Polikola - parapetowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: polikola - parapetowce

Post »

polikola pisze:przypomniało mi się dzisiaj o moim słoiku z drobnymi, okazało się, że starczyło mi na jeszcze jednego hibiskusa i jutro do kolekcji dołączy kolejny storczyk ;:138
W takim razie będą nowe zdjęcia do oglądania :) .
Martika
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chwilowo udało mi się ułożyć wszystkie koty do snu (nie mogę się ruszyć, bo towarzystwo nieźle mnie obsiadło, ale przynajmniej nie galopują po klawiaturze) więc wrzucam zdjęcia moich STORCZYKÓW, będą w kolejności pojawiania się u mnie

Jako pierwszy Pan Niezniszczalny - mam go od kilku lat, przytargałam bidula do domu (kupiłam go za marne grosze w praktikerze, niestety w kondycji też był marnej), przez półtora roku nie chciał mi kwitnąć, po przeprowadzce wypuścił pędzik jak podczas remontu stał w jakimś kącie pod centymetrową warstwą kurzu (a przedtem chuchałam, dmuchałam i miał mnie gdzieś)
Pan Niezniszczalny swoją nazwę ma od tego, że jest po dwóch wypadkach i dalej kwitnie jakby nigdy nic
Wypadek 1 - awaria okna, falek spadł z parapetu i złamał sobie listek
Wypadek 2 - przy przenoszeniu na inny parapet (wschodni) spadł na głowę, stracił półtora kwiatka i na chwilę grunt pod korzonkami, na szczęście pęd się nie złamał, dodatkowo kolejny uszkodzony listek (wypadek koło 2 tygodni temu)
W chwili obecnej wypuszcza nowy listek, pędzik i korzonek jednocześnie
Obrazek
Kolejny falek został kupiony w tym roku w ramach promocji w hipermarkecie, niestety nie chce otworzyć do dzisiaj pączków, ale wypuszcza z oczka nową gałązkę z pąkami
Obrazek
Falek numer 3 został upolowany już za czasów mojej obencości na forum (czyli niedawno)
Obrazek

Obrazek

Kolejny był Miltonpsis, jak puścił do mnie oczko w markecie wyglądał żałośnie:
Obrazek
ale otworzył pąki i nabrał świeżości:
Obrazek
Jako ostatni trafił w moje serce mini falek (jakiś tydzień temu):
Obrazek

Troche przedobrzyłam z wodą i przelałam moje piękności, ale już się zrehabilitowałam i mam nadzieję, że mi wybaczą, jak przekwitną to je przesadzę i zrobię porządek
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

polikola pisze:chwilowo udało mi się ułożyć wszystkie koty do snu (nie mogę się ruszyć, bo towarzystwo nieźle mnie obsiadło, ale przynajmniej nie galopują po klawiaturze)
Wygląda na to,że będziesz siedzieć przy kompie do rana :;230.
polikola pisze:wypuścił pędzik jak podczas remontu stał w jakimś kącie pod centymetrową warstwą kurzu (a przedtem chuchałam, dmuchałam i miał mnie gdzieś)
Ale przekora zniego :lol:. Jednak warto go było ratować,bo piękny jest.Lubię takie hybrydki :) .
Martika
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

wystarczy, że jeden kociak się obudzi i zaczyna się zabawa, do rana nie mogę siedzieć, bo muszę jutro być w miarę wyspana, w końcu muszę znaleźć kolejnego storczyka
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no brawo dla storczyków ;:138 pomimo tylu "kłód pod nogi" one nadal chcą u Ciebie mieszkać ;:108 ;:138

wcześniej z wrażenia nad hibiskusem, zapomniałam pocieszyć się kicurkami ;:167 ja uwielbiam kicurki ;:108 a u Ciebie co jeden to piękniejszy ech...

a, no i dziś będę pod Szczytnem ;:224 teraz nam się nie uda, ale kolejnym razem może się poznamy... :wit
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

a ja dziś jadę do Olsztyna akurat i wracam dopiero jutro także i tak by się nie udało raczej
ale następnym razem serdecznie zapraszam!
Awatar użytkownika
aryia1985
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 20:02

Post »

musze się pochwalić że mój hibiskus ocalony z kauflanda zakwitł pięknym kwiatuchem pomieszanego różu z pomarańczą :tan :tan :tan
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Polikolko no storczyki to masz piękne zwłaszcza Miltonpsis, miałam ochotę takiego kupić, ale nie mam zielonego pojęcia jak się nim opiekować, Tobie rośnie pięknie! A i fiołek też śliczny :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękna kolekcja storczyków ;:oj A Twój ostatni nabytek - to teraz już masz trzy ;:215
Musze Cię dogonić, bo ja mam dwa, ale za to własnoręcznie ukorzenione ;:209
A kociaki - wspaniałe, niestety tylko takie małe mi się podobają, jak podrosną, to wg mnie nie są już takie śliczne.
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

Wstąpiłam dziś do obi, tam piękne storczyki po 15 zł no i skusilam się na dwa
:heja dobrze, że M. się dołożył :)

(edit: tak się kończy pisanie z telefonu, zamiast storczyki to stworzyli, już poprawiłam ;))
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Jakie tu piękne kwiaty i kotki. Będę Ciebie odwiedzać :wit
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

aryia1985 - gratulacje! można gdzieś zobaczyć tego kwiatka? fajne połączenie kolorów

kwiaty_poli - Miltonpsis miał już pąki jak przyniosłam go z marketu, zobaczymy czy jak przekwitnie to zakwitnie znowu, bo podobno jest jeszcze bardziej kapryśny niż inne storczyki, no ale od czego jest nasze nieocenione forum :) a odnośnie fiołka napisałam Ci pw

Stokrotkania - hibiskusy mam już 4, bo przypomniało mi się o moim słoiku z drobnymi i jeszcze tego samego dnia poszłam po następnego hibcia, też pełnego, ten czwarty ma taki malinowy kolor, jak zakwitnie po szoku związanym z przeprowadzką to wrzucę zdjęcie
;:180 gratulacje z powodu własnoręcznego wyhodowania, może tez mi się uda kiedyś
duże koty też są śliczne! to tylko więcej ciałka do głaskania i troszkę większy apetyt :)

kubasia - dziękuję i zapraszam :) niestety kotki są u mnie ostatni tydzień :( i przyjdzie pora się pożegnać
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p

Post »

na zewnątrz pada deszcz, piłka nożna mnie nie interesuje, więc można uaktualnić zdjęcia na forum

Łososiowy pełny hibiskus otworzył nowy kwiat:
Obrazek
Wspomniany 4 hibek na razie rozwija pąki...
Obrazek
... i pokazuje, co myśli na temat przeprowadzki

Obrazek

Parapet powoli staje się hibiskusowy :)
Obrazek

A teraz do zdjęć uśmiechać się będą dwa nowe nabytki storczykowe:
Obrazek

Obrazek

Ale na pewno jeszcze znajdzie się miejsce dla kolejnego :twisted:
Obrazek

Na deser:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Hibiskusy cudne, uwielbiam je, falek ten w kropeczki bardzo podobny do mojego, który kwitnie nieprzerwanie od pół roku, ale kotek WYMIATA :D
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

polikola,wprawdzie hibiskusy to nie mój temat,ale jak oglądam Twoje zdjęcia to muszę się hamować,żeby nie lecieć do sklepu po takie cudo ;:131.Ten pełny na pierwszym zdjęciu...coś pięknego!Nigdy nie widziałam takiego hibiskusa :shock: .
Bardzo mi się podobają Twoje tematyczne parapety,są takie uporządkowane ;:333
No i na koniec sama słodycz,prawdziwy deser,kocio jest rozkoszny :D .
Martika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”