Bardzo mi zalezy na tych kwiatuszkach,jak pisałam dla mamy,jej bardzo sie podobaja,niestety ginurke co dostałam zawsze zmarnowałam i mama mine robiła, wiec chce jej jakos wynagrodzic
 jak cos moze byc i wymianka

Kaladium cudo i ja się ustawiam w kolejkę po bulwinkę
 Kaladium cudo i ja się ustawiam w kolejkę po bulwinkę 

kiedyś miałam ginurę i z tego co wiem trzeba ją często odnawiać.
 kiedyś miałam ginurę i z tego co wiem trzeba ją często odnawiać.
 ... Czytałam że begonie można rozmnażać z liści poprzez przecięcie nerwów i umieszczenie na ziemi - liść przeczepiłam haczykami wygiętymi ze spinacza, czy się uda czas pokaże...
  ... Czytałam że begonie można rozmnażać z liści poprzez przecięcie nerwów i umieszczenie na ziemi - liść przeczepiłam haczykami wygiętymi ze spinacza, czy się uda czas pokaże...

, pokażę następne kwiatki... Moja kolekcja nie jest tak duża jak większości z Was więc niedługo skończą mi się obiekty do fotografowania... Chyba że nie muszą być to tylko kwiatki, bo oprócz doniczkowców mam też inne hobby
 , pokażę następne kwiatki... Moja kolekcja nie jest tak duża jak większości z Was więc niedługo skończą mi się obiekty do fotografowania... Chyba że nie muszą być to tylko kwiatki, bo oprócz doniczkowców mam też inne hobby  No ale w końcu to wątek kwiatkowy... Ten zielony rozrasta się tak szybko że zabiera mi coraz więcej parapetu.
 No ale w końcu to wątek kwiatkowy... Ten zielony rozrasta się tak szybko że zabiera mi coraz więcej parapetu.

Niezłą masz tą muchołapkę,nie potrzebujesz prawdziwej
 Niezłą masz tą muchołapkę,nie potrzebujesz prawdziwej 

mimo że liście bardzo się różnią, na dowód zdjęcia z książki... W drugiej książce która jest dość stara (13 lat) pojawia się cissus rombolistny ten Ellen Danica jako niedawno uzyskana nowa odmiana z cissusów takich jak moje...No więc zagadka rozwiązana
 mimo że liście bardzo się różnią, na dowód zdjęcia z książki... W drugiej książce która jest dość stara (13 lat) pojawia się cissus rombolistny ten Ellen Danica jako niedawno uzyskana nowa odmiana z cissusów takich jak moje...No więc zagadka rozwiązana   Moje cissusy to po prostu stare pokolenie
  Moje cissusy to po prostu stare pokolenie  
  ale moje 4 mi w zupełności wystarczą... i tak zajmują za dużo miejsca
  ale moje 4 mi w zupełności wystarczą... i tak zajmują za dużo miejsca