A Twoje rododendrony są cudowne. Już widzę jak będą wyglądały jak się jeszcze rozrosną.
Moje królestwo
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje królestwo
Widzę, że masz rabatkę z trawami. Marzę o takiej.
A Twoje rododendrony są cudowne. Już widzę jak będą wyglądały jak się jeszcze rozrosną.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Jolu piękne trawki. Ja w tym roku rozpoczęłam nasadzenia trawiaste - nie wiem jak przetrwały zimę
Super są jako uzupełnienie rabat.
Rh pod domem prezentują się niezwykle okazale
Piękne jest twoje jeziorko na 1 stronie - masz może takie bardziej całościowe zdjęcie?
Rh pod domem prezentują się niezwykle okazale
Piękne jest twoje jeziorko na 1 stronie - masz może takie bardziej całościowe zdjęcie?
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolu
Witaj w gronie zielonozakręconych.Piękne azalie pokazałaś.A rabatka przy samym domu robi wrażenie.

Witaj w gronie zielonozakręconych.Piękne azalie pokazałaś.A rabatka przy samym domu robi wrażenie.
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Witaj Jolu
. Pięknie i troszkę tajemniczo u ciebie. I jakie nenufary - jak w filmie jakim! Pozdrawiam serdecznie. Kasia
AniaDS, Hanka 1, Agatra - ślicznie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam do mnie częściej.
Margo2- myślę, ze trawy dobrze się komponują z oczkiem wodnym, ja swoje nasadziłam dopiero w zeszłym sezonie, wiec liczę, że w tym będą już bardziej rozkrzewione. A jeśli chodzi o rododendrony to niestety niektóre mocno podmarzły, a jeden bardzo się połamał, bo spadł na niego zlodowaciały śnieg z dachu.
Mam nadzieję, że odbiją.
dodad - niestety nie mam takiego całościowego zdjęcia, ale jak tylko troszkę się zazieleni to zrobię i wkleję. U mnie trawy tez pierwszy sezon, ale widzę, że coś puszczają więc ok.
Chodzę tak po Waszych wątkach i widzę, że wiosenny szał zakupowy trwa. Ja staram się powstrzymywać, bo w zeszłym roku dość dużo wydałam na nasadzenia, ale chyba się jednak skuszę na wrzosy, bo nie mam w ogrodzie jeszcze żadnego
Margo2- myślę, ze trawy dobrze się komponują z oczkiem wodnym, ja swoje nasadziłam dopiero w zeszłym sezonie, wiec liczę, że w tym będą już bardziej rozkrzewione. A jeśli chodzi o rododendrony to niestety niektóre mocno podmarzły, a jeden bardzo się połamał, bo spadł na niego zlodowaciały śnieg z dachu.
dodad - niestety nie mam takiego całościowego zdjęcia, ale jak tylko troszkę się zazieleni to zrobię i wkleję. U mnie trawy tez pierwszy sezon, ale widzę, że coś puszczają więc ok.
Chodzę tak po Waszych wątkach i widzę, że wiosenny szał zakupowy trwa. Ja staram się powstrzymywać, bo w zeszłym roku dość dużo wydałam na nasadzenia, ale chyba się jednak skuszę na wrzosy, bo nie mam w ogrodzie jeszcze żadnego
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
To teraz trzeba za wrzoścami pogonić, będą kwitły do maja 
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, piękny ogród, azalie, rododendrony bardzo piękne, wręcz imponujące. 1000 m2 to dla mnie bardzo dużo. Oj, miło będzie tu zaglądać. 
- Margo2

Ania ma rację pomieszaj wrzosy z wrzoścami.
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Ależ cudnie tu u Ciebie,piękne trawy i kolorki roślin.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Ania, Margo - rozglądam się już za wrzosami, tylko jeszcze nie wiem gdzie je posadzić. Wiem, że lubią raczej kwaśną ziemię. Czy mogę je posadzić przy rododendronach? tylko tam jest cień? Jakie odmiany polecacie i ewentualnie dobrych sprzedawców.
Fela, Magnolia - dzięki za wizytę i zapraszam ponownie.
A z bieżących spraw ogrodowych to zamówiłam obornik, taki granulowany i teraz czekam aż ziemia trochę się rozmrozi i do roboty. Poza tym trzeba się zabrać za przycinanie drzewek owocowych, bo czas najwyższy. No i czekam z utęsknieniem na temperatury plusowe coby mi się w końcu śnieg rozpuścił. Mam na połowie podwórka wielkie lodowe bryły
, przez co tulipany i inne wczesne kwiaty nie mogą rozpocząć wegetacji. A tak a propos's oglądałam zdjęcia z zeszłego roku i w połowie marca krokusy prawie już przekwitały, a w tym nawet do końca jeszcze nie wyszły 
I jeszcze dodad udało mi się wyszperać takie bardziej całościowe zdjęcie oczka, tylko trochę ciemne

I dla osłody - zajadanie się czereśniami

Fela, Magnolia - dzięki za wizytę i zapraszam ponownie.
A z bieżących spraw ogrodowych to zamówiłam obornik, taki granulowany i teraz czekam aż ziemia trochę się rozmrozi i do roboty. Poza tym trzeba się zabrać za przycinanie drzewek owocowych, bo czas najwyższy. No i czekam z utęsknieniem na temperatury plusowe coby mi się w końcu śnieg rozpuścił. Mam na połowie podwórka wielkie lodowe bryły
I jeszcze dodad udało mi się wyszperać takie bardziej całościowe zdjęcie oczka, tylko trochę ciemne

I dla osłody - zajadanie się czereśniami

Moje królestwo
- Lamia
- 500p

- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze mieć dla porównania zdjęcia z lat ubiegłych...
Ja tez swoje analizuję
W tym sezonie jesteśmy trochę do tyłu z racji powracających chłodów i śniegu
Ja tez swoje analizuję
W tym sezonie jesteśmy trochę do tyłu z racji powracających chłodów i śniegu
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Pięknie jest u Ciebie , azalie przecudne i takie już duże
oczko super a te lilie, kiedy ja takie będę miła
no i te trawy
oczko super a te lilie, kiedy ja takie będę miła
no i te trawy
- Margo2

Jolu możesz posadzić koło rododendronów bo lubią takie same stanowiska. Pomyśl jeszcze o wrzoścach. Te kwitną wiosną.
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj Jolu,
nareszcie do Ciebie dotarłam. Widzę, że masz tej samej wielkości ogród i lubisz podobne rośliny.
To co zaprezentowałaś jest b.ładne. W tym roku obie będziemy miały na pewno więcej fotek. A.
To co zaprezentowałaś jest b.ładne. W tym roku obie będziemy miały na pewno więcej fotek. A.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Podpisuję się pod tym obiema rękamiMargo2 pisze:Jolu możesz posadzić koło rododendronów bo lubią takie same stanowiska. Pomyśl jeszcze o wrzoścach. Te kwitną wiosną.