Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko a co to za piękna funkia na zdjęciu przed liliowcem :shock: ta z wielkim białym kwiatem, czy to nie coś z rodziny pachnących :wink:
Zmykam spać jutro znowu tu zajżę :D
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Dala, Twój ogród mnie oczarował. Rzeczywiście, jak ktoś już tutaj pisał, jest taki czarodziejski, tajemniczy. Będę do Ciebie zaglądała.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

PRZEPIĘKNY OGRÓD
Awatar użytkownika
lena666
200p
200p
Od: 2 lut 2009, o 17:54

Post »

witaj widzę że masz dobrą rękę do kwiatków no i po prostu co tu dużo gadać pięknie
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
x-d-a

Post »

Nie znam nazwy tej funkii, ale rzeczywiście jest piękna. Ma ogromne liście, pięknie wybarwione i ślicznie kwitnie. Jeśli chodzi o funkie i liliowce, to mam ich całą sporą rabatę dookoła starej jabłonki. Posadziłam tam na obrzeżu różne funkie, a bliżej środka liliowce. Rabata będzie teraz miała trzeci rok i już będzie mozna ją podziwiać, bo i funkie i liliowce potrzebują trochę czasu, żeby pokazać całe swoje piękno. aha, na tej rabacie mam jeszcze bodziszki i hortensję pnącą, która pnie się po jabłonce i mam nadzieję, że w tym roku po raz pierwszy zakwitnie.
A teraz dla urozmaicenia zmiana klimatów i pory roku - pokażę parę fotek z mojego ogrodu wiosną. Ta tegoroczna już tuż, tuż, więc chyba miło będzie sobie przypomnieć jak niedługo będą mogły wyglądać nasze ogrody... Pozdrowienia dla ogrodomaniaków! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-d-a

Post »

Dzisiaj w moim ogrodzie pachnie wiosną - świeci słoneczko i jest tak ciepło...
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Witaj Sąsiadko :D
Ogród piękny, istotnie!
aż dech zapiera.
Mam pytanie...
Co to za kwiaty w skrzynkach na domku?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Dala. Mieszkasz bajkowo. Wiem co mówię bo jeszcze 10 lat tem również tak mieszkałem, a teraz w mieście (miasto to może za dużo powiedziane, ale zawsze) to się duszę i dlatego uciekam kiedy tylko mogę na działeczkę. tylko na działeczkę, a Ty mieszkasz sobie w takiej oazie na okrągło. Bajka.
Dala już Ci pisałem w swoim wątku odnośnie wstawienia takiego linka-bedzie Cię łatwiej odwiedzać. Powtórzę:

[url=http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19813]Dala-mój piękny ogród 2008[/url

Wystarczy to wkleić w podpisie w swoim profilu i zamknąć nawiasem kwadratowym. :lol:
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Dala. Ten link który masz wklejony podświetl, następnie kliknij prawym klawiszem na ten podświetlony link i naciśnij kopiuj. Wejdź na swój profil i tam w taką ramkę obok napisu- podpis naciśnij prawym klawiszem i wklej. To wszystko zamknij nawiasem kwadratowym, ale pamiętaj, że nie może byc odstępu. Nawias musi przylegać do linku. :lol:
x-d-a

Post »

Zbyszek, już chyba jest dobrze z tym linkiem.
Rivendel - na jednym z pierwszych zdjęć na domku ogrodnika są czerwone pelargonie. Ale Tobie chyba chodzi o te kwiatki w zbliżeniu na dużym domu, to są begonie bulwiaste, moje ulubione. W zeszłym roku wyhodowałam je z bulwek i pieknie kwitły całe lato. Teraz czekają na wysadzenie w piwnicy.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Dala pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie i od tych kwiatowych zapachów
dostałam zawrotu głowy, pięknie u Ciebie.Witaj wśród nas. ;:100
Nie wiem czy dobrze widzę masz magnolię?
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja będę czekać na te hosty z liliowcami - to na pewno będzie piękny widok.
Cały ogródek masz piękny i zadbany.
Pewno nie jednym nas jeszcze zaskoczysz. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Kogra, hosty i liliowce na pewno będą, mam jeszcze kilka z zeszłego roku, ale czekam na tegoroczne i na pewno je wkleję. Szafir, dobrze widzisz magnolię - to magnolia "Galaxy", jej cechą charakterystyczną jest to, że rośnie kolumnowo, więc jest fajna do małych ogrodów. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Dala, powtórzę się, cudny ogród i przecudne roślinki w nim :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Grzesiu