Moje storczyki - Anna cz. IV

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz. IV

Post »

Mariuszu dziękuję i proponuję tę chęć zrealizować, vandy są piękne i jak zakwitną to na żywo jest wspaniały widok. :)

Anno dziękuję i czekamy, bo to troche potrwa. :)

A teraz kolejna dawka do pooglądania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit - witaj Anno

Gratuluje piędzików i to aż dwóch na raz - rewelacja ;:138 A co do reszty to śliczne kwitnienia i powiem szczerzę, że pierwszy raz widzę takiego białego falka z takimi liśćmi. Myślałam, że tylko philadelphia ma takie listka.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję :) ten biały falek jak piszesz jest to phal. Philippinensis - z rodziny phalaenopsisów botanicznych. ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Aniu, wspaniale oglądnąć zdjęcia Twoich podopiecznych. Cudowne są. Gratuluję kwitnień i pędzików. Ciut zazdroszczę tych na vandowatych. Ja swoją podglądam, ale jakoś nic nie widzę - kupowałam rok temu w okolicy Wielkanocy już przekwitniętą i miałam nadzieję, że w tym roku też w ten czas pokaże jakiś pędzik.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko dziękuję :) Spróbuj jej dać ze 2 tygodnie głodu ( bez wody) może to pomoże, ja swoim funduję takie głodówki po 2 - 3 tygodnie i zaczęły współpracować. ;:108

Mój psychopsis
Obrazek
i jego pączek
Obrazek

Phal. Phillipinensis
Obrazek

Obrazek

Mini Mark
Obrazek

Obrazek

Moja phal. Lueddemanniana
Obrazek
Początek mojej przygody.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie zawsze MM rzuci się na oko. :D
A pędzików na vandach zwyczajnie zazdroszczę. :oops: :oops:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera dziękuję :D Oj nie ma czego zazdrościć na pewno już się pojawiły ;:108

Obrazek

Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Aniu, psychopsis "wymiata" z tym swoim długaśnym pędem! :;230

A vandowate Cię po prostu kochają; gratuluję sukcesów i już czekam na ich piękne kolorki- cudnie się razem komponują ;:108
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Aniu, już kolejny raz odwiedzam Twój wątek i wciąż oglądam,oglądam, oglądam ;:215

Phal. Philipinensis pięknie się prezentuje. Koniecznie pokazuj ją w całości, bo liście dodają jej wiele uroku.
Kwitnący Psychopsis u mnie na razie w sferze dobrych życzeń. U mojego rośnie póki co młodziutki przyrost, więc
jeszcze sobie poczekam. Natomiast Twój ma ten pęd chyba metrowy. Mierzyłaś ? :D

Promenea cudowna z kwiatami w kropeczki. Moja wciąż traci pączki, niezależnie czy nawadniam mniej, czy więcej :?
A u Ciebie nie było problemu z utratą pączków ?

Zapytam jeszcze o Twoją Lycaste aromatica, bo pamiętam, że kupiłaś kiedyś. Możesz pokazać jak aktualnie wygląda ?
Wiem, że ma inny zupełnie rytm rozwoju od mojej. Gdy moja już przekwitła, Twoja miała dopiero zielone przyrosty. Jak jest teraz ?
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Justynko dziękuję :) Spróbuj jej dać ze 2 tygodnie głodu ( bez wody) może to pomoże, ja swoim funduję takie głodówki po 2 - 3 tygodnie i zaczęły współpracować. ;:108
Tak zrobię (chociaż ja i tak podlewam raz w tygodniu, bo .... zapominam ;) ) Nie wiem czy mojej się nie będzie wykluwał nowy korzonek, także nie wiem czy na kwiaty jeszcze nie poczekam
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dzięki , ten pęd ma ponad 80 cm więc jest długaśny, chodzę koło niego tak ostrożnie jakbym miała fruwać, by nie uszkodzić. :wit

Asiu dziękuję, mnie phal. phillipinensis wspaniale zaskoczyło , mam je ponad 2 lata , pierwszy pędzik w zeszłym roku usechł , za to w tym roku pokazał co potrafi. Skoro rośnie nowy przyrost to to troche potrwa, cierpliwość Twoja zostanie nagrodzona za jakiś dłłuuugggggiiiii czas, mój rósł pęd 11 miesięcy. Ale teraz zaczyna być sporo słoneczka to może pójdzie szybciej?? Mierzyłam tak niedokładnie bo pędzik ma delikatny i bałam się ale na centymetrze wskazało ponad 80 , a gdyby tak dokładnie to pewnie byłaby 100. Jeśli chodzi o promeneę to rośnie bez problemu odkąd włożyłam ją do seramisu, pączki nie opadają, bulwki jędrniejsze i listki dorodne. Seramis utrzymuje w lekkiej wilgotności. Lycaste no tak ma inny wzrost niż Twoja , widziałam u Ciebie 3 piękne pędziki a u mnie dopiero gubi listki. ;:108 Ale co tam ja czekam aż pokaże pędzik z pięknym czubeczkiem tak jak Twoja. ;:108 :tan

Justynko spróbuj , może iść i korzonek i pędzik , to niczemu nie wadzi. Moja 1 tak ma. :D
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Phal. Liodoro

Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

;:152 ranyyy jaki cudny.No i się narobiło.Mam kolejne chciejstwo na tapecie.ŚLICZNOŚCI!
Aniu gdzie udalo Ci się kupić PHILIPINES?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pillipinesa kupiłam na wystawie w Warszawie ;:108 Fajnie, że masz kolejne chciejstwo na tapecie i powiem Ci , że on pięknie pachnie. ;:3
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Witam
Czytam ten wątek pierwszy raz i muszę przyznac,że zrobił na mnie wrażenie.Masz Anno piękną kolekcję,rośliny różnorodne i takie zadbane :)Kwitnące gatunki Phalaenopsis wyglądają tak elegancko i dystyngowanie.Na pierwszej stronie jest zdjęcie małych roślin posadzonych jak mi się zdaje w samym seramisie.Zastanawiałam się czy nie posadzić tak swoich.Byłabym wdzięczna za kilka słów na temat takiej uprawy i jej zalet(lub wad)jak często podlewać i nawozić.

Pozdrawiam
Martika
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”