporo czasu a niewiele

Ja też nie planowałam róż, ale posadziłam 2 wśród winorośli i okazało się, że one kochają moja ziemię. Rosną bujnie i bezproblemowo i dlatego było ich coraz więcej

Aśka - przecież to Ty celujesz we wróżbach

Małgosiu

Ja WIEM, że to ta sama róża, ale może ktoś kiedyś w nocy wykopał tamtą i wkopał nową ???

Aguś

Takie komplementy usłyszeć od Ciebie - mistrzyni kompozycji to mniut na moje serce

Przyjmuje je łapczywie, choć łączka trawnikowa to też nie moja zasługa

Aguska, nawet jeśli jestes Lucyna, to dla mnie forumowo nic to nie zmienia 
Pochwaly zasluzone i moglabym dluzej, ale padnietam, wiec moze dokoncze jutro

Pochwaly zasluzone i moglabym dluzej, ale padnietam, wiec moze dokoncze jutro

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Trzymałaś te wszystkie zdjęcia do nowego wątku
Cudownie wyglądają te wielkie kępy.

Cudownie wyglądają te wielkie kępy.
Agnieszko w kręgach wtajemniczonych zwana Lucynką
ja może i bym pojechała spać na podłodze, ale pan od podłogi uprzedził, że we wtorek zaczyna gruntowanie- śmierdzące.. więc maluje i szybko wychodzi.. sama rozumiesz, że zbytnio się nie wyrywam 

- aguskac
Aguś - To lecę czytać co u Ciebie 
Gosiu
Podobne fotki były u mnie w końcu maja - jak nie w 2013, to w 2012, czy 2011 roku
Ale zawsze napstrykam tyle różnych ujęć, że potem jest do czego wrócić.
Moniczko
Źle się wyraziłam - nie teraz, nie teraz!! Bo za zimno jeszcze na spanie na podłodze. Ale jakby jakiś poślizg z wykończeniówką wyszedł (tfu tfu) i w maju nie byłoby wszystko gotowe.
Podłoga musiałaby już jednak być na cymes
Chodziło mi raczej o brak mebli, czy drzwi wewnętrznych...

Gosiu

Moniczko

Źle się wyraziłam - nie teraz, nie teraz!! Bo za zimno jeszcze na spanie na podłodze. Ale jakby jakiś poślizg z wykończeniówką wyszedł (tfu tfu) i w maju nie byłoby wszystko gotowe.
Podłoga musiałaby już jednak być na cymes

Haha- brak drzwi wew nas nie powstrzyma- my się planujemy przeprowadzić bez drzwi wew (tylko w jednej łazience będa
), bez lodówki (fundusze poszły w leczenie psa..), z tymczasowym stołem i jeszcze nie wiem, na czym będziemy przy nim siedzieć
mogłabym tak długo wymieniać.. Jesteśmy jak młoda para na dorobku
kilka lat- na czasu budowy- mieszkaliśmy u moich Rodziców to nic nam nie było potrzebne.. a teraz się okazuje, że poza ręcznikami, ciuchami i kilkoma kompletami pościeli nie mamy nic
Ale damy radę- tak się cieszymy przeprowadzką, że nic nas nie zniechęca
Mama się pyta, czy Zięciunio na urodziny chciałby może żelazko dostać