Ogródek Goni@k
Witaj Gosiu! Wreszcie dotarłem do Twojego pięknego ogrodu
. JAK TU ŁADNIE . Skalniak masz super muszę podpatrzeć parę pomysłów . Bardzo ładne masz żurawki , na wiosnę sobie sprezentuje bo nie mam . Super pomysł z tymi kamykami . Czy to są zwykłe kamyki? To na pewno wykorzystam w moim ogrodzie . Jak grubo przysypane są rośliny ? Po prostu rewelacja!Właśnie odbywam spacer po Twoim ogrodzie . Brak mi słów z podziwu . Idę dalej spacerować jeśli można
.Ogród dodam do moich ulubionych .Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie . Pozdrawiam . 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wpadaj Wiolu kiedy zechcesztulipanka pisze:Witaj Gosiu
Myślę, że często będę do ciebie zaglądać.

Będzie mi bardzo miłoinag1 pisze: Będę wracać i podglądać ,co nowego zrobiłaś

Te małe kamyki to grys serpentynitowy .Sypałam je łopatą i rozgarniałam tak aby przykryć ziemięwięc nie jest to zbyt gruba warstwa .grigori24 pisze: Czy to są zwykłe kamyki? To na pewno wykorzystam w moim ogrodzie . Jak grubo przysypane są rośliny ?
Oczywiście zapraszam , lubię towarzystwogrigori24 pisze: Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie . Pozdrawiam .

-
- Kontakt:
Tak ,pod grysem jest ziemia wymieszana z drobnym grysem wapiennym,który widać na zdjęciu .grigori24 pisze:Mam rozumieć że pod grysem jest ziemia .
Cały skalniak jest osadzony na stercie gruzu ,która jest przykryta odwróconą darnią wycietą spod miejsca ,na którym jest skalniak.

Oczywiście ,że nie jeżeli zrobisz to ostrożnie .Pod roślinkami rozsypywałam grys rękami odzianymi w rękawice typu wampirkigrigori24 pisze: Czy nie uszkodzę roślin przy rozsypywaniu ?

Nie zauważyłam takiego problemu.Rośliny szybko się zaaklimatyzowały na skalniaku i rosną wspaniale .grigori24 pisze: A co z słońcem czy grys nie spali roślin w końcu się nagrzewa .
Kamienie są jasne ,dopiero pod wpływem wody zmieniają barwę na zielonkawą.
Grys i w ogóle cały kamień kupiłam w Łodzi tutaj ponieważ ceny tam najbardziej mi odpowiadały .Na stronie jest cennik to sie zorientujesz w cenach i możesz poszukać składu kamieni w swojej okolicy.grigori24 pisze: Proszę o cenne uwagi jakie przyjdą Ci na myśl dotyczące grysu.Cena i gdzie kupić .
-
- Kontakt:
Powodzenia w realizacji ogródkowych projektówgrigori24 pisze:Wiosną będzie dużo pracy aż strach pomyśleć . Mam jeszcze jedno pytanie o żurawkach . Jakie miejsce lubią i czy często podlewasz? Są po prostu piękne zwłaszcza ta czerwona ..

Moje żurawki rosną na stanowisku słonecznym ,zwłaszcza ta czerwona ma słońce przez cały dzień ale chyba jej to odpowiada .Ziemia ma odczyn wapienny i jest dobrze zdrenowana .Żurawki nie były specjalnie podlewane .