Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Witam wszystkich bardzo miłych gości w niedzielne popołudnie. :wit
U nas słoneczko jak wiosną ale okropnie wieje a takie wietrzysko mnie bardzo dołuje no i szumi w głowie. Nie cierpię silnego wiatru. :cry:

Jadziu mam nadzieję że jakoś mi pójdzie z tą techniką. A Flammentanz jest każdego roku cudna i oby tak zostało do końca świata. :lol:

Renata wielkie dzięki za zachwyty i za odwiedziny, jesteś u mnie pierwszy raz /właściwie drugi/ i zapraszam Cię częściej;:180

Majeczko bo ja miałam taki zamiar żeby zamknąć wątek i nowego nie otwierać dopiero jakbym się uporała z kompem. A tak żeby znaleźć jakieś zdjęcie to muszę przeglądnąć pół Picasa i to czasami po kilka razy. Muszę sobie porobić nowe foldery i podfoldery dla każdej róży osobny. Już niby zaczęłam ale to mi jakoś nie wychodzi, ach ta technika. ;:27 A za te uśmieszki ;:168

Agata czasami do Ciebie zaglądałam do tego ogrodu pod lasem ale zawsze po cichutku. Muszę to naprawić w najbliższym czasie. Czasami pokażę jakieś zdjątko ale to będą tylko powtórki bo do niepublikowanych muszę się przekopać. Cieszę się że Ci się u mnie podoba. :lol:

Danusiu pewnie te 3 Souveniry które masz to to właśnie mnie zainspirowały żeby ich nazbierać więcej. Tak jakoś postanowiłam być oryginalna i mieć inne róże niż większość. A wśród Souvenirów zdarzają się ślicznotki tylko że to jest tak że każdemu podoba się co innego. :lol:

Iga ja już się nie mogę doczekać lata żeby zobaczyć te moje 'oryginały'. :lol:

Ela widok z pierwszego zdjęcia już się nie powtórzy, zamiast słoneczniczków rosną tam róże i to one będą w przyszłym roku w roli głównej na każdym zdjęciu. Oby zima była łagodna dla wszystkich różyczek w naszym pięknym kraju i w każdym ogrodzie pokazały swoje piękno. Czy możesz mi wyjaśnić co takiego jest w moim ogrodzie podobnego do angielskiego ogrodu? :lol:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko wpisuję się żeby nie zgubić nowego wątku. Piękne sadzonki róż otrzymałaś.
Ja część moich zadołowałam i dopiero wiosną posadzę. Dużo cieżkiej pracy mieliśmy późną jesienią i nie było kiedy dołków wszystkim wykopać. Już się nie mogę doczekać wosny, pracy przy roślinach i budzącej się do życia zieleni.
Bardzo bardzo jestem ciekawa tych Twoich Suwenirów- tyle tych odmian! Ale będziemy podziwiać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju i tu masz słuszną rację że każdemu podoba się coś innego w przeciwnym razie byłoby nudno. Jestem jednak bardzo ciekawa twoich bo przyznam że oglądałam kilka u Petrovic Rosen i były niektóre bardzo ładne.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido tak to czasami bywa z tymi pracami. Mnie czekało kopanie pod oczyszczalnię, zbiornik na deszczówkę i rury rozsączowe ale przełożyłam to na wczesną wiosnę bo tak dużo róż zamówiłam że nie wyrobiłabym się za nic. Jeszcze muszę przesadzić drzewka owocowe które rosną na drodze przeprowadzenia rur żeby nie musiały biedne startować wiosną od przesadzenia. I powiedzmy że robota zakończona. Ale jak się mieszka w ogrodzie to nigdy się nie kończy, zawsze coś tam trzeba przyciąć lub znowu liście zgrabić, ot taka to jest dłubanina ogrodowa. :uszy

Danusiu tak, te Souveniry niektóre są śliczne i przeważnie mają ciemne kolory. Dużo ich kwitnie tylko raz ale za to może być piękny spektakl jak się obsypie kwieciem np Russelliana. http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.150410

Wczoraj posadziłam 10 róż ale zdjęcia zrobiłam tylko 3 tak się uwijałam że zapomniałam. Jedyna nie Souvenir to Mme Pierre Oger

Obrazek róża od Schultheisa

Obrazek róża od Petrovica http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.154473

Obrazek róża od Petrovica http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.147789 i chyba ją źle posadziłam i będę jej zmieniać miejscówkę wiosną.

Obrazek róża od Schultheisa która u niego rosła w doniczce http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.148367
Po jej bokach posadzone są dwie pary takich samych róż ponieważ zmówiłam je u Schultheisa i Petrovica i u obu były.
Souvenir de Joanne Balandreau http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.171285
Souvenir du President Lincoln kwitnąca tylko raz http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.16848

Jeszcze posadziłam:
Souvenir de Greunville http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.166256
Souvenir de McKinley http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.160529

Jutro dalsze prace ogrodowe. :tan
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, :D podziwiam Twój zapał do pracy ;:108 ;:136 za zdrówko najpiękniejszych. :heja :heja :heja
Czekam na wiosnę ;:65
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA kiedy złapiesz oddech ,wciąż sadzisz nowe nabytki ,przesadzasz stare . Wyluzuj ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka, chyba gdzieś czytałam, że chcesz pozbyć się Sympatie :roll: sumienia nie masz, dziewczyno??? taką piękność wyhodowałaś, a teraz sio ;:14 :uszy
Czy zamawiałaś już Rousselianę? Próbuję ją kupić od wiosny i jakoś dziwnie mi się nie udaje ;:223
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko to raczej nie zapał tylko konieczność, no bo jak zostawić takie królewny same na taką srogą zimę. Trzeba im naszykować jak najlepsze warunki skoro już je zaprosiłam do siebie. Za zdrówko najpiękniejszych zawsze wypiję ale tylko ;:40 . :;230

Jadziu no nie mogę zostawić takiego bałaganu. Co innego jakby nie było odpowiedniej pogody, ale skoro jest jeszcze ładnie to trzeba zrobić jak najwięcej. ;:65 ;:65

Basiu ta która idzie raus to nikt nigdy na forum nie widział bo i nie ma co pokazywać, jeden lichy patyk długości 2m i ani jednego bocznego nic tylko parę listków. Przecież ja mam 3 Sympathie i jeszcze dwie duże zostają. Pod jedną posadziłam Eyes For You a pod drugą Souvenir de Mme Auguste Charles czyli daję im dalsze życie.
Russelliana jest w 5 szkółkach i na pewno wiosną ją gdzieś kupię, np w tej http://wurzelshop.rosen-stange.de/rosen ... liana.html, będziemy u nich zamawiać, znaczy się Gosia będzie zamawiać. ;:108
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju głowa mnie rozbolała od tych twoich zakupów :shock:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, :D pracusiu, na jakie Ty jeszcze różyczki czekasz ;:108
Wiesz ja osobiście nie lubię takich sytuacji, że jak zamawiam, to dostawa może być dopiero w przyszłym roku a, jak przeczytałam, że nawet i na jesieni przyszłego roku, o....to... nie dla mnie. Albo mam, to co chcę, albo mówię dziękuje.
Jesteście wytrwałe z Alutką. :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko Ciebie boli głowa a mnie wszystkie gnaty ale nic to, zbliżam się do końcówki i coraz bardziej jestem z tego sezonu zadowolona. :heja

Majeczko jeszcze tych róż nie zamawiałam ale wstępnie z Kamilą rozmawiałam o nich a ona wciąż na nie czeka. Są to :
Souvenir de Malmedy
Souvenir de Brod - Erinnerung An Brod
Joachim Du Bellay - Hermitage
To Alutka ma dostać dopiero jesienią, ja troszkę domówię wiosną a główne zamówienie pewnie zrobię jesienią. :lol:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Maju..co do ciebie zajrzę to sadzisz, przesadzasz, kupujesz róże. ;:224 . Masz do nich niesamowite zacięcie i miłość. ;:138 . Coś mi się wydaje że tytuł twojego wątku bardziej na różany będzie pasował. Owszem zielony dom, ale róże go prze wezmą. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, rozumiem dlaczego decydujesz sie czekać , przecież to chodzi o Souveniry :tan
Najważniejsze, że jesteś zadowolona z tego sezonu ;:108 Bardzo się napracowałaś. ;:108
Jeszcze wieje, ale słonko nad W-wą świeci.
Widziałaś prognozę na najbliższe dwa tygodnie , ciągle na plusie. Nie dobrze dla różyczek. Ktoś pisał, że róża wypuściła nowe listki. Ja widziałam nabrzmiałe wypustki na gałązkach róż. Kurcze może nocą temperatury będą spadać , to by zatrzymało trochę ochotę różyczek do rośnięcia :;230
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja wczoraj na moich różach zauważyłam nowe pąki kwiatowe, one wcale nie zasypiają i nie przygotowują się do zimy.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA u mnie również pąków jeszcze sporo na różach ,ale czy zdążą sie rozbić chyba nie . Niech już zmieni się ta pogoda ,bo rośliny głupieją . Krokusy powyłaziły z ziemi :shock: Byle byś nie przegięła z tą gonitwą
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”