Tak Amando zgadzam się z Przemo, ponieważ moja roślina też niekiedy zrzuca dolne liście, ale jednocześnie wypuszcza młode. Nie ma więc powodów do obaw. Jeśli i Twoje pachypodium ma zieloną czuprynkę to wszystko jest jak należy. Pozdrawiam. :P
Aniu przykro mi, że Twoja roślinka choruje, ale nie poddawaj się i czekaj cierpliwie a na pewno ożyje. Trzymam kciuki! Może powinnaś je rzadziej podlewać w przyszłości, aby nie miało więcej grzyba. Pomyśl.
Leo bardzo ładne masz kwiatki. Jednak ta Euphorbia wypuszcza okrutnie zdziczałe=wyciągnięte pędy.
Kasiu, ta Euphorbia już tak ma, że część liści tworzy wydłużone pędy i od czasu do czasu tworzą sie z nich szersze liście. Jak ją kupiłam, tez część liści to były zwisające poza doniczkę pędy dłuższe i węższe od pozostałych. Uważam, że to nie jest wynik braku dostatecznej ilości światła. Roślinka rozwija się znakomicie i sporo już podrosła od chwili zakupu, ale dziękuję Ci za zainteresowanie. Pozdrawiam serdecznie.
Fajne te twoje roślinki. Szczerze powiedziawszy to najbardziej podoba mi się bluszcz
Dziękuję Ci Priam za miłe słowa. A bluszcz (ten ciemnozielony) jest jeszcze młody i czekam dopiero aż się rozrośnie, wtedy dopiero będzie zdobił wnętrze. Pozdrowionka.