wiesz jakby miała wykopywać a nie sadzić to niech lepiej atomówki ogląda
Tomek i ogrod
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tomku, masz piękny i dojrzały ogród. Powiedz mi, na jakiej podporze masz glicynię, czyżby to był pień drzewa? I jeszcze jedno - na str 1, pierwsze zdjęcie z postu z godz. 10.25 - co kwitnie w kolorze liliaróż przy pniu drzewa za hostą, czy to jakiś storczyk?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
dziękuję WAM za ciepłe slowa ,zaraz idę oglądać Wasze,
Elsi-glicynie zacząłem prowadzić na starym pniu po jabłoni, ale juz dawno usechł i sie połamał,między czasie zrobiłem stelarz ,widać na innych fotce ,a to co kwitnie ,tak to nasze polskie storczyki ,na fotkach z wiosny widac jak już wychodzą ,naliczyłem ich ponad dwadzieścia ,tzn że sie sieją,nazwa-stoplamek http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuku%C5%82ka_plamista
Pelagia-jedyne zmartwienie to krety,bo ryją gdzie nie trzeba ,ale odstraszam je różnymi sposobami i idą do sąsiada
,ogród mam przydomowy (własny) to sobie radzę.Zapomniałem o ślimarach ,ale też jakoś sie daje rade .
Pozrawiam
[/url]
Elsi-glicynie zacząłem prowadzić na starym pniu po jabłoni, ale juz dawno usechł i sie połamał,między czasie zrobiłem stelarz ,widać na innych fotce ,a to co kwitnie ,tak to nasze polskie storczyki ,na fotkach z wiosny widac jak już wychodzą ,naliczyłem ich ponad dwadzieścia ,tzn że sie sieją,nazwa-stoplamek http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuku%C5%82ka_plamista
Pelagia-jedyne zmartwienie to krety,bo ryją gdzie nie trzeba ,ale odstraszam je różnymi sposobami i idą do sąsiada
Pozrawiam
[/url]-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Tomku przepiękny ogród! Jest w nim wszystko co uwielbiam. A jakie piekne rododendrony!. Już niedługo czas na ich kwitnięcie. Szczerze Ci gratuluję tak pieknego ogrodu.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Dobrze typowałam z tymi storczykami, bo na Roztoczu są dość znane jako kukułki, same się zasiały u mnie w trawie, ale nie zawsze zakwitną, bo kosiarz nie rozróżnia takich szczegółow. One wolą raczej wilgotne łąki, a u mnie wyrosły na bardziej suchej cz. działki, u Ciebie również pod tym drzewem nie jest chyba zbyt wilgotno. Muszę swoje zabrać w bardziej bezpieczne miejce, nie wiem jaki termin przesadzania byłby najlepszy, po przekwitnięciu trudno je w trawie znaleźć.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety