Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Dech mi zaparło!
Piękne rzeczy pokazujesz
zwłaszcza Twój drób ujął mnie za serce (egzemplarz w pozycji "padnij" - w szczególności)
Widać, że masz głowę pełną dobrych pomysłów
Zdradź mi jeszcze, czy planujesz zabezpieczać miłorząb na zimę
Ja mam tegoroczny egzemplarz, z tym, że nie jest szczepiony... i zaczynam powoli przymierzać się do tematu...
Zapraszam w wolnej (deszczowej?) chwili do siebie

Widać, że masz głowę pełną dobrych pomysłów

Zdradź mi jeszcze, czy planujesz zabezpieczać miłorząb na zimę

Zapraszam w wolnej (deszczowej?) chwili do siebie

Kolejna odsłona ogrodu
oto jeszcze kilka fotek...

to szczepiona wierzba, która teraz dostała brązowych plam na liściach (i te końcówki zasychają)- czy to jakaś grzybowa choroba?

to szczepiona wierzba, która teraz dostała brązowych plam na liściach (i te końcówki zasychają)- czy to jakaś grzybowa choroba?

moje mają dośc mokro, bo ta akurat jest w dośc cienistej części, i zlewana systematyczne...gorzata76 pisze:Co do wierzby... ja miałam podobne problemy z Hakuro... i okazało się, że miała po prostu za sucho
![]()
Wierzby podobno lubią mieć zawsze "mokre nogi"![]()
Świetne masz kamienie
a co do kamieni- uwielbiam je na równi z roślinami- moi znajomi wiedzą, że najlepszą pamiątką z ich wyjazdów dla mnie są właśnie nietypowe kamulce. mam okazy nawet z Kanionu Kolorado (z małym turkusem wewnątrz)- to- obok ogrodu- inne hobby

gohna dzięki za mi łe słowa, ale właśnie obejrzałąm twój zielony kąt i jest co podziwiać! jak tam pampasówka? moja (tegoroczna, sadzona wiosną), rozrosłą się do podobnych jak u ciebie rozmiarów i teraz wypuszcza już 2 kwiatostany- ale drżę przed zimą. poczytałam o zimowaniu i jestem pełna wątpliwości- wykopać? okryć?
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie, naprawdę pięknie
Masz dużo roslinek na które ja ciągle jeszcze choruję 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
o pampasówce napisałam na PW, zaintrygowana jestem tymi kamieniami, pokaż ich trochę z jakimś krótkim opisem - fajne hobby
Lubie patrzeć na takie młode nasadzenia, niedawno tak miałam, teraz już busz się zrobił - trzeba bardzo się trzymać w ryzach i ogród też, ja zrobiłam ten błąd

Lubie patrzeć na takie młode nasadzenia, niedawno tak miałam, teraz już busz się zrobił - trzeba bardzo się trzymać w ryzach i ogród też, ja zrobiłam ten błąd

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...