Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Dalia róże piwonia ;:oj ale kociak najlepszy ;:306
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Przepiękna dalia, takie równiusieńko ułozone płatki, cudna biel. U mnie na razie takie pojedyńcze miernoty wysokości 30cm. ;:306
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ta biała dalia to skojarzyła mi się z pomponem do czapki ;:306
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różo te koty się ustawić potrafią w życiu :;230 Moja przylatuje nawet z końca działki, jak usłyszy.... mieszanie herbaty... stukot naczyń oznacza jedzenie. Ja mało czasu mam na pisanie ale u Ciebie bywam regularnie ;:173 Bardzo fajne macie z synkiem wyprawy a ile jeszcze zaplanowane, życzę żeby Wam pogoda sprzyjała. U mnie jakoś deszczowo znów się zrobiło ;:168

Aniu nie mów ;:145 Mam ją dopiero ze 2 latka, rośnie w tym roku obecnie w bardziej cienistym (na ile to możliwe :;230 ) miejscu niż wcześniej na typowej patelni. Wtedy jej się listki przypalały i nie kwitła. Tak kocham wszystkie variegatki ;:167

Teresko te piwonie to zaskoczenie roku, i wielka dla mnie radość, że jednak coś się zmienia w moich piaskach. Dalie u mnie po raz pierwszy goszczą i myślę że będzie ich z czasem coraz więcej ;:167 Obecnie kwitnie jeszcze czerwona a 3 inne mają pączki :tan

Ewo bardzo mi jest miło Ciebie widzieć ;:167 Piwonia dziękuje za słowa uznania ;:168

Amaro co ta Zuzia jeszcze wymyśli, to strach się bać ;:224 Dach moje altany i okoliczne kilku metrowe świerki juz zwiedzała już w sierpniu zeszłego roku jak dzieciakiem była, ledwo ledwo :;230

Madziu moja biała z tych niższych, ma 50cm i tyle będzie mieć.... ale i tak ją lubię, jest moją pierwszą. Kupiona podczas randki i chodziła ze mną dość długo w torebce jak zimno było jeszcze, więc że nie przemarzła to już dla mnie był szok ;:224 Pozostałe kilka ma być wyższe, czyli powyżej 80cm hihi Czas pokaże.... Na jesiennej wystawie w Chorzowie w zeszłym roku kupiłam 3 różne wypaśne lilie, zapłaciłam jak za zboże.... a tu prosze.... dziś zrobiłam pochmurną sesje jak Zuzia wącha te wypaśne wszystkie różowe lilie :;230

Bogusiu :;230 ;:167
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Moje wypaśne wielgachne lilie :lol:
Obrazek Obrazek

Zuzia na włościach :;230
Obrazek

Jaśminowiec bardzo pachnący
Obrazek Obrazek

Kolejna dalia pokazała kwiaty, miała być z białymi brzegami a czerwień w środku ;:218
Obrazek Obrazek

Magnolia dostała nową miejscówkę, żeby miała więcej miejsca i ... pierwszy raz układałam obrzeże z drewna pociętego na kawałki pionowo ;:215 Wcześniejsze rabatki mają obrzeża z drewna poziomo, ale pionowo bardziej mi się podoba, tylko drewna więcej wchodzi i ... pracy ;:124

Obrazek

Dostałam dziś 4 krzaczki pomidorów od sąsiadki :tan Od razu poleciałam po wory ziemi, żeby nie zmarnować, moich pierwszych własnych pomidorków :tan
Obrazek Obrazek

Dziś miałam też akcje beczki. Załatwiłam sobie kolejne 2 beczki, po 200litrów każda na deszczówkę :tan Znajomy co mi je przewiózł, już ostatnio 2 beczki, mówi żebym w galon 1000 od razu zainwestowała. A jak spytałam czy za niego zapłaci, cisza w aucie :;230

Pozdrawiam ciepło ;:47
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko różyczka przed tojeścią to raczej nie Westerland ;:224 .On jest bardziej żarówiasty .Fajnie mieć swoje pomidorki i ogórki ..Podlewanie zapewnione bo deszczówka to najlepsza woda .Piwonie zrobiły Ci miłą niespodziankę .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Anetko i tu masz rację z kotami właśnie mamuśka przyszła na śniadanko ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p

Post »

Koty są bardzo pomysłowe ;:224 i jak widze Twój dogląda roślinek :heja
Pomidorki całkiem całkiem a dalia piękna
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Mój Mruczek jak był z nami to wąchał kwiatki spał na ścieżce jak plewiłam rzadki to był naprawdę mądry kocur i tak za nim tęsknię :(
myszaida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 wrz 2011, o 16:31

Post »

rzeczywiście też podobnie zaczynałaś... ale pięknie już masz... ach jakie kolory... ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit Rewelacyjną masz tą Zuzię! Wszędzie jej wygodnie hehehe. Piękne róże oj piękne. No i ciekawe historie tutaj widzę opowiadasz :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Jadziu dziękuje za opinie mojego niedoszłego Westerlanda..... zaczęłam porównywać i faktycznie to nie on ;:185 Jednak mimo wszystko zachwyca mnie kwiatami ta róża, bo mimo deszczów długo się trzymają ;:167 Zaniosę może wieczorkiem do działu różanego, może ktoś pomoże nazwać królewnę pozbawioną imienia ;:224 Co do pomidorków... przyjęły się :tan Ciągle do nich zaglądam... Doszły mnie jakieś słuchy a propo zmian od stycznia ws ROD... prezes coś mówił nie wiem na ile oficjalnie... że przynajmniej część działki będzie musiała być uprawiana... tj owoce/warzywa.... Czas pokaże, ja mimo wszystko jednak zamierzam iść w ozdobne ale i w .... maliny. Pomidory, poziomki, agrest, czereśnie, malinojeżynę mam... więc jakby co, coś tam uprawiam :;230 Bardzo mnie cieszą te beczki na deszczówki... zrobiłam fotki po montażu, na moje piaski wody idzie oj idzie ;:224

Różyczko Zuzia to wszystkie posiłki u mnie uskutecznia.... Ostatnio wchodzę na działkę, nie ma jej ani w tujach ani w borówkach.. stałe miejscówki. Rozglądam się ani widu, podchodzę do altanki mojej a ona na ławce na tarasie na kocyku śpi i uszy zatyka :;230 Za to jak zgrzyt zamka usłyszała, od razu czarny ogon z białą kropką... w górę .... syrena załączona i ... księżniczka głodna ;:306

Amaro kociaste to moja wielka ;:167 Dalie to odkrycie tegoroczne, mam je u siebie po raz pierwszy... jeszcze że z kłączy, bez oznak życia, to już dla mnie w ogóle było wyzwanie. Wszystkie rosną :tan A ta biała mnie coraz bardziej zachwyca, a kolejnym idą pączki... oj na jesieni chyba dokupię ;:218

Izo witaj u mnie ;:168 No widzisz jak zaczynałam i dalej zaczynam..... ale przejaśniło się znacznie i już tak w oczy nie kole ;:333 Miło mi będzie Ciebie gościć i śledzić kolejne u Ciebie zmiany ;:304

Madzia ale śliczny awatarek i ta różyczka ;:167 Zuzia królewną nie jest, wszędzie jej wygodnie.... nawet na moich plecach jak np jesienią sadziłam tulipany :;230 Pomidorki też sadziłyśmy razem tzn ona piła wodę z dołków ;:219
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Jakby mi ktoś powiedział 3 lata temu, że będę się cieszyć z beczek.... :;230
Obrazek Obrazek

Biała dalia ma coraz więcej kwiatów :tan
Obrazek Obrazek

Malinojeżynki powoli dojrzewają :tan
Obrazek

Liliowce już ma momencik :tan
Obrazek

Nie doszły Westerland
Obrazek Obrazek

Nowa królewna Kosmos ;:167
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Zuzia razem z królewną Piano ;:167
Obrazek

Nachyłek ładnie rośnie ... z motylkiem ;:167
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:3 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Anetko. Jeśli chodzi o avatarek to jeszcze raz dziękuję :) Zuzia widocznie wszystko lubi robić razem z pańcią. Bardzo ciekawy pomysł z tymi beczkami... Ale czy takie rozwiązanie nie będzie Wam podmywać pod domkiem ziemi? Biała dalia rozkwitła na całego. Liliowce potrzebują jeszcze trochę ;:3 . A do tego czasu można oczy cieszyć pięknymi różami. To chyba najlepszy okres na forum. Gdzie się nie wejdzie to jakieś cuda :)
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p

Post »

Anetko dalie piękne ;:138 pomysł na wykorzystanie beczek pierwsza klasa ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”