Witam,
chciałam się tylko pochwalić, że - mam nadzieję z tym tygodniu, moja kolekcja powiększy się o 7 falków
Ponieważ z poprzednich zakupów u Pani na allegro byłam zadowolona, postanowiłam je powtórzyć, jak tylko do mnie dotrą nie omieszkam im zrobić sesyjkę, a udało mi się upolować kilka zupełnie innych niż te co mam do tej pory, w niskich cenach
Co do obecnych to Dendrobium ostatnio powtórzyło kwitnienie ze starego pędu, (drugie u mnie), natomiast teraz rośnie jak na drożdżach, ma wiele nowych przyrostów, będę się chciała poradzić się czy je przesadzić, póki nie kwitnie... bo szczerze to widzę, że ma ciasno, podobno lubi... no ale chyba zaraz zacznie się wywracać
Jeden fioletowy Falek powtarza kwitnienie, ze starego pędu, wytworzył nowy boczny - mój pierwszy

, wiem może to głupie, ale ogromnie się cieszę, że wreszcie coś u mnie zakwitło od początku. Fotki przy okazji, myślę jak dotrą te nowe.
Biały Falek, nareszcie rośnie, zresztą nie tylko on, wypuszcza nowy listek.
Z jednym mam niestety problem, od początku był jakiś marny, owszem kwitł, ale teraz ma dwa listki i nic... mam wrażenie, że umiera, postaram się mu zrobić zdjęcia... może znajdzie się dla niego jakaś pomoc. Na pewno będę go wyjmowała z doniczki, bo źle się tam dzieje, może coś poradzicie, korzeni zielonych to chyba już nie ma

Nie wiem czemu, może akurat ten jeden był jakiś słaby, chory... wszystkie traktuję tak samo... ale to później, liczę na pomoc.
Póki co w telegraficznym skrócie, czekam na takie okazy :