Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

To faktycznie kiszka...
Życzę pięknej nóweczki :)
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Jestem i ja Marysiu, piękne rozpoczęcie wątku. Rok bardzo dziwny, jednak roślinki odwdzięczyły Ci się za pracę jaką włożyłaś i miłość jaką je darzysz. Wszystko pięknie kwitło, mnie urzekła Twoja hortensja. Piękna. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko dziękuję, ale na razie nie ma w planie ;:185 teraz fundusze mobilizuję na nowy kurnik (murowany :lol: )
Witam Cię serdecznie Joasiu dziękuję za miłe słowa ;:180 Hortensja rzeczywiście zaskoczyła mnie swoją urodę , zresztą z tyłu jest druga równie okazała w kwiaty ;:224
Zapraszam Cię ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ja trafiłam za Tobą - witam serdecznie i gratuluję nowego wątku ;:168
Piękna retrospekcja obecnego sezonu ;:63 Rozpoczęłaś super ;:215 ;:215
Ślicznie kwitły Ci wszystkie kwiaty ale Hortensja i krwawniki - to cudo ;:333
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę .
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nareszcie i ja się załapałam, nic tylko podziwiać, masz tyle energii tylko pozazdrościć pozytywnie i naśladować. :wit
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu jestem ;:65 U mnie tez sterta gałęzi...tęsknie za rozdrabniaczem,który ma mój braciszek...ale gdzie on a gdzie ja...nie wiem czy kupowac własny, bo chyba te gałęzie to chwilowa sprawa...U mnie jest możliwość wypożyczenia na dobę..czy więcej....i chyba tak na razie zrobię ;:108
A powiedz ...co miało byc pierwotnie na tej rabacie ...grobek :roll: może wziąć to obmurować starą cegłą i zrobic taką wyniesioną rabatę :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu witam Cię w nowym wątku i bardzo dziękuję za pochwały i gratulacje. Przed nami zima i nowy sezon... i oczywiście wypatrywania czy wszystkie rośliny zimę przetrwały. Pozdrawiam Cię ;:168
Witam i Ciebie Irenko przecież w Tobie jest tyle samo energii ! ja w zimie zwalniam a Ty biegasz na działkę palisz w piecu karmisz kotki i tak cały rok, o wnukach nie wspomnę ;:108
Witam Cię Dorociu Droga też już nie chcę kupować rąbarki bo albo trzeba byłoby kupić na kilkaset zł. bo tanizna trwa krótko. Tą kupiłam niedrogo, bo była sprowadzona z Niemiec ale swoje zrobiła i teraz zawadza. Czekam na wywóz wielkogabarytowych, bo przegapiliśmy termin :? Może trzeba rozejrzeć się za wypożyczeniem, bo te co poprzednio rozdrabniałam ładnie się już rozłożyły. Grządka mogłaby być ale dopiero za rok jak arcydzięgiel wyleci. Życzę Ci pięknej niedzielki! ;:196
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Listopad to dobry miesiąc na podsumowanie roku ogrodniczego i na otwarcie wątku.Ty to zrobiłaś jak zwykle wspaniale.
Podobają Mi się krwawniki, werbene również odkryłem tego roku, a hortensjom wymieniłem ziemie. Może nareszcie zaczna kwitnąć.
Na grobku posiej dynie ale ozdobne.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Podsumowanie sezonu pięknie zilustrowane zdjęciami. Widać ogrom pracy jaki wykonałaś, chociaż i tak wszystkich swoich osiągnięć nie przypomniałaś. Teraz czas na odpoczynek i przygotowania do nowego sezonu, a widzę że planów masz sporo.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dobrze, że zauważyłam już następną część. Podsumowanie super, masz rację ten rok był dla naszych ogrodów dość trudny.
Ta grządka z wałkiem to miała być podwyższona grządka.
Glebogryzarki zazdroszczę, ale po dyskusji z Tobą wiem, że na moich piaszczysto- kamienistych włościach to urządzenie się nie sprawdzi.
Krwawniki bardzo mnie urzekły tego roku, mam nadzieję że przetrwają zimę ( chociaż dwa lata temu wymarzła mi moja duma, kwitnąca na żółto) czy je okrywasz na zimę, ja przykryłam łętami, może wystarczy.
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie uda nam się ponownie spotkać, zapraszam do siebie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Hej, hej, Marysiu :wit.
Jak pięknie się zaczął Twój wątek ;:oj. Patrząc na te zdjęcia odnoszę wrażenie, że specjalnie schowałaś je na smętną jesień w celu podniesienia nastroju... Fajnie teraz popatrzeć na taki bujny ogród ;:215.
U mnie dziś dmie, jak na Uralu, strząsa ostatnie liście i przedostatnie malinówki z drzewa, ale jakiś podejrzanie cieplutki ten wiatr ;:218.
A ja, zamiast w ogrodzie, zajmuję się kociarnią. Jednemu odkażam haft kaszubski na brodzie, drugiego zaskakuję przy jedzeniu strzałem w d...
Na dołku pogodowo - forumowym zyskała chata, bo górę posprzątałam na błysk z letnich pajęczyn i kłębów kocich kłaków.
Wątek otworzę, Marysiu i Pati, po korepetycjach zdjęciowych Amby, które mam nadzieję, nastąpią jutro :heja.

A póki co, ciepłe i słoneczne buziaki - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jureczku tak miło Cię powitać Obrazek bo tylko czekając na Ciebie mogę to uczynić, do Ciebie w górki pukają zaglądają ale cisza a ogród zamknąłeś przed nami :? Co sezon odkrywamy coś nowego, albo i co sezon inne rośliny pokazują swój urok!
Lidziu witam serdecznie i stale mam nadzieję że zobaczymy swoje dokonania i ogrody. Chodząc dzisiaj po ogrodzie pięknie oświetlonym już planuje co za pół roku i czekam na wygląd roślin za rok :lol: Tak odpoczynek zarówno dla roślin jak i dla nas konieczny :uszy
Natalko bardzo miło że zaglądasz po sąsiedzku - witam i zapraszam serdecznie!
Dorotko cieszę się że mnie znalazłaś, bo na następne spotkanie w realu liczę, ale kto do kogo to jeszcze ustalimy. Obydwa ogrody nie odwiedzone, na razie mamy spotkanie na neutralnym gruncie :;230
okryje mojego żółtego, bo karminowy przetrwał zimę bez okrycia.

Ogród w słońcu wygląda radośnie, bo oczywiście spacer z aparatem już za mną. Oglądam, planuję i czekam !
Obrazek

a to są moje plany na wiosnę uzależnione jedynie od zaciśnięcia pasa i uzbierania odpowiedniej kwoty na robotników!
Obrazek

Największy śmieciarz w ogrodzie

Obrazek

Taki dziki gość odwiedza regularnie mój kompostownik. Jagusiu czy on Ci kogoś nie przypomina?

Obrazek

a to moje domowe!

Obrazek

Obrazek

papilotkowa dama!

Obrazek

i jej partner

Obrazek

Obrazek Obrazek

-- 17 lis 2013, o 11:04 --

Jagusiu a ja chciałam Cię ściągnąć zdjęciami :;230
Witam Cię z kotami w liczbie większej niż dotąd :wink: Wicuś do wygłaskania a napisz coś o drugim pacjencie, skąd on ?
Pozdrawiam jak widzisz jesień nie taka zła!
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Aaaach, jakie cudowne koty :D i gość niczego sobie :)
Śmieciarz wielki, ale za to jaki ładny :wink:
A kurki to będziesz hodować rasowe?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Natalko już hoduję mam 7 kurek, a w zamyśle mam dokupienie koguta i może własne kurczątka :wink:
Na zielonóżki mam chrapkę, a w tym roku dokupiłam żółtonóżki i bardzo je lubię :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Faktycznie, toż to wykapana Ibrakadabra ;:oj.
Wiem, że ją po świecie nosi, ale żeby aż do Ciebie... ;:224.
Dekiel jest kotem mojej siostry i kiedy ona wyjeżdża służbowo, kot trafia pod moją czułą opiekę ;:16.
A taka jesień niech trwa... ;:170.

;:196 Jagoda
PS. Niech się tylko Wickowi broda zrośnie ;:224.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”