Zielony Zakątek - LUCY 09
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Witaj Lucy,masz śliczny ogródek,różnorodność nasadzeń.Obiecałam ,że się odezwę w sprawie host.Otóż wyszły z ziemi czyli przeżyły,tylko podpowiedz jak mam je wykopać żeby Tobie trochę podesłać.One rosną bardzo głęboko w glinie,widłami uszkodzę może masz pomysł jak to zrobić.Rosną bardzo gęsto.Jak przyjdę do domu to wstawię zdjęcie.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucy zdjęcia host wstawiam w Kaszubskiej Prowansji.
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Nareszcie mogę zobaczyć Twoje włości

Historia z daturami fajnista...za Kogrą powtórzę-nie poddawaj się tak łatwo..spróbuj jeszcze raz.
Ja także odkąd zaczęłam z nimi przygodę psioczę na nie wiosną i jesienią - kiedy trzeba biegać z wielkimi donicami. Ale potem mi przechodzi i za ten zapach przestaję się na nie gniewać

Ja mam problem z przechowywaniem, gdyż u mnie w piwnicy podczas zim notorycznie występuje woda w piwnicy a inne pomieszczenia są zbyt chłodne. Męczymy się więc w okresie zimowania razem w domu

Jeśli pozwolisz będę sobie do Ciebie zaglądać

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Witam, witam Judytko.
Może niewiele jest do pokazywania u mnie, ale postaram się pokazać najlepiej jak umiem.
Zapraszam wszystkich których już znam i tych, których dopiero chcę poznać. Myślę, że do datur jeszcze kiedyś, kiedyś wrócę jak wystarczy mi sił- bo to ciężkie kwiaty.
Wczoraj córka mi powiedziała; mama dlaczego u nas parapety nigdy nie mogą być takie ładne? Z ładnymi doniczkami, ładne kwiaty? Zawsze tylko nadzióbane tych obskórnych doniczuszek bez ładu i składu? Obiecałam, że to się zmieni. Choć może za wcześnie obiecałam...

I tak jest u mnie całą zimę, tylko gatunki się zmieniają, a od lutego dochodzą siewki tych jednorocznych. To się musi zmienić.

Wczoraj córka mi powiedziała; mama dlaczego u nas parapety nigdy nie mogą być takie ładne? Z ładnymi doniczkami, ładne kwiaty? Zawsze tylko nadzióbane tych obskórnych doniczuszek bez ładu i składu? Obiecałam, że to się zmieni. Choć może za wcześnie obiecałam...

I tak jest u mnie całą zimę, tylko gatunki się zmieniają, a od lutego dochodzą siewki tych jednorocznych. To się musi zmienić.
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Kontakt:
LUCY najbardziej spodobała mi się Twoja hosta na pierwszym zdjęciu, ma bardzo ładny ciemny kolor. Zastanawiam się co takiego zafundowałaś swojej serduszce,że tak pięknie kwitnie?
Moja to ma dwa kwiatki na krzyż.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy, ależ kolorowo u Ciebie
O parapetach nie wspomnę
Bardzo ładne hosty!!

Bardzo ładne hosty!!
Widzę, że żurawek też już trochę masz. Ja też chcę plam w ogrodzie, dlatego na razie rozmnażam 

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy, oczywiście ze zaglądam.
Śliczna Twoja Incarvillea, ma tak dużo kwiatów. 

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
No nareszcie pokazałaś swój ogród
bardzo się cieszę
widzę że i ty lubisz pokrzywki , żurawki, hosty pokazuj będę zaglądać