Storczyki Marty :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Marty :)

Post »

haha.. Marto masz tak piękne storczyki, że aż musisz stworzyć wishlistę co dla kogo :D Ja zaglądać będę bardzo chętnie, w końcu muszę pilnować czy aby "coś" się już nie rodzi bo jestem pierwsza w kolejce ;:306 jestem, prawda? ;:218 hehe.. Co do kwitnienia a raczej początkowego "nie kwitnienia" numeru 3 to wiesz, często jest tak, ze storczyki są faszerowane chemia i hormonami do tego stopnia, że gdy je zakupimy i przekwitną to potrzebuję dużo czasu odpoczynku aby dojść do siebie :) a później tak jak mówisz, kwitną jak szalone, według swojego niewymuszonego rytmu ;)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Cześć Marto :wit Kwiatuszki przepiękne, niesamowite kwitnienia i kolory kwiatów bardzo interesujące ;:oj Mi za to bardzo podoba się nr 1 i 4 ;:306 Będę zaglądać częściej, czekam na ciąg dalszy! ;:138
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dufin, jasne, że jesteś pierwsza :D Muszę pomyśleć faktycznie nad tą wishlistą - jest coraz więcej chętnych :D Mój dziadek zaczyna się coraz bardziej wkręcać, po tym jak sprezentowałam mu storczyka na urodziny. Ostatnio musiałam dać mu białego keiki, bo jeden storczyk to dla niego za mało ;:306 Jeśli możesz zerknij na dział z problemami - mam wątpliwości co do nowego zakupu - phal. MM (wiem, że takiego posiadasz). Może coś możesz mi poradzić... Będę wdzięczna... :D
Callanthe dziękuję za odwiedziny i słowa uznania dla moich roślinek :D Bardzo mi miło!! Nie mogę znaleźć Twojego wątku na forum, ale Twój phalaenopsis z awatara jest prześliczny!! Mam nadzieję, że niebawem zaprezentujesz nam swoje roślinki! :D Zapraszam Cię do częstych wizyt w moim wątku! :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
sekunda
50p
50p
Od: 11 kwie 2013, o 11:37

Post »

:wit Marto twoje wszystkie kwiatuszki są urocze :) Na pewno będę tu wpadać i podziwiać ;:109
pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Witaj
Storczyki Mamy cudne nr 1 i 3 cudne ;:oj
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

W przybliżeniu nr 3 jeszcze piękniejszy :D
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Sekunda, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!! ;:196

Karnova, fajnie, że wpadłaś!! :D Cieszę się, że coś Ci się u mnie spodobało :D Nr 1 właśnie wypuszcza 2 pędzik, ma już ok. 1,5 cm. :tan Aż dziw bierze, że taka młoda roślinka będzie kwitła na dwóch pędzikach :D W ubiegłe lato było to dopiero co odseparowane keiki...

Sylcia199, faktycznie to połączenie koloru kremowego i różowego jest całkiem ciekawe. Kwiatkuszki są niewielkie, ale jest ich bardzo dużo, co dodaje niewątpliwie uroku :D Mam nadzieję, że jak już przekwitnie, może wypuści jakieś keiki, bo widzę tu sporo chętnych ;:306
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Tak, jak przewidywaliście, nie trzeba było długo czekać na powiększenie się mojej kolekcji! :D
Zwykłe zakupy skończyły się tym, że wróciłam do domu z nowym, pierwszym w mojej kolekcji żółtaskiem :tan Zaraz po wejściu na dział z roślinkami, moją uwagę przykuł ten intensywny, żółty kolorek połączony z bordowymi kropeczkami i ciekawy kształt kwiatków, które są jakby nie do końca rozwinięte (może jest zawstydzony?) :wink:

Jak Wam się podoba?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,
Marta
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

;:oj Oj bardzo mi sie podoba ,a nawet bardziej ,widzialam podobnego na Eb*** ,nie pamietam jak sie nazywal ,naprawde sliczny ;:167 ;:167 ;:167 .Wiecej fotek ,wiecej fotek ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Prześliczny :D ;:oj Piękne połączenie kolorów :wink:
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Fajnie, że Wam się też spodobał :D Z mojej strony to była miłość od pierwszego wejrzenia :wink: Kwiatki są chyba woskowe, jutro porobię więcej zdjęć i może uda mi się uchwycić, jaki jest śliczny :D Najlepsze było to, że miał cenę jako phal. jednopędowy, dwa pędy były chyba przez pomyłkę spięte razem. :tan
Pozdrawiam,
Marta
actus
1000p
1000p

Post »

I to sie nazywa wielki fuks!!!! ;:138 Juz na tych fotkach widac ze woskowiaczek ,pieknotka ,wiec fotki Marta :evil: !!!Nie obijaj sie ;:306
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Piękny Martusiu ;:oj Gratuluje udanego zakupu ;:138
Ja również poluję na żółtą krówkę, nie koniecznie woskową :D Mam nadzieję, że w tym roku spotkam.
Czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia ;:65
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Marta25 ale okaz ;:224 Ale mu wyraźnie kolory kontrastują ;:204
actus, a on przypadkiem nie jest podobny do jednej z Twoich zachcianek której nam kiedyś fotkę pokazywałaś?
PS. Ale gdzie Wy widzicie jego "woskowatość"? hmm.. Nie wygląda na gładkiego, grube płatki fakt ma, ale... (?)
actus
1000p
1000p

Post »

No fakt Tomek ,podobny strasznie ,to ten co go na ruskim forum widzialam.Nadal mam jego fotke :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”