Czy lubisz wyróżniać się z tłumu ?

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

martas pisze:A ja nie wiem dlaczego wybijanie się z tłumu kojarzy wam się z czymś złym. Czyż nie można się wyróżniać pozytywnie? I czy aby na pewno każdy, kto pisze tu, iż woli "stado" rzeczywiście tak postępuje, aby się nie rzucać w oczy?

Nela - przecież nie potrzeba wiele, aby zauważyć, że jesteś gifową specjalistką i lubisz, gdy ini dzięki Tobie dobrze się bawią.
Karo - nie wypowiadała się tu co prawda, ale też nie potrzeba wiele trudu, aby zorientować się, iż uwielbia być najlepszą w swoich radach ogrodniczych.
Amlos - uśmiechnięta osóbka, która niby nic nie robi, a trudno jej nie zauważyć.
Yaro - lubi postawić na swoim, choćby stada były 2 i miały odmienny pogląd.
Aurynka, Agrazka - lubią mieć własne zdanie i je wyrażać, choćby nie przysporzyło im to przyjaciól.
Przemo - i jego palmy.
Erazm - oj dużo i długo bym mogła, ale po co :wink:
PO - uwielbia to co robi i lubi to pokazywać. I dobrze! Jak inaczej by na tym zarobił?
Admin - wiadomo, admin!

Jest tu pewnie kilka szarych osób, o których nic nie potrafiłabym napisać, ale wiele by ich pewnie nie było.
Ciekawa ocena , a gdzie w niej miejsce dla Martas ;:88 ;:88 ;:88 ;:88
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ciekawa ale i prawdziwa :D
Martas nie wypada pisać o sobie, pamiętam jak zrezygnowała z wyróżnienia
- mnie to zaimponowało.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Yaro32 pisze: Ciekawa ocena , a gdzie w niej miejsce dla Martas ;:88 ;:88 ;:88 ;:88
Popieram Agrazkę - nie wypada pisać o sobie, więc pozwól, że ja to zrobię. 8)

Matras - osoba, która nie liże nikomu tyłka aby się przypodobać i pisze to co naprawdę myśli nie przejmując się, że ktoś jej przez to nie będzie lubił, bo ceni prawdę, a nie fałsz.
Promyczek

Post »

agrazka pisze:Ciekawa ale i prawdziwa :D
.
Masz rację, że ciekawa, choć czuję niedosyt w przypadku trzech osób - miło by było poznać do końca opinię matras skoro już zdecydowała się na taki krok ;:85
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D :D Spoko, spoko- jakie to znowu wyróżnienie się z tłumu wysyłaniem gifów ?!
Czy może odczucie jest takie, że tego za dużo- a ja nierób i lekkoduch :wink: , bo spędzam dużo czasu na forum ?! I właściwie :wink: my to tłumek- bo tłum tu na forum "śpi"
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
martas

Post »

No widzisz Amlos - NIBY nic a jednak :wink:

Ano Nelu - tak też można się wyróżnić, wcale nie trzeba się wyróżniać negatywnie 8)

Dziwię się Yaro, że zadałeś to pytanie, no ale dziewczyny już Ci odpowiedziały.

Promyczku, nie wymieniłam jeszcze wielu osób, a nie tylko trzech, w końcu nie było moim zamiarem nikogo oceniać.

Aurynka, Agrażka - dzięki! ;:18
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niby zadaniem Twoim nie było oceniać, ale jakaś ocena powstała. Ale to nic, traktuję to jaką zabawę. Wracając do emblematów Elity i ich rezygnacji. Czy to gest czy nie. Każdy robi jak chcę. Martas zrezygnowała. To nie oznacza, że Ci którzy przyjęli są w tym temacie od niej gorsi. Bez urazy ale łatwo się rezygnuje z czegoś, co rzeczywiście nie przynosi korzyści. :wink:
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aurynka pisze: ...nie liże nikomu tyłka...
Czy nie możesz używać innych porównań?.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aurynka pisze:
Yaro32 pisze: Ciekawa ocena , a gdzie w niej miejsce dla Martas ;:88 ;:88 ;:88 ;:88
Popieram Agrazkę - nie wypada pisać o sobie, więc pozwól, że ja to zrobię. 8)

Matras - osoba, która nie liże nikomu tyłka aby się przypodobać i pisze to co naprawdę myśli nie przejmując się, że ktoś jej przez to nie będzie lubił, bo ceni prawdę, a nie fałsz.
Aurynko po co te słowa. To nie ocena to brzmi jak obrona. Ja się grzecznie tylko spytałem, gdzie wśród wielu ocen jest ocena Martas. To normalne, ze autor nie powinien się sam oceniać, ale żeby od razu takie mocne słowa. Tak ogólnie jestem ciekaw, kto komu tu... Bo jakoś tego nie zauważam. Życzliwość i uprzejmość a lizanie to skrajne tematy moim zdaniem.
martas

Post »

Jarku, ocena a opinia to dwie różne rzeczy!!

Jeśli chcesz możesz wyrazić swoje zdanie. Pisząc swoją opinię chciałam pokazać, że jest tu wiele osób, które czymś się wyróżniają - i nie boję się, ze ktoś napisze coś o mnie! Niech pisze do woli.

Co do kart - nie ma tematu i niepotrzebnie go wywołujesz.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dla mnie, cechy które wymieniła Martas, to są cechy charakteru, a nie chęć wybicia się z tłumu.
Wybicie się z tłumu kojarzy mi się ze sztucznym pozerstwem.
Na Forum jest niewiele takich osób.
Natomiast, jeżeli Nela jest zauważana przez jej poczucie humoru, to już jest jej naturalna cecha charakteru i to bardzo dobra, podobnie pozostali.
Uważam, że podsumowanie, które zrobiła Martas jest trochę krzywdzące dla tych osób mimo, że jest ujęte pozytywnie.
Z tej wyliczanki wynika, że Nela gifuje tylko po to żeby się wykazać, a nie żeby się dobrze bawić. Jarek upiera się przy swoim zdaniu, wbrew swoim odczuciom, żeby się wybić z tłumu, itd.

Więc, albo pytanie w temacie jest źle zadane, albo coś z tą wyliczanką nie tak, a może chęć wybicia się z tłumu?
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Yaro32 pisze:Aurynko po co te słowa. To nie ocena to brzmi jak obrona. Ja się grzecznie tylko spytałem, gdzie wśród wielu ocen jest ocena Martas. To normalne, ze autor nie powinien się sam oceniać, ale żeby od razu takie mocne słowa. Tak ogólnie jestem ciekaw, kto komu tu... Bo jakoś tego nie zauważam. Życzliwość i uprzejmość a lizanie to skrajne tematy moim zdaniem.
Pisząc to Jarku nawet przez myśl mi nie przeszła jakakolwiek obrona i też grzecznie tylko odpisałam. 8)
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Święte słowa Lilu dotyczące ocen. Tak zastanawiam się po co w ogóle Martas wyszła z takim pomysłem. Oceniać możemy członków rodziny za to kim są a nie ludzi obcych, których znamy jedynie na forum. Nie obraź się Martas ale to był i jest naprawdę zły pomysł. Pomysł , który jednym jest obojętny a innych może ranić. Mnie osobiście nie dotyka. To, ze zawsze obstaje przy swoim też nie ma 100% pokrycia, bo obstaje jeśli coś jest oczywiste, a nigdy nie walczę o coś aby się wyróżnić itp. Byłem całe życie, jestem i będę człowiekiem "środka" i nie zamierzam tego zmienić. A pisać o kimś nie będę, bo nie czuję się upoważniony do wysuwania wniosków na temat naszych forumowiczów.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aurynka pisze:
Yaro32 pisze:Aurynko po co te słowa. To nie ocena to brzmi jak obrona. Ja się grzecznie tylko spytałem, gdzie wśród wielu ocen jest ocena Martas. To normalne, ze autor nie powinien się sam oceniać, ale żeby od razu takie mocne słowa. Tak ogólnie jestem ciekaw, kto komu tu... Bo jakoś tego nie zauważam. Życzliwość i uprzejmość a lizanie to skrajne tematy moim zdaniem.
Pisząc to Jarku nawet przez myśl mi nie przeszła jakakolwiek obrona i też grzecznie tylko odpisałam. 8)

:D :D :D Jeśli to było grzeczne z tym lizaniem, to już się obawiam forumowych opinii, które będą niegrzeczne w swojej treści. :wink:
martas

Post »

lila31 pisze:Dla mnie, cechy które wymieniła Martas, to są cechy charakteru, a nie chęć wybicia się z tłumu.
Wybicie się z tłumu kojarzy mi się ze sztucznym pozerstwem.
Na Forum jest niewiele takich osób.
Natomiast, jeżeli Nela jest zauważana przez jej poczucie humoru, to już jest jej naturalna cecha charakteru i to bardzo dobra, podobnie pozostali.
Uważam, że podsumowanie, które zrobiła Martas jest trochę krzywdzące dla tych osób mimo, że jest ujęte pozytywnie.
Z tej wyliczanki wynika, że Nela gifuje tylko po to żeby się wykazać, a nie żeby się dobrze bawić. Jarek upiera się przy swoim zdaniu, wbrew swoim odczuciom, żeby się wybić z tłumu, itd.

Więc, albo pytanie w temacie jest źle zadane, albo coś z tą wyliczanką nie tak, a może chęć wybicia się z tłumu?
Jeśli nawet to są cechy charakteru, to powodują one, iż wybijamy się z tłumu - czy tego chcemy czy nie. Problem polega na tym, że odbierasz lilu (nie tylko zreszta Ty) "wybijanie się" negatywnie. A ja traktuję jako ciekawą różnorodność. Są oszołomy, które chcą sie wybić za wszelką cenę i jeśli już nie wiedzą jak, to farbują włosy na czerwono, albo kupują super brykę, na którą ich nie stać.
Są też tacy, którzy nie robią nic w tym kierunku, a jednak są zauważani. Ot co.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”