Storczyki Marty :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Marty :)
haha.. Marto masz tak piękne storczyki, że aż musisz stworzyć wishlistę co dla kogo
Ja zaglądać będę bardzo chętnie, w końcu muszę pilnować czy aby "coś" się już nie rodzi bo jestem pierwsza w kolejce
jestem, prawda?
hehe.. Co do kwitnienia a raczej początkowego "nie kwitnienia" numeru 3 to wiesz, często jest tak, ze storczyki są faszerowane chemia i hormonami do tego stopnia, że gdy je zakupimy i przekwitną to potrzebuję dużo czasu odpoczynku aby dojść do siebie
a później tak jak mówisz, kwitną jak szalone, według swojego niewymuszonego rytmu ;)
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Cześć Marto
Kwiatuszki przepiękne, niesamowite kwitnienia i kolory kwiatów bardzo interesujące
Mi za to bardzo podoba się nr 1 i 4
Będę zaglądać częściej, czekam na ciąg dalszy! 
Dufin, jasne, że jesteś pierwsza
Muszę pomyśleć faktycznie nad tą wishlistą - jest coraz więcej chętnych
Mój dziadek zaczyna się coraz bardziej wkręcać, po tym jak sprezentowałam mu storczyka na urodziny. Ostatnio musiałam dać mu białego keiki, bo jeden storczyk to dla niego za mało
Jeśli możesz zerknij na dział z problemami - mam wątpliwości co do nowego zakupu - phal. MM (wiem, że takiego posiadasz). Może coś możesz mi poradzić... Będę wdzięczna...
Callanthe dziękuję za odwiedziny i słowa uznania dla moich roślinek
Bardzo mi miło!! Nie mogę znaleźć Twojego wątku na forum, ale Twój phalaenopsis z awatara jest prześliczny!! Mam nadzieję, że niebawem zaprezentujesz nam swoje roślinki!
Zapraszam Cię do częstych wizyt w moim wątku! 
Callanthe dziękuję za odwiedziny i słowa uznania dla moich roślinek
Pozdrawiam,
Marta
Marta
pozdrawiam,Asia
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Witaj
Storczyki Mamy cudne nr 1 i 3 cudne
Storczyki Mamy cudne nr 1 i 3 cudne
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W przybliżeniu nr 3 jeszcze piękniejszy 
Sekunda, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!!
Karnova, fajnie, że wpadłaś!!
Cieszę się, że coś Ci się u mnie spodobało
Nr 1 właśnie wypuszcza 2 pędzik, ma już ok. 1,5 cm.
Aż dziw bierze, że taka młoda roślinka będzie kwitła na dwóch pędzikach
W ubiegłe lato było to dopiero co odseparowane keiki...
Sylcia199, faktycznie to połączenie koloru kremowego i różowego jest całkiem ciekawe. Kwiatkuszki są niewielkie, ale jest ich bardzo dużo, co dodaje niewątpliwie uroku
Mam nadzieję, że jak już przekwitnie, może wypuści jakieś keiki, bo widzę tu sporo chętnych 
Karnova, fajnie, że wpadłaś!!
Sylcia199, faktycznie to połączenie koloru kremowego i różowego jest całkiem ciekawe. Kwiatkuszki są niewielkie, ale jest ich bardzo dużo, co dodaje niewątpliwie uroku
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Tak, jak przewidywaliście, nie trzeba było długo czekać na powiększenie się mojej kolekcji!
Zwykłe zakupy skończyły się tym, że wróciłam do domu z nowym, pierwszym w mojej kolekcji żółtaskiem
Zaraz po wejściu na dział z roślinkami, moją uwagę przykuł ten intensywny, żółty kolorek połączony z bordowymi kropeczkami i ciekawy kształt kwiatków, które są jakby nie do końca rozwinięte (może jest zawstydzony?) 
Jak Wam się podoba?

Zwykłe zakupy skończyły się tym, że wróciłam do domu z nowym, pierwszym w mojej kolekcji żółtaskiem
Jak Wam się podoba?

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prześliczny
Piękne połączenie kolorów 
Fajnie, że Wam się też spodobał
Z mojej strony to była miłość od pierwszego wejrzenia
Kwiatki są chyba woskowe, jutro porobię więcej zdjęć i może uda mi się uchwycić, jaki jest śliczny
Najlepsze było to, że miał cenę jako phal. jednopędowy, dwa pędy były chyba przez pomyłkę spięte razem. 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
I to sie nazywa wielki fuks!!!!
Juz na tych fotkach widac ze woskowiaczek ,pieknotka ,wiec fotki Marta
!!!Nie obijaj sie 
Piękny Martusiu
Gratuluje udanego zakupu
Ja również poluję na żółtą krówkę, nie koniecznie woskową
Mam nadzieję, że w tym roku spotkam.
Czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia
Ja również poluję na żółtą krówkę, nie koniecznie woskową
Czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia
Marta25 ale okaz
Ale mu wyraźnie kolory kontrastują
actus, a on przypadkiem nie jest podobny do jednej z Twoich zachcianek której nam kiedyś fotkę pokazywałaś?
PS. Ale gdzie Wy widzicie jego "woskowatość"? hmm.. Nie wygląda na gładkiego, grube płatki fakt ma, ale... (?)
actus, a on przypadkiem nie jest podobny do jednej z Twoich zachcianek której nam kiedyś fotkę pokazywałaś?
PS. Ale gdzie Wy widzicie jego "woskowatość"? hmm.. Nie wygląda na gładkiego, grube płatki fakt ma, ale... (?)
No fakt Tomek ,podobny strasznie ,to ten co go na ruskim forum widzialam.Nadal mam jego fotke