Moja skromna działka Ada.kj cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas po pierwsze są amatorzy na iglaki, wrzosy, na pierwsze narcyzy, tulipany, jako kwiaty cięte. Zobaczę jak będzie z liliami. W tym roku pierwsze chcę wsadzić, więc zobaczymy. O większość kradzieży podejrzewam samych działkowców. Ale np. zarząd zakupił i obsadziliśmy nowy parking samochodowy ponad 200 tujami ok. 1,0 m wysokości. Z tego jak dotąd ukradziono już 46 sztuk. Natomiast bylin jakoś nikt nie kradł. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety - lilie radzę ci sadzić tak by nie były zbytnio widoczne dla przechodniów....
Mam koleżankę która ma ogromną ilość lilii i co roku jej kradną
Co do diabła z tymi kradzieżami ?
Aż tylu jest złodziei czy też jeden kradnie na handel ?
Do mnie czasem ktoś z działkowców przez siatkę zapyta się czy mogę mu dać kawałek roślinki.
Jak na razie żadnych kradzieży.
Mam koleżankę która ma ogromną ilość lilii i co roku jej kradną

Co do diabła z tymi kradzieżami ?
Aż tylu jest złodziei czy też jeden kradnie na handel ?
Do mnie czasem ktoś z działkowców przez siatkę zapyta się czy mogę mu dać kawałek roślinki.
Jak na razie żadnych kradzieży.
- ada.kj
Ja też bardzo nie mogę się skarżyć, ale słyszę od innych. Raz mi wyrwano czosnek, lecz złodziej był na tyle porządny, że mniejsze główki wyrwane mi zostawił, a zabrał tylko największe.
, no i przychodząc widzę ślady po pościnanych tulipanach lub żonkilach. Jeżeli ktoś poprosi to zawsze daję chętnie sadzonki, tnę bez, ale nie umiem się pogodzić, gdy ktoś idzie i nie patrząc. że jestem na działce sam sobie łamie kwiaty. A takich działkowiczów lub spacerowiczów jest dużo.

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Cię Ado serdecznie na forum.
Fajnie będzie oglądać Twoją działeczkę od początku roku. Jestem pewna, że będzie co podziwiać.
A na złodziei nie ma rady...no chyba, że jest się moją sąsiadką i robi się wokół ogrodzenia
podwójny drut kolczasty z jerzyny
Szybciorem zmienilirewiry 
Fajnie będzie oglądać Twoją działeczkę od początku roku. Jestem pewna, że będzie co podziwiać.

A na złodziei nie ma rady...no chyba, że jest się moją sąsiadką i robi się wokół ogrodzenia

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Ado
Wpadłam do Ciebie z rewizytą i jeśli pozwolisz będę zaglądać częściej.Podziwiam Cię,że sama dajesz radę z kopaniem.Już tyle pracy włożyłaś a wiosna tuż tuż,więc zaczniemy siać.
Jak przegląda się forum to złodziei nie brakuje w każdym zakątku kraju.Ja mam ten komfort,że mam ogród przydomowy,ale kiedyś jak mieszkałam w blokach miałam działkę pracowniczą i muszę się przyznać,że złodzieje mnie wykończyli.Sprzedałam działkę bo to było ponad moją wytrzymałość psychiczną.Wyrwali wszystko co było ładne albo co nadawało się do zjedzenia.Sąsiedzi mi mówili,że to inni działkowce ale jak nie złapiesz to można sobie mówić.Ale Ty Ado nie zrażaj się,może u Ciebie nie będzie tak źle.Nie sadź przy ścieżce atrakcyjnych roślin i tak jak pisze Empuza najlepszy jest płot z kolczastych jeżyn.
Życzę wytrwałości i czekam na wiosenne zdjęcia
Wpadłam do Ciebie z rewizytą i jeśli pozwolisz będę zaglądać częściej.Podziwiam Cię,że sama dajesz radę z kopaniem.Już tyle pracy włożyłaś a wiosna tuż tuż,więc zaczniemy siać.
Jak przegląda się forum to złodziei nie brakuje w każdym zakątku kraju.Ja mam ten komfort,że mam ogród przydomowy,ale kiedyś jak mieszkałam w blokach miałam działkę pracowniczą i muszę się przyznać,że złodzieje mnie wykończyli.Sprzedałam działkę bo to było ponad moją wytrzymałość psychiczną.Wyrwali wszystko co było ładne albo co nadawało się do zjedzenia.Sąsiedzi mi mówili,że to inni działkowce ale jak nie złapiesz to można sobie mówić.Ale Ty Ado nie zrażaj się,może u Ciebie nie będzie tak źle.Nie sadź przy ścieżce atrakcyjnych roślin i tak jak pisze Empuza najlepszy jest płot z kolczastych jeżyn.
Życzę wytrwałości i czekam na wiosenne zdjęcia
- ada.kj
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i odwiedziny. Grypsko jak dotąd mnie nie dopadło, jakoś się trzymam. Czekam co będzie z zamieszania fotosikowego, gdyż pomimo że moja działka nie jest znana i oblegana procenty lecą. Za wczorajszy dzień ubyło 0,4 %. Przecież to jest chore. Zdjęć nie wstawiałam. Dziś zlikwidowałam swój awatarek, bo może to on nabija punkty. Nie umiem się znależć na innych programach, gdyż nie znam angielskiego, ale liczę, żę jakaś dobra dusza przetłumaczy łopatologicznie i będzie można zrezygnować z fotosika.
- ada.kj

Udało się

Próba dodania zdjęcia przez inny portal a nie przez fotosik. A przy okazji różyczka miniaturka, która zafascynowała mnie kolorkiem. Jeżeli dotrwa to będzie przeniesiona na działkę.
- ada.kj
Moniu. To była próba. Już widzę, że mogę dodawać trochę większe zdjęcia. A faktycznie różyczka śliczna. Mam ją w domu już dwa tygodnie i tylko wyniosłam ją do zimnego pokoju, przesadziłam do trochę większej doniczki, gdyż w cieple zaczęła zrzucać liście. A teraz widzę, że wypuszcza nowe pędziki.