Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Renatko ależ ten Twój jaśmin wierci mi w nosie:). No a sadzoneczki ;:63 . Ilość imponująca.
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne zwierzaki i dużo - co dla mnie bardzo ważne. :wit Fajnie, że takie większe widoczki pokazałaś. Można pochodzić, pooglądać. Peonie, jaśminowce i te drzewa ;:138
Dla mnie ogród uporządkowany i bardzo ładny. A że tyle sadzonek - no cóż - mamy coś wspólnego ;:306
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Renatko cudowny wstęp :;230 Dziewczyna mnie rozczuliła najbardziej!
Ogród z TAKIMI drzewami rekompensuje brak podręcznikowego trawnika. Mam podobnie u siebie - gdybym chciała wypalić wszystkie chwasty musiałabym zakładać go od zera także jest jak jest :wink:
Piwoniami mnie rozłożyłaś na łopatki. Gdyby przyszło Ci do głowy je dzielić to ja .... :oops: ;:167

zapisuję wątek i zbieram ciasteczkowe okruszki - mniam!
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Reniu znikłaś mi na chwileczkę patrze a tu nowy wątek i to już 3 strona .Nadrobiłam już zaległości i co widzę moje bordowe piwonie rosną :;230 :;230 i u Ciebie,jaśminowiec :D kwitnąco masz a sadzonek masa ;:oj gdzie to będziesz wysadzać kobietko?czyżby nowa rabatka w planach? :DZ trawnikiem mam tak samo jego brak ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

:wit przychodzę z kawą a gospodyni nie ma :shock:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Bardzo Wszystkich przepraszam za chwilkę nieobecności - miałam problemy techniczne i organizacyjne.
Dzieje się zdecydowanie zbyt dużo, jak na moją biedną głowę. Przydało by się odrobinę spokoju..., ale się nie zapowiada. ;:223
Po tygodniowej nieobecności w ogrodzie nie mogłam wczoraj uwierzyć, ze chwasty tak szybko rosną :shock: Wstałam więc dziś wcześniej i lekko opieliłam choć maleńki skraweczek ;:223
Aniu! Na tą bordową polowałam kilka lat i dziękować, że przybrana ciocia korygowała swój ogródek ;:180
Marysiu! Myślę, że tylko dwie kępy mi zakwitną. Nadal jest pięć pędów i ani jednego więcej, ale i tak się cieszę. ;:138
Loki! Dzięki :wit
Gosiu! Od rabatek to bym chciała, coby tak szybko nie zarastały chwastami :;230 Moje dewa kocham bardzo (no może późną jesienią mniej ;:170 )
Karolinko! Jaśmin praktycznie przekwitł ;:174 jeszcze tylko kilka kwiatków ostało. Sadzonek pewnie będzie dziś jeszcze więcej ... ;:224
Zosiu! Planujemy adoptować jeszcze jednego pieska, bo brak nam naszej Sońci.
Aniu! Dziewczyna ma jeden zdecydowanie brzydki zwyczaj: w czasie spacerów konsekwentnie robi sobie toaletę na moim tarasie... :evil: O piwoniach pamiętam! Jeśli tylko zapadnie decyzja - podzielę się na pewno! ;:196
Becia No właśnie z wysadzaniem tych sadzonek największy problem :;230 Nowa rabata by się przydała, ale muszę najpierw ogarnąć stare. ;:131
Aniu! ;:180 ;:304
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu Twoje piwonie są przepiękne .Ile one mają lat ? ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No tak, drzewa maja duzo liści ;:306
Tego Ci współczuję, ale przez pół roku masz za to cudowne widoki.
Żeby na rabatach było mniej chwastów, trzeba gęściej sadzić ;:306
Nie nie rób tego. Potem bedziesz ciągle przesadzała jak ja
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Witaj Reniu, chcesz wpaść do mnie na taniec brzucha - w rękoczynach?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ależ masz Renatko kolekcję piwonii ;:oj Szpaler z jukk, jak zakwitnie - to dopiero będzie popis :) U mnie wyrósł jeden pęd kwiatowy i dziś rano mierzyliśmy go z W. Ma 217cm ! :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Puk ,puk .Reniu czytałam u Ani o złocieniu marunie .Jak chcesz mogę podesłać kilka sadzonek tego stworka U mnie sporo tego :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich! ;:138
Ewuniu! Piwonie są stare, ale u mnie rosną kilka lat. Dostałam je z różnych miejsc, jako kawałki kłączy. Dostały dobre słoneczne miejsce i ... święty spokój. To stare odmiany, część jest jeszcze po mojej babci. :heja
Gosiu! Po obejrzeniu Twojego ogrodu w realu... dopiero mogę płakać i brać się szybko za robotę! Masz rację jak dużo rośnie, to chwaściory już się nie mieszczą! :tan Będę Cię nękać o nazwy kilku Twoich róż... bo z przejęcia już prawie nic nie pamiętam ;:306
Aniu! Byłam na tańcach i mam zamiar poćwiczyć dziś w domu :tan
Zuziu! 217 cm ;:oj ? aż polecę zmierzyć swoje, ale na pewno tyle nie mają ;:oj Dziś widziałam kwitnące trzy sztuki u Gosi - bardzo mi się podobały! Moje są inne!
Beciu! Bardzo chętnie, jak będziemy coś przesyłać (a mam nadzieję, że już niedługo) to dołącz ;:196
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja podziwiam "doniczkowo" ;:oj myślałam, ze ja mam tego dużo do podlewania, ale ty znacznie więcej. ;:224 Chylę czoło. ;:180 Ja dzisiaj podlałam moje usychające areały, bo na deszcz to już nawet nie wyglądam. :evil: Jak tam córcia już w domu?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Córcia z wróciła, ale tak kursuje ze znajomymi, że prawie Jej nie widuję ;:185 Nich się bawi! (byle gotowała obiady ;:170 ).
My dziś też podlewam, ale wcześniej mieliśmy akcję ''ratować czereśnie'', bo szpaczory przypomniały sobie jednak i zdecydowanie postanowiły zakończyć sezon owocowy :twisted:
Dużo nie zebraliśmy, bo ściągnięci ,,pomocnicy" zasiedli z nami przy ogrodowym stole i delektowaliśmy się urokami słonecznej niedzieli... ;:224
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Same Anie wokoło, muszę zmienić imię...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”