Sam nawóz kolorem i konsystencją przypomina rozwodnioną glinę. W zapachu też taki ziemny jest.
Nawozowa komercja,wynalazki do nawożenia roślin
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nawozowa komercja
Fakt, mają wyobraźnie co do oklein. 
Sam nawóz kolorem i konsystencją przypomina rozwodnioną glinę. W zapachu też taki ziemny jest.
Tu masz całe zestawy
Doskonale ułożone nawozy z biostymulatorami, sprawdzone i przebadane, najlepszej jakości/poważnie/. Do uprawy hydroponicznej albo na jałowych podłożach..tylko za prąd trzeba ostro płacić
http://www.advancednutrientsworldwide.c ... ter-deals/
Coś dla kolegi Biotit
http://www.advancednutrientsworldwide.c ... ter-deals/
Coś dla kolegi Biotit
-
kaLo

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Wygląd opakowań i nazwy jak ze sklepu z nawozami DLA KOLEKCJONERÓW 
No i tak obeszli PRISM
Poczekaj Kalo jeszcze trochę, Polak też potrafi
bez kontekstu oczywiście.. 
Poczekaj Kalo jeszcze trochę, Polak też potrafi
-
jjdj
Po co w nawozie witaminy i chlorofil skoro roślina sama to wytwarza?
-
kaLo

A po co w szamponach pył diamentowy,wyciąg z pereł czy proteiny jedwabnika? Bo fajnie brzmi .
Ps.
Witaminy z grupy B są dodawane do pożywek dla kultur in vitro.Dla wciekawych.
http://www.wbp.olsztyn.pl/~krist/skrypt ... php?co=1_2
Ps.
Witaminy z grupy B są dodawane do pożywek dla kultur in vitro.Dla wciekawych.
http://www.wbp.olsztyn.pl/~krist/skrypt ... php?co=1_2
-
jjdj
W pożywkach witaminy, czy inne składniki rozumiem. Z tego ma powstać nowa roślina.
A te wszystkie cudowne wyciągi to pic na wodę. Wystarczy poczytać trochę na te tematy. Nawozów sztucznych nie używam prawie wcale. Jeśli już to florovit do doniczkowych. W ogrodzie kompost i gó...o.
A ten sok z jaszczurki to może nie nawóz, a część zestawu małej czarodziejki??
A te wszystkie cudowne wyciągi to pic na wodę. Wystarczy poczytać trochę na te tematy. Nawozów sztucznych nie używam prawie wcale. Jeśli już to florovit do doniczkowych. W ogrodzie kompost i gó...o.
A ten sok z jaszczurki to może nie nawóz, a część zestawu małej czarodziejki??
- BobejGS

- Kontakt:
Czarodziejka i wróżka spełnia marzenia za free, więc nie ma co się unosić.
Raczej liczyłem na konstruktywną rozmowe, co i dlaczego jest zawarte w nawozie, niż jakieś ,,zabawne teksty".
Wyciągi i inne zalewajki też mają swoją skuteczność.
Raczej liczyłem na konstruktywną rozmowe, co i dlaczego jest zawarte w nawozie, niż jakieś ,,zabawne teksty".
Wyciągi i inne zalewajki też mają swoją skuteczność.
-
jjdj
A jaka jest pewność, że dany preparat rzeczywiście zawiera ten dany składnik. A jeśli zawiera to w jakiej ilości? Na opakowaniu można wszystko napisać.
Tak jak mleko 3,5% oddane do badania okazało się mlekiem 1%.
Ten iguana juice zawiera w większości to co niepotrzebne. Brak mikroskładników, ale jest to co roślina sama bez problemu syntetyzuje.
Tak jak mleko 3,5% oddane do badania okazało się mlekiem 1%.
Ten iguana juice zawiera w większości to co niepotrzebne. Brak mikroskładników, ale jest to co roślina sama bez problemu syntetyzuje.
-
kaLo

Błażeju to są nawozy dla odbiorcy zachodniego, który nie wie , że popcorn jest z kukurydzy a mleko jest od krowy, bo jest święcie przekonany, że jest produkowane w mleczarni. Co innego MY, świadomi działkowcy
. Żeby konstruktywnie podyskutować na temat takich wynalazków, trzeba mieć choć odrobinę wiedzy z biochemii roślin.
-
jjdj
Kolega Niemiec kupił nawóz dla roślin owadożernych, tak o nie dba. Tylko kazałem mu poczytać o skutkach nawożenia tych roślin.
- BobejGS

- Kontakt:
A Ja jako prawdziwy Polak, zaglądam darowanemu koniowi w zęby, czy aby to co otrzymałem ma sens stosowania. 
Wiadomo, że opis opisem, można by wiele nawymyślać.
Nie mam ani czasu, ani chęci na jakieś próby czy testy tego nawozu, dlatego chciałem uzyskać kilka waszych opinii. 
Wiadomo, że opis opisem, można by wiele nawymyślać.
No i co ten post wnosi w dyskusję, że się spytam delikatnie, w kontekście tego uznanego przez Was za produkt komercyjnyjjdj pisze:..Nawozów sztucznych nie używam prawie wcale.. W ogrodzie kompost i gó...o.
BobejGS pisze:Profesjonalni hodowcy na całym świecie wiedzą, że Iguana Juice Grow jest najmocniejszą, najczystszą, najlepiej dobraną mieszanką hydro-organiczną, jaką kiedykolwiek stworzono. Ma dobrą konsystencję i może być bez przeszkód stosowana we wszystkich rodzajach systemów. Dostarcza naturalnych składników potrzebnych podczas wzrostu i zapewnia dobry start do sezonu kwitnienia. Składniki te charakteryzują się najwyższą jakością; Iguana Juice Grow jest po prostu doskonała dla Twoich upraw.
Zawartość (gwarantowana):
Azot - 3.0%
Fosfor - 1.0%
Potas - 3.0%
Źródło: emulsja rybna, ekstrakt z krylu, z juki, proszek z wodorostów, ekstrakt z lucerny.
ZAWIERA TAKŻE NIE-ROŚLINNE SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
2.0% - drożdże piwne
0.4% - B-1 (Thiamine Hydrochloride)
0.3% - B-2 (Riboflavin)
0.4% - B-3 (Niacin)
0.3% - B-5 (Pantothenic Acid)
0.2% - B-6 (Pyridoxin)
0.5% - B-7 (Biotin)
0.8% - B-12 (Cobalamin)
2.0% - Chlorophyll (z lucerny)
0.1% - Alfin (z lucerny)
1.3% - Arginine (z wodorostów)
1.6% - Clycine (z wodorostów)
2.2% - Carotene (z lucerny)
0.9% - Serine (z wodorostów)
Kalo to chyba nasze Polaków kompleksykaLo pisze:Błażeju to są nawozy dla odbiorcy zachodniego, który nie wie , że popcorn jest z kukurydzy..
-
jjdj
Na temat nawozów naturalnych jest już dość napisane tutaj na forum, jak i przeprowadzonych zostało wiele doświadczeń i badań. Ja bym chciał zobaczyć jakieś wyniki doświadczeń z Iguana Juice - materiały naukowe z instytutów lub uczelni zajmujących się nawożeniem i uprawą roślin.
-
anulab

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyznam się ,że ja też poszukuję czegoś co by było lepsze niż zwykły nawóz .W ubiegłym
roku to był Bioalgeen , jak dla mnie super .W tym roku kupiłam Plagron Start Up i kilka innych
wynalazków .Testuję i nadal szukam czegoś lepszego i w bardziej przystępnej cenie .
roku to był Bioalgeen , jak dla mnie super .W tym roku kupiłam Plagron Start Up i kilka innych
wynalazków .Testuję i nadal szukam czegoś lepszego i w bardziej przystępnej cenie .