Kwiatki i nie tylko- w ogródku mojej Żony

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
forsytka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2009, o 10:36

Post »

Jestem pod wrażeniem!

Potem napiszę więcej, bo teraz brak mi słów :-)
Zapraszam do siebie
W razie problemów ze zdjęciami zapraszam
do Picasa WebAlbum
dangar
50p
50p
Od: 8 wrz 2009, o 14:48

Post »

Bratki faktycznie piękne. :P

Szkoda, że one tylko 2 lata rosną. :?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mogę tylko tyle napisać:
zatkało mnie, jestem w szoku, zaraz spadne z krzesła na podłogę.
FANTASTYCZNIE !!!!!
;:80 ;:80 ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
lesna-ania
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 wrz 2009, o 12:07
Kontakt:

Re: Kwiatki

Post »

"Bogdan Szczepanski"]Obejrzałem Twoje skalniaki i hosty,trochę po łebkach trzeba będzie kiedyś usiąść i dokładnie obejrzeć,skalniak cudo hosty to samo,czy nie wystawiasz zdjęć na konkursach przecież nie można ich nie pokazać,nasza córka wystawiła wlaśnie zdjęcie rzekotki na konkursie marszałka kujawsko-pomorskiego pt,zwieżęta regionu zajęła 3m,sądzę że Ty też byś była w czołówce.Jak nazywają się te żółte kwiatki na skalniaku bardzo ładne.Coś o działce kupiliśmy enklawę srodlesna opow.11ha,tutaj pobudowaliśmy dom sami,oprócz tego stawy rybne 8ha,obecnie od kilku lat nie ma z nich pożytku z powodu braku wody rzeczka doprowadzająca wysycha od maja do grudnia.Ważywnik 8a,sad nowo zakladany też tyle kwiatki to tu to tam,mamy dużo peoni ok.70 również zalożyliśmy w tym roku hostownik,skalniak też mieliśmy bardzo Ladny tyle że na sztucznie usypanej skarpie,ale przez ostatni 8 lat nie było możliwe się nim zająć z takich czy innych powodów.W przyszłym roku planujemy go odnowić,jak znajdę zdjęcia to je wkleję.Najwięcej problemów jest z zakupem roślin najbliższy sklep 30km,i stąd niektóre rośliny są z wymiany. To tyle w wielkim skrócie pozdrawiam Bogdan"

Ojciec należy ci się nagana z wpisaniem do akt za podawanie nieprawdziwych danych miejsce 3 mam, ale to był konkurs na atrakcje przyrodnicze a nie zwierzęta regionu :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

I ja jestem pod wrażeniem ilości bratków :shock: , całość wygląda rewelacyjnie ;:215 .
Mam prośbę :oops: , chodzi o funkię / ciemno-zielona z białym paseczkiem :wink: / znasz jej nazwę ?
Pozdrawiam
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bratki w takiej ilości i otoczeniu ukazują się w innym świetle. Zdjęcia zaskrońców wspaniałe i to ich gniazdo na kompostowniku, a i pozostałe makro. Achów moc
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

stasia109 pisze:Mogę tylko tyle napisać:
zatkało mnie, jestem w szoku, zaraz spadne z krzesła na podłogę.
FANTASTYCZNIE !!!!!
;:80 ;:80 ;:80
Podpisuję się też mam tak samo póżniej się odezwę :roll: :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam!!!
Prosimy o dalsze zdjecia.
PLISSSSSSssssssss :heja ;:1 ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Canna

Post »

Stasiu dziękki za odwiedziny zdjęcia będą tylko wróci do domu mój nadworny fotograf amator ja niestety nie potrafię tak ładnych fotek robic,nie byłem jeszcze w Twoim ogrodie może dzisiaj mi się uda pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Bogdanie - obejrzenie takiego ogrodu z rana to to sama przyjemność i dodatkowa mobilizacja by coś u siebie poprawić.
Czy te zaskrońce są bezpieczne?Kurcze a co z tymi co się mają wylęgnąć?
Zdjęcia świetnie ujęte -zdolne oko pstrykało :wink:
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Canny

Post »

Agnieszko są to jedne z najbezpieczniejszych w ogóle nie szkodliwe,tyle że nie każdy je lubi.Było tak że jednego roku nie dawałem rady wynosić ich do lasu nawet w ZOO gdzie dzwoniłem czy jest jakis sposób na ich odpędzenie, okazało się że nie,dopiero jeden z pilotow ppoż, pobierają u nas wodę w razie pożaru lasu,podpowiedzial mi żeby spróbować wynieść gniazdo z jajkami do lasu i zaczęło to skutkowac młode które się wylęgły już nie przychodziły, a te starsze po uszczelnieniu kompostownika też przestały przychodzic.W tym roku były zaledwie 4,i dwukrotnie odwiedził nas Gniewosz mniejszy od zaskrońca niestety w tym okresie nie było mego nadwornego fotografa i nie mam zdjęcia.Jeśli spotkasz kiedyś zaskrońca nie uciekaj bo on sam jest w większym strachu od Ciebie.Gorszy jest problem z moim foto, bo podczas wędrówek po stawach od krzaczka do krzaczka odkryla stanowisko pająka Skokunka,zarejestrowanego w Czerwonej księdze ginących gatunków,mają przyjechać z UMK w Toruniu potwierdzić występowanie,w związku z tym nie wiem czy nie zrobią jakieś strefy ochronnej,co trochę utrudni życie,no ale wszystko dla przyrody,zapomniałem dodać że pająk ma chyba 2mm,pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogdanie z Żoneczką!!!,
Jak mniemam, Nadworny Fotograf szykuje się do rozpoczęcia roku akademickiego i nie ma czasu na nasze fanaberie. Ale na pewno znajdzie troszkę czasu i dla nas. Zdjecia nadwornego Fotografa są przecudne i można by je ogladać, oglądać i oglądać.....
Na dodatek, Ty piszesz tak ciekawie o przyrodzie naokoło Ciebie, pokazujesz świetne foto, że chce się wpadać do Waszego wątku i podziwiać nie tylko ogród ale i świat. Ja w tym roku też miałam odwiedziny zaskrońca. Ale tylko jednego. Było trochę strachu, już nie wspomnę o wystraszonym zwierzaku. Udawał, że padł. Tak śmiesznie wykręcił się na bok i udawał umarłego. Syn, na łopacie od śniegu wyniósł go na łąkę, którą mamy ok 15 m od domu. Ale przyznam się, że jak teraz idę do kompostownika (a jest wielki, że ho, ho 3x2x2m) to mam troche stracha. A nóż-widelec trafię na jakąś gadzinę, której się nie spodobam. Dzięki Bogu, nogi mam do samej d...., to w razie czego, nogi za pas i ........
Pozdrawiam Was serdecznie, oczywiście Nadwornego Fotografa też, pa, pa ;:87 ;:87 ;:87 ;:106 ;:80

Oto "mój" zaskroniec:
Obrazek Obrazek
Piękny, prawda? ;:154 ;:215 :uszy ;:113
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj :D
No ładnie i to od razu na samym początku-brawo ;:63
Bratki robia niesamowity efekt i podziwiam za sianie i pikowanie takiej masy :shock:
Piekny ogród :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Bratkowe wejście przepiękne. Pod siatką jak zrozumiałam masz goździki brodate. Jak szeroki pasek zieleni masz pod siatką. CO znajduje się w tym miejscu gdy bratki i goździki przekwitną?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Ogrod

Post »

W przyszłym roku po bratkach planujemy zasadzić dalie a po gożdzikach Canny czy się uda zobaczymy czy zdąże zakupić odpowiednią ilość dali i cann,teraz muszę zmienić podłoże tzn. dodać sporą ilość gliny gdyż oba te gatunki wymagają sporo wody. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”