Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aluś, cudnie u Ciebie :wink: Powiem Ci tak, że ta Twoja ostróżka o ciemnych płatkach bardzo interesująca :wink:
zainspirowała mnie w sobotę do odwiedzenia sklepu ogrodniczego i zakupu nasion ostróżek mix wieloletnich:może akurat taka tam będzie zobaczymy :)
Ogórek pomidory, papryka i nie tylko dorodne i piękne.... :)
Właśnie miałam się Ciebie zapytać, kiedy Ty masz na to czas? :roll:
Lecz odpowiedź znalazłam we wcześniejszych postach.
Miłego wieczoru.... :)
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu
wszystko pięknie u Ciebie kwitnie a ogórasy to w gruncie czy w folii?
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Witaj Alu jestem początkującą ogrodniczką , prześledziłam cały Twój wątek i jestem zachwycona Twoim ogrodem i umiejętnościami. Pewnie nieraz będę prosić o poradę lub opinię Alusiowego fachowca. Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

:shock: Aluniu witaj -ogóras już???/tak szybko, ale piekne masz kwiatki i hosty na pewno bedą pięknie tam wygladać pod tą wierzbą. Pozdrawiam
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

też myślę, że hosty to najlepszy pomysł :)
Powiedz mi proszę, czy jesteś zadowolona z tej wierzby :) Pytam bo też posadziłam w tamtym roku, idzie jak burza... teraz się zastanawiam czy to dobrze, takie wielkie drzewo mieć na działce i tyle drobnych listków, czy dam radę ją poskromić :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Evluk, ja te ostróżki siałam z nasionek pnosa, i większość mam takich ciemnych... w sumie 4 rodzaje... ciemne z białym oczkiem, jasne błękitne, jasne fioletowe i fioletowe z czarnym oczkiem ;) i wschodziły i rosły cudnie, kwitły już w tym roku co posiałam :wink: tylko oczywiście niższe dużo były... i najlepiej je szybko przesadzać do ziemi, bo w doniczkach strasznie są ograniczone i nie lubią rosnąć.
Sama faktycznie nie wiem czy w przyszłości dam radę ze wszystkim... ale rodzice widzą mój zapał i usuwają się...i na podwórku rządzę ja :lol: a pod folią oni :lol: ja tylko zagospodarowałam to miejsce co zostało na warzywka inne :)
a z tyłu mam jeszcze swój mały warzywniaczek :wink:

Bożenko, ogórasy są pod folią... to niby gruntowe i uprawiane w tunelu szybciej potem zasychają, ale i tak jest ich wystarczająco :wink:

Dorotko, dziękuję Ci bardzo :) cieszę się jak odwiedzają mnie nowi goście :wink: to bardzo miłe. a Alusiowy fachowiec brzmi całkiem całkiem :lol:

Giguś, dziękuję :) dawno Cię u mnie nie było, więc tym bardziej cieszą mnie Twoje odwiedzinki, a na te hosty strasznie się napaliłam... najchętniej już w tym tygodniu bym po nie pojechała ale wtorek, środa mam zaliczenia :? a to kawałek drogi...

Grażynko, ja tą wierzbę kocham :D to całe moje dzieciństwo i nigdy nie pozwolę jej wyciąć ( mimo że włazi na drzewka owocowe i w ogóle)... kiedyś jak rodzice uprawiali sałatę i warzywa na większą skalę, mieliśmy pełno drewnianych skrzynek na warzywa... i ja z tych skrzynek pod tą wierzbą miałam caaały dom... kuchnie, stół, pufy... robiłam zupy z trawy... wspinałam się na czubek... związywałam witki wiszące na huśtawkę... to było moje takie miejsce :) ech...jak fajnie powspominać :lol: i w sklep się bawiłam ... pamiętam w starych lodówkach była taka kratka jakby z otwieranym okienkiem... i z tego okienko w sklepie miałam i handlowałam kwiatkami i porzeczkami :lol: ło masz....to były czasy :roll: :D

no ale wracając do wierzby :;230 to ona jest tak co 3-4 lata obcinana na łyso wiosną, i owszem jest z niej sporo liści i grabić trzeba, ale nie jest to jakoś bardzo uciążliwe..jak grabienie... ale liście jej bardzo szybko się rozkładają także idealne są na kompost czy jako ściółka. Ja bardzo lubię wierzby i można ładnie ją ciąć na parasol i nawet jakiś kącik pod nią urządzić... także ja polecam ;)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu Kochana ;:168 jak zdecydujesz że będziesz obsadzać dąbrówkę to dasz cynk :wink: wyślę Ci ile będziesz chciała ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dziękuję Joluś, jesteś kochana ;) na razie muszę kupić hosty, zdziabać wszystko pod wierzbą i będę myśleć co dalej.. także pomalutku na razie :wink:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Aluś witaj.
Przede wszystkim życzę Ci aby zaliczenia poszły jak trzeba. Hosty poczekają. A jak juz bedzie po wszystkim to dopiero powera dostaniesz do obsadzeń, czego Ci serdecznie życzę. Buziaki.Postaram sie częściej wpadac do Ciebie. pa :lol:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-d-a

Post »

Alu, życzę Ci pomyślnego i szybkiego zakończenia roku akademickiego.
Wtedy będziesz mogła ze spokojną głową zająć się Twoim pięknym ogrodem.
Mój młodszy syn w sobotę dostał ostatnie zaliczenie i tym samym skończył studia...Pozostał mu już tylko drobiazg - obrona pracy magisterskiej.

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ALU musisz tak drażnić tymi ogórkami moje nawet nie zaczęły kwitnąć ,a Ty już masz owoce . Wiadomo folia to nie to co na dworze ,bez przykrycia . Nieszkodzi moje też urosną . Dziękuję za odwiedzinki .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu! Piszesz, że rarytaski są w Plantico? Oj, to chyba zrobię najazd :wink:
A ostróżki masz śliczne :!: Już nie moge się doczekać, kiedy u mnie takie będą. Dokupiłem w ub. tygodniu jedną, a inna kępka będzie kwitła. Jakbyś miała nadwyżki, to wiesz, że jestem chętny :)
Twoje goździki pięknie już kwitną, a szałwia i lobelia mają pączki.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D

Hej Alu!
Ale u Ciebie dużo gości!!

:D Piękne roślinki u Ciebie... no i te ogóleczki.. mniam, mniam.... :lol:
Katarzyna, zapraszam