Asiorkowa różanka
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Asiorkowa różanka
Witaj Asiu - bardzo ładna różanka, poszperałam i znalazłam nazwę dla Twojej czerwonej róży. To Flamentanz Kordesa - kwitnie raz, a żółta to Arthur Bell clb. Mam nadzieję, że to Ci pomoże. Proszę o więcej zdjęć.
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Witam,
Beatko to gratuluję nowego nabytku, ja wole nie odwiedzac sklepów ogrodniczych bo mam dużą słabośc do roślin, a sadzic juz nie mam bardzo gdzie, a wiosenne roslinki siedzą sobie w garażu w doniczkach i juz popuszczały noski, powsadzaam na jesieni różne cebule do doniczek i trzymałam na tarasie do mrozów, później przeniosłam do garażu, niby jest dość zimno, ale że mam dość duże okno i zagląda słonko to zaczęły kiełkować, zobaczymy co z tego będzie,
Pozdrowionka
Beatko to gratuluję nowego nabytku, ja wole nie odwiedzac sklepów ogrodniczych bo mam dużą słabośc do roślin, a sadzic juz nie mam bardzo gdzie, a wiosenne roslinki siedzą sobie w garażu w doniczkach i juz popuszczały noski, powsadzaam na jesieni różne cebule do doniczek i trzymałam na tarasie do mrozów, później przeniosłam do garażu, niby jest dość zimno, ale że mam dość duże okno i zagląda słonko to zaczęły kiełkować, zobaczymy co z tego będzie,
Pozdrowionka
- JSZFRED
Gosiu Witam,
Dzięki za odwiedzinki,pochwałę i pomoc w oznaczeniu moich róż , ta pnąca żółta to raczej nie Arthur Bell, natomiast ta malinoworóżowoczerwona musze sprawdzić i pooglądać tę Flamentazn i opisy być może to będzie to fajnie by było jeszcze raz dzięki serdeczne za pomoc,
Pozdrawiam
Dzięki za odwiedzinki,pochwałę i pomoc w oznaczeniu moich róż , ta pnąca żółta to raczej nie Arthur Bell, natomiast ta malinoworóżowoczerwona musze sprawdzić i pooglądać tę Flamentazn i opisy być może to będzie to fajnie by było jeszcze raz dzięki serdeczne za pomoc,
Pozdrawiam
- JSZFRED
- JSZFRED
Halinko tez mi się tak wydaje że to nie Arthurek,
natomiast to co wcześniej wyjasniałyśmy że Blaze to mam teraz wątpliwości, przeglądałam róże Blaze i Flamentanz i wydaje mi się że ta moja druga pnąca to jednach chyba Flamentanz tyle że bez zapachu, kolor i budowa kwiatu zupełnie taka sama, jeszcze raz wkleję fotki może będzie łatwiej rozpoznać,

natomiast to co wcześniej wyjasniałyśmy że Blaze to mam teraz wątpliwości, przeglądałam róże Blaze i Flamentanz i wydaje mi się że ta moja druga pnąca to jednach chyba Flamentanz tyle że bez zapachu, kolor i budowa kwiatu zupełnie taka sama, jeszcze raz wkleję fotki może będzie łatwiej rozpoznać,

- gosia2501
- 200p
- Od: 28 lut 2008, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Asiu, zdjęcia ogólne ogrodu wspaniałe, to znaczy ogród wspaniały.
Masz piękne róże, ale szczególną uwagę zwróciłam na Tip Top i już powędrowała na listę zakupów. 

Pozdrawiam Gosia
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Absolutnie to nie Blaze,inne kwiaty i liście.Ja mam na razie maleństwo flamantanz,dostałam,ukorzeniła mi się fajnie,ale nie wiem jak zimę przetrwa i jak mi urośnie w tym roku 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ja już pisałam gdzieś, że nie spotkałam u nas AB w formie pnącej i kwiaty też nie są podobne zbytnio
Asiu, czy ona pachnie?

Asiu, czy ona pachnie?
- JSZFRED
Witam Gosiu,
Dzięki serdeczne, bardzo polecam wszystkim tę różę myślę ze będziesz zadowolona,
Dzięki serdeczne, bardzo polecam wszystkim tę różę myślę ze będziesz zadowolona,
- JSZFRED
Halinko,
jeśli ta moja to flamentanz, to troche to trwało zanim urosła to Twoja tez musi mieć czas aby podrosnąć
jeśli ta moja to flamentanz, to troche to trwało zanim urosła to Twoja tez musi mieć czas aby podrosnąć
- JSZFRED
Aniu,
Jeśli pytasz o tę żółtą to trochę pachnię, a ta malinowa nie,
Jeśli pytasz o tę żółtą to trochę pachnię, a ta malinowa nie,
- JSZFRED