Park Krajobrazowy - rewitalizacja
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja
Smoczynko, jak możesz zestawiać takiego Elfa z Katem
Mam je posadzone na dwóch końcach ogrodu, żeby przez przypadek nie podglądnęły się przez gałązki. Heritage jest zwiewna, delikatna, ulotna i przenajpiękniejsza, a Kat to kat

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Westerland plus ostróżkamag pisze:... też myślisz, że to dobry pomysłAve pisze: Faktycznie, Magiczna ma rację, muszę mu do towarzystwa też dodać coś niebieskiego albo fioletowego...Cieszę się
Czyli nic tylko poszukiwania odpowiednich fioletów
Dla mnie zabójcze
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- mag

100krociu, jak zobaczyłam tego Westerlanda z ostróżką, to aż mi zęby zdrętwiały. Oczekiwałam głębokiego fioletu, który rzeczywiście mógłby ładnie współgrać z pomarańczami, ale ten blue, jak dla mnie
Niestety moje ostróżki nie osiągają takich rozmiarów i sięgały by katowi do kolan (ale mam zufanie do swoich nowo posadzonych różyczek...
)
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witajcie Mag i 100krociu
.wkradło nam się nieporozumienie
.....proponowałam Ave zamianę Casanovy na Heritage ale NIKT nie pisał że ma być przy Westerlandzie
.......Ave ma $)! nowych lalek! na rózne okazje.......
ale do tematu CO przy Kacie chętnie się właczę........jednego podsadziłam Elmshornami[ Westerland ma 2 wysypy kwiecia a Elms kwitnie ciągle do tego mniejsze i wieksze rózyczki lubię,nooooo i jeszcze kolorek;Westerlandy w słoncu mają rózowosci a Elms to czysty rubin......ocencie same

drugi siedzi przy świerku a obok białe astry bylinowe[jesień] i białe latrie
a te 2 Katy przy "parkingu dla koni"
czekają na uzupełnienie......ostrózki niebieskie fajny pomysł ale trochę za sztywne,do sztywnego Westerlanda.....hmmm.....chyba dodam niebiesko-fioletowy powojnik np "Generał Sikorski" bo długo kwitnie.....
Mag........mam ten sam problem,niestety wiatrołap ze świerczyny nie rośnie ekspresowo,ale 3 lata nie wiek!
ale do tematu CO przy Kacie chętnie się właczę........jednego podsadziłam Elmshornami[ Westerland ma 2 wysypy kwiecia a Elms kwitnie ciągle do tego mniejsze i wieksze rózyczki lubię,nooooo i jeszcze kolorek;Westerlandy w słoncu mają rózowosci a Elms to czysty rubin......ocencie same

drugi siedzi przy świerku a obok białe astry bylinowe[jesień] i białe latrie
a te 2 Katy przy "parkingu dla koni"
Mag........mam ten sam problem,niestety wiatrołap ze świerczyny nie rośnie ekspresowo,ale 3 lata nie wiek!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- mag

Oj, podoba mi się z Elmshorn'em, choć to nie moje klimaty... a gdyby ich razem wysłać do Patagonii...
Na wiosnę, skubnę ze dwie gałązki tego dtugiego i wetknę Katowi pod nóżki... zobaczymy co z tego będzie

Na wiosnę, skubnę ze dwie gałązki tego dtugiego i wetknę Katowi pod nóżki... zobaczymy co z tego będzie
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poważnie? A mnie to zachwyciłomag pisze:100krociu, jak zobaczyłam tego Westerlanda z ostróżką, to aż mi zęby zdrętwiały. )
Ale w końcu nie zdążyłam tego zmałpować, choć miałam taki zamiar i przed Katem mam...no właśnie Elmshorna ;-) a troszkę obok Jasminę. Oj tam, jak będzie dysonans, to się przesadzi
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
minismok

- Kontakt:
- mag

100krociu, każdy monitor troszkę inaczej ukazuje kolory i może tu leży nasza tak różna ocena
Smokowa kompozycja całkiem, całkiem 
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Smoczyco sympatyczna!
Robię listę i pod uwagę na pewno wezmę, choć nie wiem czy akurat tyle miejsca będzie.
Poza tym - masz pięknie czerwone, a inne to jakieś takie różowe są na zdjęciach w necie... To na pewno Elmshorn?
Jeszcze tego Kata muszę zobaczyć...
Taki trochę podobny do Westerlada...?
Andrzeju bierz Robusię![]()
Robię listę i pod uwagę na pewno wezmę, choć nie wiem czy akurat tyle miejsca będzie.
Właśnie się zastanawiam , bo efekt fajny, tylko jak tam z krótkim słońcem przy nich...minismok pisze:jednego podsadziłam Elmshornami
Poza tym - masz pięknie czerwone, a inne to jakieś takie różowe są na zdjęciach w necie... To na pewno Elmshorn?
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Wita
j Smokini.Ten Westerland ma temperament, mnie przy nim pasuje coś czekoladowego ( też
wymyśliłam).Mam pytanie. Czy w jeden dołek mogę posadzić 2 róże. Zakupiłam 3 Westerlandy przyszły bardzo cherlawe.Zła jak osa reklamowałam i przysłano mi 3 następne cudne, mocne. Teraz mam 6. Wpadłam na pomysł aby wsadzić w dołek 1 cherlawca i 1 dorodny
. Co Ty na to?
Całuski Kaśka
Całuski Kaśka
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Babisiu - to będzie 1 - ale XXXL
Mój kat mi się we wszystkim podoba... ale faktycznie drobniesze różyczki pod nózkami - super pomysł.
No i przyznam sie, że nie oglądając tej fotki, co pokazywała 100krocia... sama wsadziłam w pobliżu ostrózke w podobnym kolorku, hihihi, ale pomysł z fioletowym powojnikiem też superowy.
, co ?
Czy Ty wiesz, że przez te foty to ja od ekranu odejść nie mogę... normalnie przykleiło mnie... ratuuuuunku
Mój kat mi się we wszystkim podoba... ale faktycznie drobniesze różyczki pod nózkami - super pomysł.
No i przyznam sie, że nie oglądając tej fotki, co pokazywała 100krocia... sama wsadziłam w pobliżu ostrózke w podobnym kolorku, hihihi, ale pomysł z fioletowym powojnikiem też superowy.
Tylko mi nie mów, że to tylko 1 krzaczek...
Czy Ty wiesz, że przez te foty to ja od ekranu odejść nie mogę... normalnie przykleiło mnie... ratuuuuunku
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Ja mam posadzone lawendy i kocimiętkę - też fajnie wygląda.

- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Smokini, powtykam patyków z alb, galijek i GdeF obok krzewów.
Jak bedzie żywe wiosną, to jest Twoje.
Jak bedzie żywe wiosną, to jest Twoje.
-
minismok

- Kontakt:
Witajcie w PK
krajobraz po bitwie śnieznej......do posprzatania :x , jeszcze tydzień spokojnej pogody i zakończę przygotowania do zimy ufff
motywacja na foto;

100krociu .......Jasminę przesadz najszybciej jak się da
Ave .tak to 1 krzak.....4 sezon.duze krzaczysko i drapieżne.......witaj w klubie PP[ pokłutych i podrapanych]
Babisiu Ty też
.........możesz wsadzić w jeden dołek ale z minimalną odległoscia i równymi korzeniami.nie spodziewaj się prostej sumy,to bedzie raczej dorodny 1 krzew zwłaszcza w pierwszych 2 sezonach , potem silniejszy zdominuje słabszego .Jeśli chcesz zrobic szpaler to lepiej wsadż naprzemiennie w odległości 50 cm
AndrzejuM........KAT AVE to własnie Westerland
Oliwuś duża buzka....oczywiscie chetnie posadzę.chociaz jak tak dalej pójdzie to mi morgów zabraknie
Mag korci mnie przy katach Bonanza climbing
.......byłyby "kolorowe jarmarki" ale resztki rozsądku mnie powstrzymują[ nim się wespnie to wymarznie]
cmokasy
krajobraz po bitwie śnieznej......do posprzatania :x , jeszcze tydzień spokojnej pogody i zakończę przygotowania do zimy ufff
motywacja na foto;

100krociu .......Jasminę przesadz najszybciej jak się da
Ave .tak to 1 krzak.....4 sezon.duze krzaczysko i drapieżne.......witaj w klubie PP[ pokłutych i podrapanych]
Babisiu Ty też
AndrzejuM........KAT AVE to własnie Westerland
Oliwuś duża buzka....oczywiscie chetnie posadzę.chociaz jak tak dalej pójdzie to mi morgów zabraknie
Mag korci mnie przy katach Bonanza climbing
cmokasy
- mag

Smoku, znalazłam tylko Bonanzę parkową, jakaś taka podobna
ale climbing'a ni widu ni słychu.
Muszę sobie ciągle powtarzać: ' Katy to żywopłot, a nie rabatka' ' Katy to żywopłot, a nie rabatka'...
U Ciebie pełnia lata
Muszę sobie ciągle powtarzać: ' Katy to żywopłot, a nie rabatka' ' Katy to żywopłot, a nie rabatka'...
U Ciebie pełnia lata