Stefanotisy są rzeczywiście piękne i ślicznie się prezentują, chociaż ja ostatnio ich nie widuję w swoich rewirowych kwiaciarniach, a że w supermarketach mam kategoryczny zakaz zbliżania się się do działów ogrodniczych to nawet nie wiem czy tam są
Jedyną osobą posiadającą Stefanotisa, którą znam, jest moja babcia. Ma go od kiedy pamiętam i jest on jej największą chlubą. Stoi sam na caaaaałym parapecie, od zawsze w tym samym miejscu. Akurat babcia ma do jednego okna wstawioną taką mleczną, matową szybę ze wzorkami i na przy niej stoi. Co roku rzeczywiście kwitnie chociaż babcia narzeka, że coraz gorzej - no po piętnastu latach chyba ma prawo mieć gorsze dni

Kwiatki są piękne

Co jakiś czas ktoś tam podkrada kawałek, ale nigdy nikomu się nie przyjął. Mi również, a próbowałam nie raz
Myślę, że nie należy się zniechęcać i po kupieniu swojego można powalczyć. Mnie co jakiś czas kusi żeby zamówić, lecz dla mnie ten kwiatek urósł do rangi mistycznej, dlatego tylko podziwiam go z daleka u babci.
Ech - ja nie mam na niego warunków, to nie jest kwiat, który można wcisnąć między doniczki - przynajmniej dla mnie... A wymagań to on trochę ma

Tutaj masz link do opisu:
http://www.swiatkwiatow.pl/stefanotis-b ... id444.html
Wiesz - jak Ci się podoba to próbuj - będziemy trzymać kciuki