Kawałek nieba wiewióreczki
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Dalia róże piwonia
ale kociak najlepszy 
-
MagdalenaKCh
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Przepiękna dalia, takie równiusieńko ułozone płatki, cudna biel. U mnie na razie takie pojedyńcze miernoty wysokości 30cm. 
Ta biała dalia to skojarzyła mi się z pomponem do czapki 
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różo te koty się ustawić potrafią w życiu
Moja przylatuje nawet z końca działki, jak usłyszy.... mieszanie herbaty... stukot naczyń oznacza jedzenie. Ja mało czasu mam na pisanie ale u Ciebie bywam regularnie
Bardzo fajne macie z synkiem wyprawy a ile jeszcze zaplanowane, życzę żeby Wam pogoda sprzyjała. U mnie jakoś deszczowo znów się zrobiło 
Aniu nie mów
Mam ją dopiero ze 2 latka, rośnie w tym roku obecnie w bardziej cienistym (na ile to możliwe
) miejscu niż wcześniej na typowej patelni. Wtedy jej się listki przypalały i nie kwitła. Tak kocham wszystkie variegatki
Teresko te piwonie to zaskoczenie roku, i wielka dla mnie radość, że jednak coś się zmienia w moich piaskach. Dalie u mnie po raz pierwszy goszczą i myślę że będzie ich z czasem coraz więcej
Obecnie kwitnie jeszcze czerwona a 3 inne mają pączki
Ewo bardzo mi jest miło Ciebie widzieć
Piwonia dziękuje za słowa uznania
Amaro co ta Zuzia jeszcze wymyśli, to strach się bać
Dach moje altany i okoliczne kilku metrowe świerki juz zwiedzała już w sierpniu zeszłego roku jak dzieciakiem była, ledwo ledwo
Madziu moja biała z tych niższych, ma 50cm i tyle będzie mieć.... ale i tak ją lubię, jest moją pierwszą. Kupiona podczas randki i chodziła ze mną dość długo w torebce jak zimno było jeszcze, więc że nie przemarzła to już dla mnie był szok
Pozostałe kilka ma być wyższe, czyli powyżej 80cm hihi Czas pokaże.... Na jesiennej wystawie w Chorzowie w zeszłym roku kupiłam 3 różne wypaśne lilie, zapłaciłam jak za zboże.... a tu prosze.... dziś zrobiłam pochmurną sesje jak Zuzia wącha te wypaśne wszystkie różowe lilie
Bogusiu

Aniu nie mów
Teresko te piwonie to zaskoczenie roku, i wielka dla mnie radość, że jednak coś się zmienia w moich piaskach. Dalie u mnie po raz pierwszy goszczą i myślę że będzie ich z czasem coraz więcej
Ewo bardzo mi jest miło Ciebie widzieć
Amaro co ta Zuzia jeszcze wymyśli, to strach się bać
Madziu moja biała z tych niższych, ma 50cm i tyle będzie mieć.... ale i tak ją lubię, jest moją pierwszą. Kupiona podczas randki i chodziła ze mną dość długo w torebce jak zimno było jeszcze, więc że nie przemarzła to już dla mnie był szok
Bogusiu
- wiewioreczka
- 500p

Moje wypaśne wielgachne lilie

Zuzia na włościach

Jaśminowiec bardzo pachnący

Kolejna dalia pokazała kwiaty, miała być z białymi brzegami a czerwień w środku

Magnolia dostała nową miejscówkę, żeby miała więcej miejsca i ... pierwszy raz układałam obrzeże z drewna pociętego na kawałki pionowo
Wcześniejsze rabatki mają obrzeża z drewna poziomo, ale pionowo bardziej mi się podoba, tylko drewna więcej wchodzi i ... pracy

Dostałam dziś 4 krzaczki pomidorów od sąsiadki
Od razu poleciałam po wory ziemi, żeby nie zmarnować, moich pierwszych własnych pomidorków

Dziś miałam też akcje beczki. Załatwiłam sobie kolejne 2 beczki, po 200litrów każda na deszczówkę
Znajomy co mi je przewiózł, już ostatnio 2 beczki, mówi żebym w galon 1000 od razu zainwestowała. A jak spytałam czy za niego zapłaci, cisza w aucie
Pozdrawiam ciepło

Zuzia na włościach

Jaśminowiec bardzo pachnący

Kolejna dalia pokazała kwiaty, miała być z białymi brzegami a czerwień w środku

Magnolia dostała nową miejscówkę, żeby miała więcej miejsca i ... pierwszy raz układałam obrzeże z drewna pociętego na kawałki pionowo

Dostałam dziś 4 krzaczki pomidorów od sąsiadki

Dziś miałam też akcje beczki. Załatwiłam sobie kolejne 2 beczki, po 200litrów każda na deszczówkę
Pozdrawiam ciepło
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko różyczka przed tojeścią to raczej nie Westerland
.On jest bardziej żarówiasty .Fajnie mieć swoje pomidorki i ogórki ..Podlewanie zapewnione bo deszczówka to najlepsza woda .Piwonie zrobiły Ci miłą niespodziankę .
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Anetko i tu masz rację z kotami właśnie mamuśka przyszła na śniadanko 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Amara
- 1000p

Koty są bardzo pomysłowe
i jak widze Twój dogląda roślinek
Pomidorki całkiem całkiem a dalia piękna
Pomidorki całkiem całkiem a dalia piękna
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Mój Mruczek jak był z nami to wąchał kwiatki spał na ścieżce jak plewiłam rzadki to był naprawdę mądry kocur i tak za nim tęsknię 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
-
myszaida
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 18 wrz 2011, o 16:31
rzeczywiście też podobnie zaczynałaś... ale pięknie już masz... ach jakie kolory... 
Iza
myszogród
myszogród
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj
Rewelacyjną masz tą Zuzię! Wszędzie jej wygodnie hehehe. Piękne róże oj piękne. No i ciekawe historie tutaj widzę opowiadasz 
- wiewioreczka
- 500p

Jadziu dziękuje za opinie mojego niedoszłego Westerlanda..... zaczęłam porównywać i faktycznie to nie on
Jednak mimo wszystko zachwyca mnie kwiatami ta róża, bo mimo deszczów długo się trzymają
Zaniosę może wieczorkiem do działu różanego, może ktoś pomoże nazwać królewnę pozbawioną imienia
Co do pomidorków... przyjęły się
Ciągle do nich zaglądam... Doszły mnie jakieś słuchy a propo zmian od stycznia ws ROD... prezes coś mówił nie wiem na ile oficjalnie... że przynajmniej część działki będzie musiała być uprawiana... tj owoce/warzywa.... Czas pokaże, ja mimo wszystko jednak zamierzam iść w ozdobne ale i w .... maliny. Pomidory, poziomki, agrest, czereśnie, malinojeżynę mam... więc jakby co, coś tam uprawiam
Bardzo mnie cieszą te beczki na deszczówki... zrobiłam fotki po montażu, na moje piaski wody idzie oj idzie
Różyczko Zuzia to wszystkie posiłki u mnie uskutecznia.... Ostatnio wchodzę na działkę, nie ma jej ani w tujach ani w borówkach.. stałe miejscówki. Rozglądam się ani widu, podchodzę do altanki mojej a ona na ławce na tarasie na kocyku śpi i uszy zatyka
Za to jak zgrzyt zamka usłyszała, od razu czarny ogon z białą kropką... w górę .... syrena załączona i ... księżniczka głodna
Amaro kociaste to moja wielka
Dalie to odkrycie tegoroczne, mam je u siebie po raz pierwszy... jeszcze że z kłączy, bez oznak życia, to już dla mnie w ogóle było wyzwanie. Wszystkie rosną
A ta biała mnie coraz bardziej zachwyca, a kolejnym idą pączki... oj na jesieni chyba dokupię
Izo witaj u mnie
No widzisz jak zaczynałam i dalej zaczynam..... ale przejaśniło się znacznie i już tak w oczy nie kole
Miło mi będzie Ciebie gościć i śledzić kolejne u Ciebie zmiany
Madzia ale śliczny awatarek i ta różyczka
Zuzia królewną nie jest, wszędzie jej wygodnie.... nawet na moich plecach jak np jesienią sadziłam tulipany
Pomidorki też sadziłyśmy razem tzn ona piła wodę z dołków 
Różyczko Zuzia to wszystkie posiłki u mnie uskutecznia.... Ostatnio wchodzę na działkę, nie ma jej ani w tujach ani w borówkach.. stałe miejscówki. Rozglądam się ani widu, podchodzę do altanki mojej a ona na ławce na tarasie na kocyku śpi i uszy zatyka
Amaro kociaste to moja wielka
Izo witaj u mnie
Madzia ale śliczny awatarek i ta różyczka
- wiewioreczka
- 500p

-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Anetko. Jeśli chodzi o avatarek to jeszcze raz dziękuję
Zuzia widocznie wszystko lubi robić razem z pańcią. Bardzo ciekawy pomysł z tymi beczkami... Ale czy takie rozwiązanie nie będzie Wam podmywać pod domkiem ziemi? Biała dalia rozkwitła na całego. Liliowce potrzebują jeszcze trochę
. A do tego czasu można oczy cieszyć pięknymi różami. To chyba najlepszy okres na forum. Gdzie się nie wejdzie to jakieś cuda 
- Amara
- 1000p

Anetko dalie piękne
pomysł na wykorzystanie beczek pierwsza klasa