Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu piękny widok, róże posadzone, dalie wykopane. ;:215 Kłosy miskantów jesienią są wyjątkową ozdobą, jak kolorów zabraknie. ;:108 Doniczka na hiacynty śliczna, z pachnącymi kwiatami będzie zjawiskowa. ;:oj Ja posadziłam hiacynty w produkcyjnej, muszę jakiejś osłonki poszukać. Stroik piękny, już świąteczny nastrój masz. Gabi jakoś świętami się nie przejmuje, odpoczywa. :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje hiacynty już w doniczce stoją na tarasie.
Mam nadzieję, że przetrwają.
Pierwszy raz robię taki eksperyment
Kopczyki niewielkie zrobiłam w sobote mimo deszczu
Przestraszyły mnie wstępne prognozy, ale teraz jak sprawdzałam to u mnie ma być leciutki mróz tylko
Dobrze, że się nie rozbuchałam i zrobiłam tylko takie małe.
Najwyżej potem dosypię, ale już przynajmniej nie będę się martwiła, bo do końca grudnia raczej nie miałabym kiedy ich zrobić.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Ania :wit
Zamówiłam sobie w F niedawno Teasing Georgie, a teraz rozmyślam gdzie ją posadzę ;:219 . No i wymyśliłam tak: od prawej strony rośne: Penny Lane, John Laing, i kawałek dalej będzie Teasing Georgia. Jaka róża by pasowała pomiędzy Johna a Georgie, bo będzie jakoś za pastelowo. Myślałam o jakiejś ciemnej, co często kwitnie. Słońce tam jest do 15-tej. Masz może jakiś pomysł?
Pytałam też Dorotki, bo jej ogród też bardzo mi się podoba, ale jeszcze nie odpisała.
Może któraś z dziewczyn tu zaglądających będzie miała jakąś fajną różyczkę do polecenia?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu serdeczne życzenia noworoczne ;:196 niech ten rok przyniesie spełnienie marzeń a nasze pgrody niech kwitną w najlepsze
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, obudź się ;:196 Niepostrzeżenie zaczął się już Nowy Rok. Życzę Ci wiosny w ;:167, samych pomyślnych planowań i cudownego ogrodu. Zdrowia przede wszystkim dla Ciebie i Twoich bliskich ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wracam po świętach o kilka kilogramów cięższa ech...

Na początek składam Wam wszystkim kochani w Nowym Roku 2017 jak najwięcej zdrowia,sił i wytrwałości w naszych ogrodach,oby roślinki zdrowo rosły i nie imały się ich żadne choróbska ;:196

Dziś po raz pierwszy popadał śnieżek,ale było na plusie,więc szybko stopniał.Co i rusz zaglądam w prognozę,ale jakiegoś mrozu wielkiego nie widać na horyzoncie,więc róże nadal nieokryte ;:oj Po raz pierwszy mi się zdarzyło,że krzaczki golasy zostały i teraz trzęsę się na myśl,że mogą się zmrozić i co ja pocznę?
Dawno nie byłam na działce,zdjęć nowych zero i tak mi już tęskno,ale muszę poczekać,w końcu to już styczeń,teraz pójdzie z górki...
Żadnych roślin jak na razie nie zamawiam,chyba w tym roku jedynie będę kupowała na giełdzie i w szkółce.
Clematisów nie kupuję,wolę wydać na ostróżki,które chcą rosnąć,a to daje mi satysfakcję.Hortensje tez mnie cieszą i są niezawodne ;:333

Aneczko doniczka czeka na hiacynty,ale to jeszcze trochę zanim posadzę ;:224
Białe hiacynty są eleganckie ;:333

Aniu dzięki za przypomnienie nazwy kwiata ;:215

Teresko uparłam się na Olivię,mam nadzieję,że to dobry wybór ...och już doczekać się nie mogę czerwca i moich kilku nowych różyczek ;:167 Zapraszam na oglądanie latem,ale pewnie w pierwszym roku nie będzie miała dużo kwiatów.Wiadomo angielkom potrzeba ze 3 lata na rozkręcenie...

Moni Gabi słodziak jak zawsze,pieszczoch z niej niesamowity ;:215

Soniu nie tak łatwo wyhodować swoją różę,ja już próbowałam kilkakrotnie i nie udało się,ale i tak będę dalej wsadzać patyczki.
Hiacyntów jeszcze nie widziałam,ale poczekam.Chyba w B będą cebule z wazonikiem,pewnie jak co roku kupię:)
Ja w lutym mam mały remont kuchni to pewnie co i rusz przyciągnę coś z LM albo Castoramy ;:65

Iwonko ja właśnie czekam na wiosnę,donica stoi jak na razie pusta i czeka na wypełnienie.
Sikorki czasem przylatują do karmnika,a sroki i kruki je wyganiają ;:224

Jagi widziałam ostatnio w LM przed świętami duże słoje a w środku hiacynty,spojrzałam na cenę około 60 zł,poszłam dalej...

Ewa ja ich ciągle wyczekuję,ale coś chyba moją stołówkę omijają,bo pół kuli zostało...

Matt55 bardzo dziękuję za info o kwiatku,cały czas kwitnie :uszy

Soniu jak ja dawno nie byłam na działce,tęsknię i odliczam dni.Dobrze,że mam fotki i mogę pooglądać w długie,zimowe wieczory...
Gabi to ciągle śpi,dziś byłam z nią na spacerze,ubrałam ją w sweterek,bo śnieżek padał,te pieski nie marudzą,można je do woli przebierać...

Gosiu o to super,że masz hiacynty,ja jeszcze czekam...
Właśnie tego mi brakuje,by móc pomiędzy sprzątaniem,a gotowaniem obiadu wyskoczyć na grządki ...ech ;:108
Kopczyków nie mam nic a nic,aż dziwne na co ja czekam? Jednak plusowe temperatury widzę i co ja mam okrywać?
Tylko,że jak pewnie mróz dowali to ja nie zdążę ;:202

Werka na myśl przychodzi mi Hot Chocolate,pomyśl nad nią :uszy

Marlenko dziękuję za życzenia,Tobie również życzę wszystkiego Najlepszego w 2017 ;:167

Iwonko już jestem,wracam do Was jak zawsze i już się cieszę,że mogę z Wami przeżywać tu chwile i dzielić się wspólnymi kwitnieniami ;:167

Jedno wspomnienie,ciekawe czy Lady of Schalott będzie ładnie rosła po przesadzeniu na nowe miejsce w ogrodzie?
Czekam też na ostróżki,trochę ich dokupiłam,przeważnie na targu albo ze szkółki ;:65

Obrazek

Miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Aniu, w Nowym Roku i również dla Ciebie wszystkiego najlepszego, zdrowie najważniejsze więc tego Ci życzę najbardziej ;:167
Śnieżek u mnie też posypuje..... w końcu Obrazek .... w ogóle kocham nasze cztery pory roku. Ostróżki u mnie słabo się rozrastają, a kupiłam kilka takich odmianowych. Aniu nie mogę się doczekać jak zakwitną róże ;:167
Wiosną posadzę nowe hortensje, już mam przygotowaną rabatę, tylko jeszcze się zastanawiam jakie będą ładnie wyglądały posadzone koło siebie.

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne ostróżki ;:138
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku również dla Ciebie ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu i dla Ciebie samych serdeczności na ten rok. ;:168

Ja już raczę nos. Siedzą koło mnie w doniczce trzy białe hiacynty. Mmmmmm...co za zapach...
Sama jestem ciekawa jak się spodoba Lady nowa miejscówka? Myślę, że będzie zadowolona. Wszak jakby nie patrzeć grunt, to cjyba jednak lepiej niż donica, prawda?
Mam silne postanowienie, by wiosną zamówić róże tylko do donic. Padło na Pashminę, Jalitah i Garden of Roses.
A może masz pomysł na różę do donicy kwitnącą cały sezon? I nie czerwoną? ;:131
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu!
Dzięki za podpowiedź w wyborze róży, ale już po ptokach. Wybrałam pomiędzy Teasing Georgię a Johna Lainga różę Purple Lodge. Kojarzysz tę ślicznotę? ;:167 . Zobaczyłam ją gdzieś w internecie i się zakochałam ;:167 Zamówiłam ją i parę innych u Kamili :tan . Chwaliłam się też u Dorotki, bo wy dwie to dla mnie skarbnica informacji. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór :heja.
Początek stycznie a ja już mam dwa zamówienia, oj będę płakać bo płatność przy odbiorze ;:124. Ty, widzę, twarda jesteś , nic nie kupujesz...
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, ja też kupuję te hiacynty w biedrze ;:224 Niestety udało mi się zmusić do kwitnienia tylko jedną sztukę.. coś robię nie tak ;:306 tylko wazoników przybywa. W tym roku postawiłam na zapączkowane z OBI. Pomalutku zaczynają się rozkwitać ;:167 mam tylko nadzieję, że dotrzymam jakoś cebulki do marca żeby wsadzić na rabatę. Te szybko kwitnące marketówki strasznie szybko wysychają nawet jak się im zetnie liście.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No i nadeszła zima...wczoraj przyszła taka zawieja,grad sypał kulkami jak z procy,deszcz,śnieg wszystko...
Dzisiaj z rana jest -5 stopni,a ja obgryzam palce w obawie o moje róże ;:224 Ostatnio na działce byłam pod koniec listopada,plusowe temperatury spowodowały,że nawet w grudniu nie pojechałam porobić kopców,nie było potrzeby.
Także moje róże w tym roku mają niezły test ;:131 Dobrze,że wczoraj popadało troszkę śniegu,ale to stanowczo za mało.
Teraz zostaje tylko oczekiwanie na wiosnę ;:65 Mam nadzieję,że dadzą radę.Z czwartku na piątek ma być większy mrozik,tak do -11.

Violu witaj w Nowym Roku :wit
Ja osobiście do zimolubnych nie należę,wolę ciepełko ;:3 Czytam,że tez lubisz hortensje,to moja ostatnia fascynacja :uszy
A Ty zdążyłaś okryć swoje róże? Ja też już wyczekuję wiosny i odliczam dni ;:215

Moni napatrzałam się u Ciebie i sporo ich nakupiłam.Twoje błękitne przetrwały?

Aneczko donica dla róży to moim zdaniem na dwa lata starczy,a potem korzeni coraz więcej przybywa i zaczyna się męczyć,więc grunt to lepsze rozwiązanie.Do donic wybrałaś odpowiednie róże.Garden of Roses na balkonie super wybór,Jalitah może i ja zamówię na tarasik,ciekawe,czy wiosną będą w szkółce dostępne? A Pashminę chcesz focić pewnie o każdej porze i mieć ją pod ręką?
A pomyślałaś może nad Eyes For You do donicy?

Bejsonki mam Purple Lodge,przyjechała do mnie z Anahe :uszy Mnie też zachwyciła,ma niezły kolorek.
Na jesieni poszalałam zakupowo,rzuciłam się na dwie szkółki,jedną zagraniczną u samego Orarda i z F.
Także mam trochę nowości...Właśnie Aneczka podsunęła mi myśl,by do donicy posadzić Jalitah...Znając życie jak tylko przyjdzie wiosna zapragnę co nieco i skończy się na zamówieniu.Nie było jeszcze roku,żebym nie złożyła zamówienia,toż to sama radość :heja
Ty już działasz,szybciej zleci Ci zima w oczekiwaniu na nowe różyczki ;:65

Sabinko czytałam kiedyś wątek o prowadzeniu hiacyntów w wazonikach i wyczytałam,że korzonki ma lekko przykrywać woda.
Mi zawsze zakwita.Niestety nie mogę znaleźć w B.Może dopiero dojadą? Nie mam Obi,a pewnie byłabym stałą klientką.
Będę atakowała za to Leroy Merlin ;:215

Miłego dzionka ,a Wy kochani poprzykrywaliście swoje róże?

Ostróżki ostatnio dokupuję

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Okaże się na wiosnę, czy moje ostróżki jeszcze są :D :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja też w tym sezonie dokupuję ostróżki ;:167
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, kochana, u mnie już z tydzień temu było -12 a na jutro zapowiadają w granicach -20 :shock: :shock: Róże pookrywane, do tego przysypane ogromnymi ilościami śniegu (przy każdym odśnieżaniu eM ma nakazane zrzucać wszystko pod róże). W tym roku i tak długo czekałam z kopcowaniem, bo podglądałam na FO jak idzie innym różanym dziewczynom. Koniec końców postawiłam na własną intuicję i początkiem grudnia skończyłam kopce, tydzień później okryłam włókniną wrażliwce. Już zauważyłam, że nie mam się co porównywać z ogrodami bliżej centralnej Polski - u mnie zawsze jest zimniej ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”