Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza, co robisz z juką jak przekwitnie by na drugi rok zakwitła ponownie?
Jest tyle szkół na ten temat, że chyba wybiorę Twoją ;:306
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję, że kwiat zalany! (w trupa) ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Black Beauty jeszcze za mały na kwiaty, ale może w przyszłym roku i ja ponalewczę (w końcu).
Skubałaś kwiatki bzowe? Podziwiam cierpliwość :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aneczka, trunek nastawiony podobno najlepszy jest po min. pół roku jak się porządnie przegryzie. Ciekawe czy dotrzyma tego czasu ;:224
A pielenie i mnie czeka na różance, choć ostatnio tam już tak się zagęściło, że powoli chwastów z tego buszu już nie widać. Może to jest sposób ;:oj

Obrazek

Małgoś, dmucham chmury do Ciebie bo u mnie padało ostatnio solidnie i podlało ogród porządnie. Naleweczka moja z dnia na dzień ciemniejsza.
A trawka jest z tych niższych Obrazek u mnie tak 20-25 cm.

Obrazek

Dorota, moja nalewka z bzu black beauty więc kolor ma ciemny bo kwiatki ciemny róż. Zwykły czarny bez kwiatki ma białe to i nalewka jasna.

Obrazek

Sabina, no u mnie wreszcie porządnie padało i podlane mam za wsze czasy ;:215 Kurcze tylko obiecałam już dmuchać chmury na kujawsko-pomorskie, a podkarpackie ciut nie w tę stronę ;:224 No ale może i Ty się wreszcie deszczu doczekasz.
Juka w tym roku przeszła sama siebie, naliczyłam 10 kwiatostanów :heja Moje floksy jeszcze w zeszłym tygodniu też siedziały w rozsadniku. Ale chyba w przyszłym roku już nie sieję jednorocznych, no chyba że do gruntu. Za dużo z tym roboty, a wysadzić potem niema kiedy ;:192

Obrazek

Beata, u mnie w rozsadniku już tylko bieluń czeka na miejsce w ogrodzie. Reszta już wysadzona :tan
W tym roku mam debiut z moim black beauty, więc nie powiem Ci czy nalewka smakowita, bo jeszcze trochę czasu upłynie nim ją skosztuję. Ale Eve wolno rośnie, więc jak posadzisz black beauty to szybko ją przegoni i przetwory będziesz mogła poczynić ;:198
Jukka jak przekwitnie to od razu wycinam te pałąki, strasznie mnie denerwują takie sterczące badyle. Ale tam w tym kłębie liści jest ich dużo, ona bardzo szybko mi się mnoży, więc jak jedne nie kwitną, to pewnie kwitną inne z kupy Obrazek
A nornice umieją czytać? ;:183 ;:190

Obrazek

Lucynko, mam nadzieję że naleweczka będzie warta Twoich pęcherzy na stopach, wszak z Płocka pod Poznań to kawal drogi piechotą Obrazek
A jak przyjdzie czas to nawet korek z butelki otworzę żebyś po drodze tropu nie zgubiła ;:196

Obrazek

Olka, już nie dorobię, bo deszcze zmyły większość kwiatków :? No mam nadzieję że i do Ciebie deszczyk dojdzie. Podobno jak się czegoś bardzo chce to prędzej czy później się to dostanie. No byle nie za późno, bo dla roślin może się to źle skończyć ;:198

Obrazek

Miłka, no mam nadzieję że na te dalie to już się zobaczymy Obrazek Naleweczka nastawiona ;:oj Ciekawa jestem czy z dwóch różnych odmian smak będzie miała taki sam.
Aha, melduję że pączusie już są :heja

Obrazek

Małgosia-clem3, naleweczka to dopiero się przegryzie za jakieś pół roku. Ale jak ona będzie smakowała zimą przed rozpalonym kominkiem... ;:170

Obrazek

Karolina, ta petunia to Night Sky, w rzeczywistości robi dużo większe wrażenie niż na zdjęciach Obrazek Ja kupiłam ją w Jucca w Tarnowie Podgórnym. Cieszę się że mój ogród Ci się podoba, ja ostatnio pospacerowałam u Ciebie i też byłam pod wrażeniem ;:108

Obrazek

Wandziu, oj z Twoich ust to prawdziwy komplement ;:131 Twój ogród to jeden z tych, które zawsze biorę sobie za przykład ;:196
Ta kępa o którą pytasz to jukka Obrazek Dostałam kiedyś jedną ukopaną sadzonkę i w trzy lata taki potwór urósł. Chyba służy jej południowy skwar i korzenie w piachu. Do tego obsypana jest kamykami które dodatkowo się latem nagrzewają. Ona nie ma ani krzty cienia. W tym roku naliczyłam 10 kwiatostanów :tan

Obrazek

Sylwia, BB rośnie bardzo szybko. Niech tylko ma słoneczną miejscówkę, bo co do gleby to nie jest wybredny. Ja posadziłam i zapomniałam, nigdy niczym nie nawoziłam. Tylko ciąć nie mogę zapominać, bo zje mi cała altanę Obrazek

Obrazek
Dziewczyny , kwitnie mi NN różowa angielska (taki napis z kartonika z Auchan). Ona pachnie bosssko i na kilometr Obrazek
Ma może któraś jakieś podejrzenia cóż to za pannica?

Obrazek

U mnie znów pada, jak nie padało to nie padało, a teraz prawie non stop Obrazek
Kochani, miłej reszty tygodnia Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu jaki śliczny kolor ma naleweczka, oj kiedy ja doczekam kwiatów ze swojego bzu ;:108 , róże cudne, ta angielka śliczna, ale na różach to ja zupełnie się nie znam, na moich daliach, znaczy na jednej już też mam pączusia ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Musisz Zuziu zrobić więcej zdjęć tej swojej róży, bo na tym to mało widać. Zrób fotkę kwiatu w pełnym rozkwicie.
Jukka rzeczywiście wielgachna, wspaniała.
Zachwyciłam się też kwitnieniem Twojej Astrid. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu chyba porządnie dmuchałaś na te chmury, bo i do mnie dotarły :heja Liliowiec ci już kwitnie? ;:oj Róże jedna piękniejsza od drugiej ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Czy ty sobie teraz robisz kabarety,taka juka w 3 lata ;:oj ;:oj ;:oj
Uhuhu ;:224 Mojej przesadzać już nie będę,ale kamyczki dostanie ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuza, jak ta jukka zakwitnie 10 pióropuszami, to będzie szał ;:180 Ciekawa jestem, mimo, ze jukki nie posiadam - za mało u mnie patelniowatych miejsc (w sensie: w pełni nasłonecznionych :wink: ) A za jukką z tyłu, co to za różany potwór?
Naleweczka wygląda obiecująco ;:215 I kolor, i smak pewnie boski :D
Już liliowce Ci kwitną ;:oj Szok normalnie...
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Zuza imponująca ta Twoja jukka ;:oj Czekam kiedy moja taka będzie. Moja zakwitnie po raz pierwszy w tym roku. 4 lata moja ma i przyleciała do mnie nie wiadomo skąd - po prostu wysiała się w trawie.
Już Ci lilowiec zakwitł? :shock: Różyczki śliczne - Chopin nieodmiennie zachwyca ;:333
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Juka robi naprawdę wrażenie, dorodna i liczna rodzinka będzie kwitnących tyczek. ;:306
Piękne kolory a ja tylko biegam i nadrabiam, jak zawsze,,,Staram się oglądnąć każde zdjęcie i wpatruje się jakbym widziała kwiat po raz pierwszy. :wit
Miłego dnia życzę i zapraszam do moich zarośli, Kasia. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, na mnie też duże wrażenie zrobiła Twoja jukka. ;:138
Ty nie wyrzucasz tej rośliny po przekwitnięciu?
Mnie uczono, że drugi raz nie zakwitnie, że jukka kwitnie tylko raz, a widzę u Ciebie, że wcale tak nie jest. :roll:
To ja już sama nie wiem, czy dobrze robię, czy źle. Na wszelki wypadek w tym roku pozostawię wszystkie dziesięć, bo też tyle posiada kwiatostany. ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tak jak nie przepadam za juccami, tak na widok Twojej rozdziawiłam paszczę. ;:oj To będzie show! ;:oj
Garden of Roses czaruje. Zaraz moja i mnie oczaruje. Jutro spodziewam się otwartego kwiatka. ;:333
Eden oczywiście jest klasa samą w sobie... Taki szef wszystkich szefów... Obrazek
A co możesz mi powiedzieć o Astrid Lindgren? Szukam róży pnącej. Najlepiej w odcieniach różu. Niby na 99% zdecydowana jestem na Giardinę ale jeśli poznałabym inną fantastyczną księżniczkę to mogłabym jeszcze pomyśleć. Mam czas do jesieni. :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Moje NN z auchan również są przepiękne, niestety trudne do zdefiniowania.
Co do eden, to zgodzę się z Aneczką, tej róży nie da się nie kochać.
To właśnie w tej pannicy zakochałam się i tak to się zaczęło ;:167
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu ja tak latam po wątkach i podziwiam róże ,które królują w ogrodach.Moje jeszcze piciunie w porównaniu do twoich .Pięknie ci kwitną ,mają cudne kwiaty i zielone liście a moje żółkną z dnia na dzień (pnące ) i tak sobie myślę co ja zrobiłam z nimi nie tak,że teraz takie liche.Podlałam magiczną siłą i liczę na cud ;:223 Nacieszyłam moje oczęta twoimi cudeńkami różanymi jak i juką,która będzie mega cudnie kwitła bo ma tyle pąków,że szok .Coś pięknego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”