Nasze Ranczo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze Ranczo

Post »

Oj,mam nadzieję... :) powoli,kawałek po kawałku może dojdę do ładu.Może jutro uda mi się wkleić kilka nowszych zdjęć,bo coś dawno tego nie robiłam..i chyba zapomniałam,bo coś mi nie wychodzi :oops: a rodzinka już śpi...więc sami widzicie,nie mam pomocy :D .Miriam bardzo dziękuję Ci za słowa otuchy...Joli też dziękuję za pomoc,jeszcze co prawda ich nie przyciełam,bo ciągle coś innego mam do roboty,mam nadzieję,że może jutro pojutrze uda mi się to zrobić. :)
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witajcie,udało mi się zrobić kilka zdjęć, Obrazek

niestety jakość niektórych nie jest najlepsza,robiłam dzisiaj z komórki,bo aparatu zapomniałam :) Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Obrazek
Nasze Ranczo
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spore wyzwanie,bo dużo miejsca na nowe roślinki. :D
Agusi11
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 wrz 2011, o 15:44

Post »

Zazdroszczę tych owoców, na działce sporo pracy - proponuje po wypieleniu chwastów rozeznac się w wartości gleby i nasłonecznienia.
Ale najpierw wyobrazic sobie gdzie co i jak, bo sadzenie na łapu capu - to potem przynosi takie efekty że tak i tak to potem przesadzamy. Z roślin szybko rosnących polecam Ci pęcherznice złotą i bordową - pięknie rosną i są mało wymagające :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Agatko sporo pracy przed Wami, ale jaka później satysfakcja z tego co się zrobiło i jak cieszy każda rosnąca roślinka to tylko my wiemy zielono zakręceni, więc witaj wśród nas. Fakt zdjęcia mało wyraźne, ale już widać ciekawe pomysły i wkład włożonej pracy, tak trzymać, ani się nie obejrzysz, a Twój ogród będzie "tonął w kwiatach". A jeśli chodzi o przesadzanie to się nie martw, my po prostu tak mamy, nawet po dłuższym czasie stwierdzasz, że jeszcze to i tamto można zmienić, ulepszyć, że ta roślinka będzie rosła lepiej tu, a ta lepiej tam i tak w kółko :;230, ale to jest właśnie to czym żyjemy, ten bakcyl.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witajcie,po bardzo pracowitym i fajnym dniu spędzonym na działce :) ,w końcu usiadłam...bo i na działce jest co robić jak i w domu :D ,Wy to pewnie znacie :) No ale najważniejsze że pogoda dopisała.Szkoda,że to ostatnie dni ciepła......Agi111pamiętam pamiętam o Tobie :wink: ,Agusi 11 wyobrażenie sobie co i gdzie posadzić kończy się zwykle tym,że plan planem :D ,a jak już posadzę to i tak coś po chwili zmieniam :D .Dzięki za podpowiedz z pęcherznicą,bardzo bardzo ładny krzew..będę się za nim rozglądać 8-) ,szukam też złotlina-kwitnie na zółto i pięknie wygląda na wiosnę.Ilonko,pozdrawiam również :) nie wiem czy uda mi się wkleić kilka zdjęc..oby tylko było coś na nich widać,bo te ostatnie to masakra :oops: Obrazek

Uploaded with ImageShack.us Ratujcie mnie,dlaczego niektóre zdjęcia nie chcą się wgrać?Z 5 zdjęc jedno weszło,co robicie jak wklejacie zdjęcia?Jak zwykle ratujcie. :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witajcie,z tym wklejaniem zdjęć chyba muszę powalczyć sama :( ,albo poszukać w innym dziale odpowiedzi na moje nurtujące pytania :wink: . ;:108 ..Będę próbować.Wiecie dzisiaj wybrałam się na działeczkę po kilku dniowej przerwie,bo trochę u nas padało..i poszłam zaglądnąć tzn.doglądnąc trawy wysianej i wiecie co..wschodzi :D .Uśmiech na mojej twarzy pojawił się również jak poszłam doglądnąc moje grządki "na próbę"...posiałam ok 2 tyg.temu cebulę zimową-białą,szpinak i roszponkę i wiecie co ...wzeszły :D ,na razie jeszcze oprócz cebuli ale czekam cierpliwie..Jakie to fajne uczucie,że coś rośnie :D ;:138 .Na balkonie mam jeszcze wysiane miesiąc temu stokrotki,które czekają na posadzenie w odpowiednie miejsce ,mam nadzieję,że pocieszę oko jakąs piękną stokroteczką :P ..zobaczymy.Jeśli podpowiecie mi co mogę jeszcze posiać na zimę,będę wdzięczna
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Rety luda ależ ty masz ogromny teren :) A jak będzie tu pięknie :D
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Masz rację Asiu,teren to ja mam ..robię i robię..a roboty przede mną góra.Nie uwierzysz,dzisiaj dostałam od sąsiadki krzew i długo długo myślałam gdzie go posadzić :D .No ale to też wynika z tego,że chciałabym go posadzić w odpowiednie miejsce :wink:
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Widzę że u ciebie będą również kamienie, my je uwielbiamy do tego stopnia, że byliśmy u rodziny na wsi, jedziemy - pole a na nim góra kamieni, więc się zatrzymaliśmy i naładowaliśmy do bagażnika tak że tył auta przysiadł. :lol:
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Wiesz Asiu,to tak jak Ty z wioski wyjeżdzałaś z "toną" kamieni :wink: ,tak ja dzisiaj..w niedzielne przedpołudnie zorganizowałam rodzinie wyjazd do lasu po kamienie..przy okazji nabrałam też troszkę szyszek :) ,ale o auto to się obawiałam,na szczęście dotarliśmy ze szczególnym towarem w odpowiednie miejsce....ale wyobraż sobie,że mało......więc czeka mnie jeszcze kilka kursów :D .Pozdrawiam ciepło.
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

My jutro wybieramy, się do lasu poobdzierać korę z leżących drzew (to jest legalne) po co kupować worek za 12 zł. Trzeba radzić, chyba że wygram w lotto, wtedy zostawię runo leśne w spokoju :lol:
Mój wąteczek
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witam Cię Asiu,ja dzisiaj znowu miałam kurs po...kamienie :) ..i nie ostatni jak się zapowiada :wink: ,bo dalej mało i mało..tira muszę nająć :wink: .A korę też planuję nawieżć bo przy okazji jazdy po kamienie zobaczyłam,ze rzeczywiście można jej sporo nazbierać..a przy okazji oszczędzić portfel :roll: ,więc jak tylko dowiozę jeszcze z "tonę" kamieni to biorę się za korę... :D ,a co tam u Ciebie Asiu..co jeszcze porabiasz w swoim PIĘKNYM OGRODZIE?u mnie jak na tą porę roku to pięknie...popołudniu ok.25 stopni.
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Kontakt:

Post »

Witam, my już po wypadzie do lasu, bagaż przywieziony kora na ogródku. U nas wczoraj było przepięknie a dziś, będzie zaraz lało. Teraz gotuję na dzisiaj i jutro, bo jutro cały dzień od rana do wieczora będę w pracy (system dyżurowy po 12 h) więc muszę rodzinkę nakarmić :) Idę do garów. Gorąco pozdrawiam :D
Mój wąteczek
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witam Asiu,na pewno już coś pysznego zgotowałaś,ja pracuję codziennie po 8 godz. i po przyjsciu z pracy(17),zjedzeniu obiadu muszę myśleć o dniu następnym :roll: ..wydaje mi się,że lepiej pracować po 12 godz. i mieć jakiś dzień w tygodniu wolny na załatwianie spraw,działeczkę :wink:,bo mi to tylko pozostaje po pracy lub weekend...no ale nie ma co narzekać :wink: .ja też mam nadzieję pojechać po korę ale chyba dopiero w niedzielę..mam nadzieję,że cos tam jeszcze uzbieram..A dzisiaj to aż się bałam zajechać po pracy na działeczkę,,naprawdę :oops: od dwóch dni mamy gościa na działce,a mianowicie kreta,robi mi straszne dziury,tunele...akurat w miejscu moich rabatek kwiatowych(2 tyg.temu posadziłam tam cebulki kwiatów)..noi mąż walczy z nim od tych dwóch dni..wlewa wodę do tych dziur ale nie działa..a dzisiaj po pracy jak mi sąśiad powiedział że kret rozkopał nam prawie pół działki to już zrezygnowałam...z wyjazdu na działkę.Dałam im dwie głowki czosnku(mąż pojechał z synem),mieli powsadzać po ząbku do dziur noi zobaczę jutro....Trzymaj kciuki,żeby pomogło :roll: Pozdrawiam ciepło.
Nasze Ranczo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”