Kasia może musi odpocząć troszkę po tych kwitnieniach i zebrać siły
I MOJE TEŻ :)
- pati1311
- 500p

- Od: 11 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: I MOJE TEŻ :)
Ale numer Aga a ja przed chwilką byłam w Twoim wątku 
Hej, to może być dobry pomysł - mam takiego jednego, rozetę ma strasznie gęstą i sztywną w środku, aż nie można środka obejrzeć, jeszcze nigdy nie kwitł - nawet nie wiem jaki ma kolorAGA Z pisze:Czytałam, że jak fiołek mało albo wcale kwitnie, to można oderwać kilka listków ze środka rozetki. To podobno stymuluje kwitnięcie.
a maluch będzie odpoczywał jak długo będzie chciał - chociaż właśnie zobaczyłam nową łodyżkę z pąkami
Pzdr
- pati1311
- 500p

Kasiu no na pewno nie jest z nim źle
Niech Ci kwitnie i cieszy oczka 
- pati1311
- 500p

Wczoraj byłam na zakupach i widziałam ślicznego kwiatka-nazywał się stefanotis(chyba dobrze napisałam jego nazwę) i tak mi wpadł w oko a i wydaje mi się,że nie był aż tak drogi-razem z osłonką kosztował(ładną) 30 zł a w kwiaciarniach widziałam po o wiele większej cenie i bez doniczki.
Chciałabym go kupić
tak ślicznie pachniał ale boję się,że go zmarnuję
Ciężko z nim będzie?Jak myślicie??
Chciałabym go kupić
Ciężko z nim będzie?Jak myślicie??
Stefanotisy są rzeczywiście piękne i ślicznie się prezentują, chociaż ja ostatnio ich nie widuję w swoich rewirowych kwiaciarniach, a że w supermarketach mam kategoryczny zakaz zbliżania się się do działów ogrodniczych to nawet nie wiem czy tam są
Jedyną osobą posiadającą Stefanotisa, którą znam, jest moja babcia. Ma go od kiedy pamiętam i jest on jej największą chlubą. Stoi sam na caaaaałym parapecie, od zawsze w tym samym miejscu. Akurat babcia ma do jednego okna wstawioną taką mleczną, matową szybę ze wzorkami i na przy niej stoi. Co roku rzeczywiście kwitnie chociaż babcia narzeka, że coraz gorzej - no po piętnastu latach chyba ma prawo mieć gorsze dni
Kwiatki są piękne
Co jakiś czas ktoś tam podkrada kawałek, ale nigdy nikomu się nie przyjął. Mi również, a próbowałam nie raz
Myślę, że nie należy się zniechęcać i po kupieniu swojego można powalczyć. Mnie co jakiś czas kusi żeby zamówić, lecz dla mnie ten kwiatek urósł do rangi mistycznej, dlatego tylko podziwiam go z daleka u babci.
Ech - ja nie mam na niego warunków, to nie jest kwiat, który można wcisnąć między doniczki - przynajmniej dla mnie... A wymagań to on trochę ma
Tutaj masz link do opisu: http://www.swiatkwiatow.pl/stefanotis-b ... id444.html
Wiesz - jak Ci się podoba to próbuj - będziemy trzymać kciuki
Jedyną osobą posiadającą Stefanotisa, którą znam, jest moja babcia. Ma go od kiedy pamiętam i jest on jej największą chlubą. Stoi sam na caaaaałym parapecie, od zawsze w tym samym miejscu. Akurat babcia ma do jednego okna wstawioną taką mleczną, matową szybę ze wzorkami i na przy niej stoi. Co roku rzeczywiście kwitnie chociaż babcia narzeka, że coraz gorzej - no po piętnastu latach chyba ma prawo mieć gorsze dni
Myślę, że nie należy się zniechęcać i po kupieniu swojego można powalczyć. Mnie co jakiś czas kusi żeby zamówić, lecz dla mnie ten kwiatek urósł do rangi mistycznej, dlatego tylko podziwiam go z daleka u babci.
Ech - ja nie mam na niego warunków, to nie jest kwiat, który można wcisnąć między doniczki - przynajmniej dla mnie... A wymagań to on trochę ma
Wiesz - jak Ci się podoba to próbuj - będziemy trzymać kciuki
Witaj Kasiu!! Prześliczne te Twoje fiołeczki
Pytałaś o stefcia- to może ja coś podpowiem- mam swojego od roku, kwitł prześlicznie, nie sprawia większych problemów, z wiosny mocno ruszył z kopyta, przybyło sporo zieleni, mam nadzieję oglądać liczne jego kwiatuszki; na prawdę godny polecenia jeśli spełni się kilka jego podstawowych wymagań

Pytałaś o stefcia- to może ja coś podpowiem- mam swojego od roku, kwitł prześlicznie, nie sprawia większych problemów, z wiosny mocno ruszył z kopyta, przybyło sporo zieleni, mam nadzieję oglądać liczne jego kwiatuszki; na prawdę godny polecenia jeśli spełni się kilka jego podstawowych wymagań
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- pati1311
- 500p

Dziękuję Kasiu za pomoc i za link
.Masz rację nie należy się zniechęcać
Pojadę dziś jak będę mogła i kupię go
Tak za bardzo to ja też nie mam miejsca na kolejne kwiatki....
maribat to ja pytałam o stefa...
Tobie też dziękuję za pomoc-spróbuję go mieć jak najdłużej
Będziecie wiedzieć jak mi idzie
Pojadę dziś jak będę mogła i kupię go
Tak za bardzo to ja też nie mam miejsca na kolejne kwiatki....
maribat to ja pytałam o stefa...
Będziecie wiedzieć jak mi idzie
- pati1311
- 500p

No i kupiłam
I na razie muszę zapomnieć o hojkowych i fiołkowych chciejstwach
Jutro wstawię fotki
Jutro wstawię fotki
czekamy czekamy:)
Sorki Patimaribat pisze: Pytałaś o stefcia-
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
maribat pisze: Pytałaś o stefcia-
Sorki Patipati1311 pisze: maribat to ja pytałam o stefa...![]()
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
Fajny
Niech zdrowo rośnie i pięknie kwitnie 
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- pati1311
- 500p

Dzięki Patrycjo - mam nadzieję ,że go nie zmarnuję