Życzę pięknej nóweczki
Wiejski ogród cz.15
- Joanna_68
- 200p

- Od: 3 lip 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
Jestem i ja Marysiu, piękne rozpoczęcie wątku. Rok bardzo dziwny, jednak roślinki odwdzięczyły Ci się za pracę jaką włożyłaś i miłość jaką je darzysz. Wszystko pięknie kwitło, mnie urzekła Twoja hortensja. Piękna. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Aśka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko dziękuję, ale na razie nie ma w planie
teraz fundusze mobilizuję na nowy kurnik (murowany
)
Witam Cię serdecznie Joasiu dziękuję za miłe słowa
Hortensja rzeczywiście zaskoczyła mnie swoją urodę , zresztą z tyłu jest druga równie okazała w kwiaty
Zapraszam Cię
Witam Cię serdecznie Joasiu dziękuję za miłe słowa
Zapraszam Cię
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu i ja trafiłam za Tobą - witam serdecznie i gratuluję nowego wątku
Piękna retrospekcja obecnego sezonu
Rozpoczęłaś super
Ślicznie kwitły Ci wszystkie kwiaty ale Hortensja i krwawniki - to cudo
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę .
Piękna retrospekcja obecnego sezonu
Ślicznie kwitły Ci wszystkie kwiaty ale Hortensja i krwawniki - to cudo
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę .
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nareszcie i ja się załapałam, nic tylko podziwiać, masz tyle energii tylko pozazdrościć pozytywnie i naśladować. 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Marysiu jestem
U mnie tez sterta gałęzi...tęsknie za rozdrabniaczem,który ma mój braciszek...ale gdzie on a gdzie ja...nie wiem czy kupowac własny, bo chyba te gałęzie to chwilowa sprawa...U mnie jest możliwość wypożyczenia na dobę..czy więcej....i chyba tak na razie zrobię
A powiedz ...co miało byc pierwotnie na tej rabacie ...grobek
może wziąć to obmurować starą cegłą i zrobic taką wyniesioną rabatę 
A powiedz ...co miało byc pierwotnie na tej rabacie ...grobek
- Maska

- Kontakt:
Tereniu witam Cię w nowym wątku i bardzo dziękuję za pochwały i gratulacje. Przed nami zima i nowy sezon... i oczywiście wypatrywania czy wszystkie rośliny zimę przetrwały. Pozdrawiam Cię
Witam i Ciebie Irenko przecież w Tobie jest tyle samo energii ! ja w zimie zwalniam a Ty biegasz na działkę palisz w piecu karmisz kotki i tak cały rok, o wnukach nie wspomnę
Witam Cię Dorociu Droga też już nie chcę kupować rąbarki bo albo trzeba byłoby kupić na kilkaset zł. bo tanizna trwa krótko. Tą kupiłam niedrogo, bo była sprowadzona z Niemiec ale swoje zrobiła i teraz zawadza. Czekam na wywóz wielkogabarytowych, bo przegapiliśmy termin
Może trzeba rozejrzeć się za wypożyczeniem, bo te co poprzednio rozdrabniałam ładnie się już rozłożyły. Grządka mogłaby być ale dopiero za rok jak arcydzięgiel wyleci. Życzę Ci pięknej niedzielki! 
Witam i Ciebie Irenko przecież w Tobie jest tyle samo energii ! ja w zimie zwalniam a Ty biegasz na działkę palisz w piecu karmisz kotki i tak cały rok, o wnukach nie wspomnę
Witam Cię Dorociu Droga też już nie chcę kupować rąbarki bo albo trzeba byłoby kupić na kilkaset zł. bo tanizna trwa krótko. Tą kupiłam niedrogo, bo była sprowadzona z Niemiec ale swoje zrobiła i teraz zawadza. Czekam na wywóz wielkogabarytowych, bo przegapiliśmy termin
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Listopad to dobry miesiąc na podsumowanie roku ogrodniczego i na otwarcie wątku.Ty to zrobiłaś jak zwykle wspaniale.
Podobają Mi się krwawniki, werbene również odkryłem tego roku, a hortensjom wymieniłem ziemie. Może nareszcie zaczna kwitnąć.
Na grobku posiej dynie ale ozdobne.
Podobają Mi się krwawniki, werbene również odkryłem tego roku, a hortensjom wymieniłem ziemie. Może nareszcie zaczna kwitnąć.
Na grobku posiej dynie ale ozdobne.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Podsumowanie sezonu pięknie zilustrowane zdjęciami. Widać ogrom pracy jaki wykonałaś, chociaż i tak wszystkich swoich osiągnięć nie przypomniałaś. Teraz czas na odpoczynek i przygotowania do nowego sezonu, a widzę że planów masz sporo.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu dobrze, że zauważyłam już następną część. Podsumowanie super, masz rację ten rok był dla naszych ogrodów dość trudny.
Ta grządka z wałkiem to miała być podwyższona grządka.
Glebogryzarki zazdroszczę, ale po dyskusji z Tobą wiem, że na moich piaszczysto- kamienistych włościach to urządzenie się nie sprawdzi.
Krwawniki bardzo mnie urzekły tego roku, mam nadzieję że przetrwają zimę ( chociaż dwa lata temu wymarzła mi moja duma, kwitnąca na żółto) czy je okrywasz na zimę, ja przykryłam łętami, może wystarczy.
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie uda nam się ponownie spotkać, zapraszam do siebie.
Ta grządka z wałkiem to miała być podwyższona grządka.
Glebogryzarki zazdroszczę, ale po dyskusji z Tobą wiem, że na moich piaszczysto- kamienistych włościach to urządzenie się nie sprawdzi.
Krwawniki bardzo mnie urzekły tego roku, mam nadzieję że przetrwają zimę ( chociaż dwa lata temu wymarzła mi moja duma, kwitnąca na żółto) czy je okrywasz na zimę, ja przykryłam łętami, może wystarczy.
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie uda nam się ponownie spotkać, zapraszam do siebie.
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Hej, hej, Marysiu
.
Jak pięknie się zaczął Twój wątek
. Patrząc na te zdjęcia odnoszę wrażenie, że specjalnie schowałaś je na smętną jesień w celu podniesienia nastroju... Fajnie teraz popatrzeć na taki bujny ogród
.
U mnie dziś dmie, jak na Uralu, strząsa ostatnie liście i przedostatnie malinówki z drzewa, ale jakiś podejrzanie cieplutki ten wiatr
.
A ja, zamiast w ogrodzie, zajmuję się kociarnią. Jednemu odkażam haft kaszubski na brodzie, drugiego zaskakuję przy jedzeniu strzałem w d...
Na dołku pogodowo - forumowym zyskała chata, bo górę posprzątałam na błysk z letnich pajęczyn i kłębów kocich kłaków.
Wątek otworzę, Marysiu i Pati, po korepetycjach zdjęciowych Amby, które mam nadzieję, nastąpią jutro
.
A póki co, ciepłe i słoneczne buziaki - Jagoda
Jak pięknie się zaczął Twój wątek
U mnie dziś dmie, jak na Uralu, strząsa ostatnie liście i przedostatnie malinówki z drzewa, ale jakiś podejrzanie cieplutki ten wiatr
A ja, zamiast w ogrodzie, zajmuję się kociarnią. Jednemu odkażam haft kaszubski na brodzie, drugiego zaskakuję przy jedzeniu strzałem w d...
Na dołku pogodowo - forumowym zyskała chata, bo górę posprzątałam na błysk z letnich pajęczyn i kłębów kocich kłaków.
Wątek otworzę, Marysiu i Pati, po korepetycjach zdjęciowych Amby, które mam nadzieję, nastąpią jutro
A póki co, ciepłe i słoneczne buziaki - Jagoda
- Maska

- Kontakt:
Jureczku tak miło Cię powitać
bo tylko czekając na Ciebie mogę to uczynić, do Ciebie w górki pukają zaglądają ale cisza a ogród zamknąłeś przed nami
Co sezon odkrywamy coś nowego, albo i co sezon inne rośliny pokazują swój urok!
Lidziu witam serdecznie i stale mam nadzieję że zobaczymy swoje dokonania i ogrody. Chodząc dzisiaj po ogrodzie pięknie oświetlonym już planuje co za pół roku i czekam na wygląd roślin za rok
Tak odpoczynek zarówno dla roślin jak i dla nas konieczny
Natalko bardzo miło że zaglądasz po sąsiedzku - witam i zapraszam serdecznie!
Dorotko cieszę się że mnie znalazłaś, bo na następne spotkanie w realu liczę, ale kto do kogo to jeszcze ustalimy. Obydwa ogrody nie odwiedzone, na razie mamy spotkanie na neutralnym gruncie
okryje mojego żółtego, bo karminowy przetrwał zimę bez okrycia.
Ogród w słońcu wygląda radośnie, bo oczywiście spacer z aparatem już za mną. Oglądam, planuję i czekam !

a to są moje plany na wiosnę uzależnione jedynie od zaciśnięcia pasa i uzbierania odpowiedniej kwoty na robotników!

Największy śmieciarz w ogrodzie
Taki dziki gość odwiedza regularnie mój kompostownik. Jagusiu czy on Ci kogoś nie przypomina?

a to moje domowe!

papilotkowa dama!

i jej partner

-- 17 lis 2013, o 11:04 --
Jagusiu a ja chciałam Cię ściągnąć zdjęciami
Witam Cię z kotami w liczbie większej niż dotąd
Wicuś do wygłaskania a napisz coś o drugim pacjencie, skąd on ?
Pozdrawiam jak widzisz jesień nie taka zła!
bo tylko czekając na Ciebie mogę to uczynić, do Ciebie w górki pukają zaglądają ale cisza a ogród zamknąłeś przed nami Lidziu witam serdecznie i stale mam nadzieję że zobaczymy swoje dokonania i ogrody. Chodząc dzisiaj po ogrodzie pięknie oświetlonym już planuje co za pół roku i czekam na wygląd roślin za rok
Natalko bardzo miło że zaglądasz po sąsiedzku - witam i zapraszam serdecznie!
Dorotko cieszę się że mnie znalazłaś, bo na następne spotkanie w realu liczę, ale kto do kogo to jeszcze ustalimy. Obydwa ogrody nie odwiedzone, na razie mamy spotkanie na neutralnym gruncie
okryje mojego żółtego, bo karminowy przetrwał zimę bez okrycia.
Ogród w słońcu wygląda radośnie, bo oczywiście spacer z aparatem już za mną. Oglądam, planuję i czekam !

a to są moje plany na wiosnę uzależnione jedynie od zaciśnięcia pasa i uzbierania odpowiedniej kwoty na robotników!

Największy śmieciarz w ogrodzie
Taki dziki gość odwiedza regularnie mój kompostownik. Jagusiu czy on Ci kogoś nie przypomina?

a to moje domowe!

papilotkowa dama!

i jej partner

-- 17 lis 2013, o 11:04 --
Jagusiu a ja chciałam Cię ściągnąć zdjęciami
Witam Cię z kotami w liczbie większej niż dotąd
Pozdrawiam jak widzisz jesień nie taka zła!
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Aaaach, jakie cudowne koty
i gość niczego sobie 
Śmieciarz wielki, ale za to jaki ładny
A kurki to będziesz hodować rasowe?
Śmieciarz wielki, ale za to jaki ładny
A kurki to będziesz hodować rasowe?
- Maska

- Kontakt:
Natalko już hoduję mam 7 kurek, a w zamyśle mam dokupienie koguta i może własne kurczątka
Na zielonóżki mam chrapkę, a w tym roku dokupiłam żółtonóżki i bardzo je lubię
Na zielonóżki mam chrapkę, a w tym roku dokupiłam żółtonóżki i bardzo je lubię
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Faktycznie, toż to wykapana Ibrakadabra
.
Wiem, że ją po świecie nosi, ale żeby aż do Ciebie...
.
Dekiel jest kotem mojej siostry i kiedy ona wyjeżdża służbowo, kot trafia pod moją czułą opiekę
.
A taka jesień niech trwa...
.
Jagoda
PS. Niech się tylko Wickowi broda zrośnie
.
Wiem, że ją po świecie nosi, ale żeby aż do Ciebie...
Dekiel jest kotem mojej siostry i kiedy ona wyjeżdża służbowo, kot trafia pod moją czułą opiekę
A taka jesień niech trwa...
PS. Niech się tylko Wickowi broda zrośnie