Ogródek Goni@k

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, pięknie u Ciebie. Moje żurawki wyglądają okropnie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Cieszę się z Waszych odwiedzin i dziękuję za dobre słowo :D :D :D
Karo ,kamyki są ważnym elementem dekoracyjnym mojego skalniaka ,równie ważnym jak rosliny na nim rosnące :wink: :D
Grażynko ,juz niestety przedobrzyłam ,sypnęłam zbyt dużo jedzonka i woda jest mętna :oops: :? Ostatecznie rybki chyba dostaną kwaterę w garażu .
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Twoje roślinki jeszcze takie ładne w ogóle ich mróz nie ruszył tylko pozazdrościć :P
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Gosiu skalniak prześliczny ale chyba niedługo znikną Twoje piękne kamienie, rośliny je przesłonią, będzie jeszcze ładniej. :D

Gosiu czy pierwsza żurawka to "Chocolate Ruffles", jest prześliczna.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

lila31 pisze: Gosiu czy pierwsza żurawka to "Chocolate Ruffles", jest prześliczna.
Przykro mi Lilu ale nie wiem ,robiłam hurtowe zakupy i wybierałam to co mi wpadło w oko nie zwracając uwagi na nazwy :oops: :D
W domu okazało się ,ze nie wszystkie doniczki były opisane :?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu
Cudny spacer odbyłam dziś u ciebie. Nie mogę ochłonąć z wrażenia.
Masz piękne rośliny a skalniak i oczko dopieszczone w każdym calu. Myślę, że często będę do ciebie zaglądać.
Jeszcze raz BRAWO!
Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Bardzo ładne roślinki znajdują się w Twoim ogrodzie. Gratuluję zacięcia :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Gosiu,należą Ci się wyrazy uznania za piękny ogród . W tak krótkim czasie zrobiłaś cudeńko ze swojego ogrodu. Skalniak ,kaskada i piękne rośliny.Wszystko mi się bardzo podobało. Będę wracać i podglądać ,co nowego zrobiłaś :)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Witaj Gosiu! Wreszcie dotarłem do Twojego pięknego ogrodu ;:100 . JAK TU ŁADNIE . Skalniak masz super muszę podpatrzeć parę pomysłów . Bardzo ładne masz żurawki , na wiosnę sobie sprezentuje bo nie mam . Super pomysł z tymi kamykami . Czy to są zwykłe kamyki? To na pewno wykorzystam w moim ogrodzie . Jak grubo przysypane są rośliny ? Po prostu rewelacja!Właśnie odbywam spacer po Twoim ogrodzie . Brak mi słów z podziwu . Idę dalej spacerować jeśli można :D .Ogród dodam do moich ulubionych .Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie . Pozdrawiam . ;:100
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tulipanka pisze:Witaj Gosiu
Myślę, że często będę do ciebie zaglądać.
Wpadaj Wiolu kiedy zechcesz :D :D :D
inag1 pisze: Będę wracać i podglądać ,co nowego zrobiłaś :)
Będzie mi bardzo miło :D :D :D
grigori24 pisze: Czy to są zwykłe kamyki? To na pewno wykorzystam w moim ogrodzie . Jak grubo przysypane są rośliny ? ;:100
Te małe kamyki to grys serpentynitowy .Sypałam je łopatą i rozgarniałam tak aby przykryć ziemięwięc nie jest to zbyt gruba warstwa .
grigori24 pisze: Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie . Pozdrawiam . ;:100
Oczywiście zapraszam , lubię towarzystwo :D :wink:
grigori24
---

Post »

Mam rozumieć że pod grysem jest ziemia . Czy nie uszkodzę roślin przy rozsypywaniu ? A co z słońcem czy grys nie spali roślin w końcu się nagrzewa . Proszę o cenne uwagi jakie przyjdą Ci na myśl dotyczące grysu.Cena i gdzie kupić . :D
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

grigori24 pisze:Mam rozumieć że pod grysem jest ziemia . :D
Tak ,pod grysem jest ziemia wymieszana z drobnym grysem wapiennym,który widać na zdjęciu .
Cały skalniak jest osadzony na stercie gruzu ,która jest przykryta odwróconą darnią wycietą spod miejsca ,na którym jest skalniak.
Obrazek
grigori24 pisze: Czy nie uszkodzę roślin przy rozsypywaniu ? :D
Oczywiście ,że nie jeżeli zrobisz to ostrożnie .Pod roślinkami rozsypywałam grys rękami odzianymi w rękawice typu wampirki :D .
Obrazek
grigori24 pisze: A co z słońcem czy grys nie spali roślin w końcu się nagrzewa . :D
Nie zauważyłam takiego problemu.Rośliny szybko się zaaklimatyzowały na skalniaku i rosną wspaniale .
Kamienie są jasne ,dopiero pod wpływem wody zmieniają barwę na zielonkawą.
grigori24 pisze: Proszę o cenne uwagi jakie przyjdą Ci na myśl dotyczące grysu.Cena i gdzie kupić . :D
Grys i w ogóle cały kamień kupiłam w Łodzi tutaj ponieważ ceny tam najbardziej mi odpowiadały .Na stronie jest cennik to sie zorientujesz w cenach i możesz poszukać składu kamieni w swojej okolicy.
grigori24
---

Post »

Dzięki za wyczerpującą odpowiedz . Wszystko już wiem .Wiosną będzie dużo pracy aż strach pomyśleć . Mam jeszcze jedno pytanie o żurawkach . Jakie miejsce lubią i czy często podlewasz? Są po prostu piękne zwłaszcza ta czerwona . ;:138 .
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

grigori24 pisze:Wiosną będzie dużo pracy aż strach pomyśleć . Mam jeszcze jedno pytanie o żurawkach . Jakie miejsce lubią i czy często podlewasz? Są po prostu piękne zwłaszcza ta czerwona . ;:138 .
Powodzenia w realizacji ogródkowych projektów :D
Moje żurawki rosną na stanowisku słonecznym ,zwłaszcza ta czerwona ma słońce przez cały dzień ale chyba jej to odpowiada .Ziemia ma odczyn wapienny i jest dobrze zdrenowana .Żurawki nie były specjalnie podlewane .
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Witaj, Małgosiu! Dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego ogródka. Jest naprawdę śliczny i pięknie zaplanowany. Widać że włożyłaś w jego tworzenie dużo pracy ale tez dużo serca. Gratuluję! :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”