mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Post »

Renia, a co z Twoja ścieżką? Kładziesz na sam żwir? czy dajesz domieszkę cementu?
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Reniu! Żałuję ,że tak mało zdjęć pokazujesz, zdecydowanie mam uczucie niedosytu...Ale rozumiem Twój brak czasu.
Na tych ostatnich fotografiach widać dojrzałe i bardzo interesujące kompozycje! Bardzo ładnie jest u Ciebie.
Ścieżka z kostki świetna! Tym bardziej chylę czoła,że to Twoje dzieło.Bardzo mi się podoba jej miękki kształt. Czy kostk\ę kładziesz na piasek czy na zaprawę?
Mam podobne zdanie co do agrowłókniny, już pisałam o tym na forum.
Zazdroszczę rozdrabniarki, bardzo by mi się przydała, tyle gałęzi się marnuje.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit
Przepraszam, że trochę mnie nie było. Brak czasu, ale teraz już o 20 robi się ciemno, więc córcia mam nadzieję, że wcześniej pójdzie spać.
Brakowało mi Was, muszę to nadrobić. :D
Ulu ziemia u mnie fatalna. Najpierw duża walka z perzem, potem dosypywanie z worków i po latach jest w miarę fajna. Tam gdzie się do tego nie przyłożę, to gdy leje jest mokro, jak tylko przeschnie to pustynia i nic nie wyrwę. Budując dom pomieszaliśmy warstwy ziemi. Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba. U mnie tylko z przodu jest porządek, z tyłu pobojowisko. :D
Helen dziękuję za zaproszenie. ;:180 Jestem taka mała złota rączka, tylko czasu mi brak. ;:145
Marku zgadzam się z Tobą to przesada ;:108
Justyś to nowy aparat, cyfrówka padła. Czekam na powrót ;:196
Dorbie kostkę kładłam na diabaz, bez cementu. Tylko boki są na suchym betonie. :D
Tamaryszku z kostką utknęłam, brakło diabazu. Kładłam tak jak podejrzałam ekipę, która kładła kostkę na podjeździe. Zostało im materiału i chciałam to wykorzystać. Niestety brakło mi diabazu i żwirku granitowego, muszę to dokupić. I tak trwa to już rok. ;:223 W składach obok mnie tego nie ma. Przeczytałam, że tej kostki nie kładzie się na piasek. Można na piasku z cementem, ale nie chcę potem czyścić kostki, gdybym się za 5 lat rozmyśliła. Rozdrabniarka jest super. tam gdzie porządnie i grubo wysypałam gałęzie trawa nie rośnie. Żałuję, że tak późno ją kupiłam. :D
A teraz troszkę mojego ogródka

moja brzoza yuong wypuściła pęd do góry i teraz nie wiem, czy go wyciąć, czy zostawić. Co Wy na to?
Obrazek
żwirowisko to busz, w niektórych miejscach przejść nie można
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
paprocie żyją :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
czy widzicie z lewej strony krasnoludka? :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek
oto moja nagroda za nieplewienie: sadzonka pęcherznicy diabolo oraz sadzonka tawułki :heja
Obrazek

I to by było na tyle, muszę jeszcze nadrobić zaległości z odwiedzinami w waszych ogrodach i nacieszyć oko ;:108

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

No nareszcie jesteś. Śliczne są twoje kompozycje! Ja podobnie jak Ty mam zagospodarowaną tylko część ogrodu- tę bardziej przy domu. Niestety reszta czeka na podniesienie terenu, gdyż od 2-óch lat są tak wysokie wody gruntowe, że mam spore jezioro. Kilka roślin mi zmarzło od korzeni, bo woda nie wsiąkła na zimę i była 20 cm warstwa lodu. Mi.in. zmarzły mi winogrona, lawenda, wrzosy, ach szkoda gadać, serce mnie boli. W perspektywie mam dużo miejsca do nasadzeń- to mnie cieszy, ale muszę czekać, bo to pewnie kilka dużych wywrotek ziemi.
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Witajcie :wit
Jutro muszę narobić zdjęć zapas na zimę :;230
Ulciu po Twojej historii z poziomem wód gruntowych już nie narzekam na swoją ziemię. Ja też mam straty w roślinach, zawsze coś mi padnie. W jednym miejscu wzdłuż ogrodzenia najpierw padł perukowiec o złotych liściach. P, ale jak padła pęcherznica w tym samym miejscu to już nie wiem co tam w ziemi siedzi. ;:223

Ależ mi brakuje czasu, czekam na deszcz by coś poprzesadzać.
Może dziś uda się mi Was odwiedzić

Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Reniu ... jestem zachwycona twoim ogrodem ... a te trawy - na marzenie - chciałabym kiedyś mieć coś takiego w ogrodzie .. ech , marzenia :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Miriam jeśli trawy to Twoje marzenie, to bardzo realne marzenie. Na początku jedno ździebełko chuchałam dmuchałam, a teraz busz trzeba będzie trochę przekarczować. :;230

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Trochę Cię nie było :D U mnie znowu odwilż, ale to może zapowiedź wiosny. Już mnie nosi, bo w ogrodzie jeszcze nie byłam. Chciałabym już zobaczyć, czy spod śniegu coś się pokazuje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

:wit
pospacerowałam po Twoim ogrodzie, duży i ładnie rozrośnięty azalie :uszy , bardzo podobają mi sie te rabaty ze zwirem, to żwir z ogrodniczego czy taki zwykły ze żwirowni? świetny jest ;:108
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

busz traw rewelacja!
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Reni ! Znalazłam krasnoludka na zdjęciu pod olbrzymimi trawami!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też go znalazłam.
Czyżby nowa ogrodniczka nam rosła, a może ogrodnik. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Witajcie moi mili :wit
Ależ było dziś cudne ;:3 , ale jak było zimno brrr :( Tylko kilka gałęzi udało się dziś uciąć. Pod sekator poszedł dereń i irga. Spacerując w jednym miejscu dostrzegłam jak się rozsypały nasiona spartyny. Co za osioł zostawia nasiona traw na zimę ;:223
Ewciu[/b] już śniegu ani śladu, ale w cieniu ziemia twardziutka, oj twardziutka. A roślinki jakby zimi nie było tak chcą wyłazić, nawet zapomniałam, że w pewnych miejscach tulipany wsadziłam. :D
Kamilko żwir jest ze żwirowni, ale nie z moich okolic tylko gdzieś z zachodniej Polski. Jest żwir kwarcowy, a nie rzeczny więc trochę kosztował i był dla mnie na wagę złota. A teraz jak widzę jak go ubywa to mi się serce kraje. Moja najłmodsza roznosi kamyki gdzie się da. Tak to lubi. ;:145
Dorbi tak lubię ten busz, choć teraz jest tam łyso. :D
Tamaryszku i Grażynko liczę ,że ten mały krasnoludek to będzie mój pomocnik.Dziś przesadzałam paprocie. I dla niej to była niezła frajda przesypywać tę ziemię. Uwielbiam jej hasła "jedzcie roślinki jedzcie." :D Jeszcze nie łapie, że ziemię sypie się tylko do doniczek. :;230

Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Reniu. Rzeczywiście było dzisiaj słonecznie ale zimno, chociaż w słońcu i w zacisznym miejscu można było spędzić mile dzień. Chyba większość z nas, co nieco w ogrodach zrobiło a niektórzy nawet pewnie sporo. Jeśli tylko jest okazja trzeba zawsze jak to się mówi 'popychac' robotę do przodu, żeby wiosna nas nie zaskoczyła nie przygotowanych :)

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Przepiękny ogród, a jakie trawy :tan istne szaleństwo :) a jak tam wiosna już zawitała do Ciebie :) ? Pozdrawiam Ciepło i dziekuje za miły komentarz :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”