Aneta jeśli chodzi o dendrobium to poczytaj o dendrobium phalaenopsis bo to właśnie takie masz.
Sa-nook to nazwa handlowa raczej firmy z Holandii która produkuje je masowo.
kasia74 dziękuję, zerknę na takie właśnie
Mimo iż dendrobium kupiłam z tzw. półki śmierci to widzę, że jest w dobrym stanie, chyba wypuszcza nawet nowy pęd kwiatowy
A tu jeszcze zdjęcie mojej opuncji, mam ją od zeszłego roku i wypuściła już kilka odnóg
Witaj
Przychodzę z rewizytą i co widzę?-bardzo sympatyczną rozrastającą się kolekcję zdrowo rosnących zadbanych roślinek
Pytasz o nazwę trzykrotki z poprzedniej strony-jest to trzykrotka trójpasiasta/tradescantia zebrina.
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
anetq092 pisze:enia9 zawsze mi się podobała taka duża filiżanka, a w niej kwiaty i udało mi się ją kiedyś kupić
Czy masz może założony wątek ze swoimi kwiatkami?
Niestety jeszcze nie mam;
takie duże filiżanki lata temu były w obi z kwiatami , kupiłam ale kocica mi zbiła....
naprawdę dużo masz tego drobiazgu, ja nie mam takich dużych parapetów..
enia9 Załóż koniecznie swój wątek, chętnie podejrzę jakie masz roślinki
Ja mam dosłownie jeden parapet przy oknie kuchennym i malutki na korytarzu, mamy mieszkanie na poddaszu, więc pozostałe okna są dachowe, a kwiaty mam rozstawione po meblach itd.
Teraz sadzę na zewnątrz w ogrodzie, też zrobię jakieś zdjęcia
enia9 ten grubosz to świeży nabytek, zawsze mi się podobał i trafił się w sklepie, niestety przy przesadzaniu odpadły mi dwa liście, ale dałam je koleżance na próbę do ukorzenienia. Ciekawe jak mi się będzie go hodować
Oby nie zalać
ciekawe czy na nowych listkach ten kolor się utrzyma, duży egzemplarz będzie fajnie wyglądał, moja zielistka w skrzynce balkonowej, powinna dać radę.
Widzę początek większej kolekcji, w której już są zadbane i ładne roślinki.
Przy okazji, jakbym widział początek swojej przygody z roślinami, no pomijając warzywka.
Mała rada, jak chcesz żeby grubosz zachował kolory, to zapewnij mu jak najwięcej , a wtedy do jesieni powinien je zachować.