Pierwsze hojki również zawdzięczam wymianie z Olą

U nas niestety o nie ciężko więc Forum jest wybawieniem ...ale Ktoś Cię mam nadzieję ostrzegał czym grozi tu przebywanie

?
 ?

?
 ?

W tym jednak sama posiałam heliotrop-fajnie wygląda,pachnie vanillią i odstrasza komary-zobaczymy co z tego wyrośnie
 W tym jednak sama posiałam heliotrop-fajnie wygląda,pachnie vanillią i odstrasza komary-zobaczymy co z tego wyrośnie 

.Podobają mi się Twoje Hojki , masz ich trochę
 .Podobają mi się Twoje Hojki , masz ich trochę 

!
!
 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=34264
 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=34264
Szczerze to nie próbowałam nawet.Mam trochę innych bardziej wartościowych do zimowania-datury,pelargonie,fuksje(choć w tym roku poniosłam porażkęAgnezja pisze:Czyżby ta z zeszłego roku nie chciała przezimować? Zresztą w naszych stronach to wszystko jest możliwe.
 )calle,hipki...
 )calle,hipki...

.
.

Jeśli chodzi o epipremnum to takie odrosty to normalnośćAgnezja pisze:a tutaj jestem w lekkim szoku, bo po przycięciu kosmetycznym, pozawijaniu w różne strony starego scindapsusa/epipremnum, z jednej z łodyżek wyrosły takie dziwne, dla mnie śliczne listki, reszta jest typowo scindapsusowa.
 Wystarczy ściąć czubek a roślinka raz dwa trzy się ładnie zagęszcza

Dzięki za odwiedziny Andziax007.Andziax007 pisze:O wiedzę ze kolekcja hoj powiększa się w szybkim tempie
Same wspaniałości dołączył do kolekcji
Jeśli chodzi o epipremnum to takie odrosty to normalnośćAgnezja pisze:a tutaj jestem w lekkim szoku, bo po przycięciu kosmetycznym, pozawijaniu w różne strony starego scindapsusa/epipremnum, z jednej z łodyżek wyrosły takie dziwne, dla mnie śliczne listki, reszta jest typowo scindapsusowa.

Chodzi Ci o ten młody pędAgnezja pisze: poradźcie, czy, żeby zachować taki wygląd listków muszę ten 'kosmiczny' pęd oddzielać od rośliny matecznej?
 Jeśli tak to nie musisz
 Jeśli tak to nie musisz  

boję się tylko, żeby nie straciły tego wzorku.
 boję się tylko, żeby nie straciły tego wzorku.
Nie powinny stracić....bynajmniej jest tak z moimAgnezja pisze: boję się tylko, żeby nie straciły tego wzorku.