Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

U siebie też muszę przypilnować, żeby można było opał zrzucić i dostarczyć do piwnicy. Kupujemy po kilka ton węgla, więc nie poszaleję. Wyższa konieczność :wink: Przy Twoim domku lepiej chyba wyglądałyby kwiaty różowe lub niebieskie. Ocieplone donice powinny przetrzymać mrozy. Na pewno nie zdarzają się takie, jak u mnie, -31 dzisiaj :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany ....-31 :shock: niezły mrozik.....u mnie było - 27 i aż nos zamarzał :roll: :lol:
Różyce , liliowce....aż serce wyrywa sie ku takim widokom.....ale już niedługo, chociaż patrząc przez okno trudno w to uwierzyć....ale naprawdę niedługo ;:224 :lol:
A nowa różana rabatka na trawniczku ......jak najbardziej ;:224 ....może mąż nie zauważy :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Gosiu, podpisuję się obiema rękami pod tym, co mówisz o kosiarce. Rozważywszy za i przeciw, zdecydowaliśmy się od początku na elektryczną. Chyba jedyne jej minusy to kabel i to, że nie można kosić po deszczu - ale komu by się chciało! ;)
A na skarpy i takie sobie siły jest bardzo ok. I koszenie naszego całego trawnika zazwyczaj zajmuje mi nie więcej, niż 0,5 godziny..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, Agatko, jeśli chodzi o kosiarkę to trzeba by zakupić taką ze wspomaganiem.
A sa tez takie, które same koszą. Ta byłaby luks. :roll:
Rózyczka to Szekspir
z podstepnym przejmowaniem dam sobie radę :;230

Asiu, dobry pomysł, ale chyba moim znajomym nie podoba się to co robię, więc nie chwalą. Albo mój m. nie zwraca uwagi na opinie innych, bo ma swoją. I raczej jest to druga opcja. To artystyczna dusza, która ma swoją wizję niekoniecznie zbieżna z moją. Najwazniejsze, że juz nie wtrąca się do tych rabatek, które są. To i tak duża poprawa. Myślę, że za jakis czas będzie jeszcze lepiej :D

Ewo, to moje ulubione kolory. Muszę pomysleć co tu wybrać. Kupiłam nawet olbrzymią donicę. Musze kupić jeszcze jedną, bo mam miejsce z przodu domu, zaraz za rabatka z rh, gdzie bardzo pasowałby jakiś wyższy akcent. Tez chyba posadzę powojnika, bo tam jest cień. Musze jakiegoś znaleźć, który toleruje cień.
-31 :shock: U mnie było -20 i mój samochodzić mimo kołderki miał problem z odpaleniem. Dobrze, że jutro sobota. Nie będe się martwiła, że nie dojade do pracy.
Podobno dzisiaj w nocy ma byc najzimniej. Potem już trochę lepiej. Ale tylko trochę.

Agus, niestety, zauważy :roll:
No, ale drobnych zmian nie.
Tez tęsknię za takimi widokami. A najbardziej chyba za ciepłem. Chcociaz tym roku jeszcze porządnie nie zmarzłam, ale mimo wszystko.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, nie wątpię, że cześć trawniczka będzie Twoja :;230 :;230
Kosiarka ze wspomaganiem chyba tylko o spalinową chodzi. Takiej my kobitki nie umiemy uruchomić :;230 Trzeba myśleć o elektrycznej ;:108
x-d-a

Post »

Gosiu, Joasia słusznie pisze, ze faceci uwielbiają być chwaleni i można ich podejść od tej strony ;:224
Mój M. też zmienił podejście do ogrodu i moich w nim zmian, jak znajomi zachwycali się naszymi roślinami.
A co do kosiarki to jest jeszcze trzecia możliwość - ja mam też kosiarkę na akumulatorek. Super wynalazek! Leciutka jak elektryczna, ale bez kabelka ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojników jest takie mnóstwo, że z łatwością wybierzesz taki, jakiego Ci trzeba :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, kosiarki spalinowe ze wspomaganiem są też uruchamiane przyciskiem. Tylko pewnie drogo kosztuje. Chociaż jednak taka elektryczna jest dla mnie chyba najlepsza. Tylko ten kabel :roll:

Dalu, tylko, że mnie nikt nie chwali przy m. Jego bardzo często nie ma. Nie słyszy pochwał. :(
Chyba, że zorganizuję jakies przedstawienie :wink:
Musze poczytać o Twojej kosiarce.

Ewa, szukam jeszcze czegoś do posadzenia w tym miejscu

Obrazek

Tutaj jest też chodnik pod domem. Chciałabym postawić donicę z czymś wyższym, żeby wypełnić luke w tym kacie. Najpierw myślałam o róży, ale tutaj jest cień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit wpisuję się aby wątek mi nie zginął.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ale ciepłe widoki, od razu chce się do wiosny i lata. ;:3
Z M. to jest taki kłopot że to są takie stworzenia że zawsze musi być tak jak to sobie wymyślił, a jak tego nie wymyślił to po co zmieniać. Zero pomocy w czymkolwiek poza koszeniem a i tak trzeba dokaszać przy drzewach i rabatach. Już więcej nic nie mówię bo sobie popsuję humor i spać nie będę. :evil:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Porządna donica z porządnym powojnikiem? Szaleńczo kwitnie Mme Julia Correvon, ale to spory krzaczek. Za to nie choruje i nie marznie, kwitnie cały sezon. Bordowa, drobne kwiaty. Dziwne warunki jej nie przeszkadzają, rośnie u mnie w suchej ziemi, przez dłuższy czas ocieniona.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Nic to, trzeba w takim razie cichcem pozbywać się trawniczka.

Gosiu - odnośnie tego pustego miejsca przy rabacie rh przy domu, piszesz, że zrezygnowałaś z róży, bo za dużo cienia. O ile nie jest tam cieniście cały dzień ja bym poszukała jakieś odmiany róży, która toleruje sporo cienia - bodajże u Majki czytałam, że obiekt pożądania Pastella lubi raczej cieniste zakątki. Jeśli zaś jest tam sporo cienia to może spróbuj posadzić tam jakąś hortensję bukietową czy drzewiastą - jest tyle pięknych odmian.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roza, witaj. Dawno Cię nie było u mnie.

Maju, ja już też nie będę pisała na ten temat chyba. Chociaż jak tak sobie tutaj pogadam to mi lżej :?
Zakryjmy to zasłoną milczenia :D

Ewo, podoba mi się Mme Julia Correvon. W donicy to pewnie nie bedzie aż taki duży. Może się to udać.

Asia, zastanawiałam się nad różą, ale chciałabym tam postawić donicę z czymś wyższym. Pastella odpada. Nie wiem, czy na tym jasnym tle hortensje nie będą ginęły. Dlatego padło na powojniki. Może się piąć wysoko do dachu.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu :wit , kradzież trawnika mężowi wychodzi Ci bardzo dobrze :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, wprawiłam się :D
Muszę gdzieś przecież upchac nowe nabytki. Myślałam, że jak juz zapełnię istniejące grządki to już mi wystarczy, ale jak weszłam na forum, to co i rusz budzi się nowe chciejstwo :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”