Czajnik fachowo wykorzystany.
Ogródek Bogusi177 - cz.5.
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Bogusi177 - cz.5.
Bogusiu ależ piękna ta różowa na drugim zdjęciu.Wiesz może jak ona ma na imię.Ostatnio bardzo mnie rajcują różowe róże.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
A mnie sie podobają te 2 ostatnie ta różowa i czerwona a o różach to nawet nie wspominam ,gdyż sa piękne . Z moich patyczków powinna taka różowa piękność wyrosnąć jak na 2 fotce
Boguśko Ci zostawiom
Jakie wsiowe-najcudniejszy kwiaty pod słońcem tylko krótko kwitnie.Gdyby nie to, to w moim ogródku pewnie same piwonie panoszyłyby się.Ja miałam 1 kwiatka czerwonego(drugi nie otworzył się i jak na razie 1 biały ale jest nadzieja na jeszcze 3 kwiaty)Róże dzisiaj oszalały-prawie wszystkie kwitną lub mają pąki.Lilia żółta też wigorna -cały czas kwitnie.Dzwonki ,stokrotki,bodziszek,gożdziki-jednym słowem pięknie i kolorowo.Podaj te dane na pw.Całusy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Boguśko..100 lat mnie tu nie było
..ja się na zakrętach nie wyrabiam.
Piwonie są cudne..zwłaszcza te na dwóch ostatnich piwoniowych fotach.
..kłurcze u mnie prawie wszystko wsiowe
teraz kwitnie....ale uwielbiam te "babcine" klimaty.
Powojnik biały rewelacja!!
I zerknij tu
Piwonie są cudne..zwłaszcza te na dwóch ostatnich piwoniowych fotach.
..może i wsiowe..ale strasznie urokliwe..bogusia177 pisze: zakwitły mi piwonie ,kiedys uwazałam je za wsiowe kwiaty ,
ale jakoś mnie na nie naszło ,wróciłam do starych poczciwych babcinych kwiatów
..kłurcze u mnie prawie wszystko wsiowe
Powojnik biały rewelacja!!
I zerknij tu
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Marzanko czajniczek córka wyrzuciła ,,no a mnie się przydał ,,,
Gabryśko z nowych piwonii to ani jednej się nie chce zakwitnąć ,myślę ,że są za małe .
Kwitną mi zeszłoroczne które sadziłam ubiegłego roku wiosną ,ale też się nie wysilają ,,,a w dodatku wczorajsze burze i gradobicie połozyło je na ziemi ,,,zamiast cieszyć to przygnębiają ....
No a róże .....hmmm maja pączki ,,ale jakie będą ??? widzę ,że nie mam takich jakie zamawiałam ,ale to już po rozbiciu pączków coś mogę powiedzieć ....
Grażyno ,robiliśmy dziury tzn ...ja dzbanek trzymałam a M wiercił ...wiercił ...wiercił ....
i polewał ...
bo to czajnik porcelanowy ,a ja myślałam ,że gliniak ....
Ciężko u mnie zrobić fotkę z perspektywy ,bo ja mała i zawsze robię pod górkę ,,,no ale po co się ma dzieci ,od córy coś cyknęłam z dachu
na planie dom sąsiadów

Gabryśko z nowych piwonii to ani jednej się nie chce zakwitnąć ,myślę ,że są za małe .
Kwitną mi zeszłoroczne które sadziłam ubiegłego roku wiosną ,ale też się nie wysilają ,,,a w dodatku wczorajsze burze i gradobicie połozyło je na ziemi ,,,zamiast cieszyć to przygnębiają ....
No a róże .....hmmm maja pączki ,,ale jakie będą ??? widzę ,że nie mam takich jakie zamawiałam ,ale to już po rozbiciu pączków coś mogę powiedzieć ....
Grażyno ,robiliśmy dziury tzn ...ja dzbanek trzymałam a M wiercił ...wiercił ...wiercił ....
Ciężko u mnie zrobić fotkę z perspektywy ,bo ja mała i zawsze robię pod górkę ,,,no ale po co się ma dzieci ,od córy coś cyknęłam z dachu
na planie dom sąsiadów

- bogusia177

Haneczko ,,nie mam pojęcia jak się róża nazywa ...ale byłam zobaczyć ,,,to Miriam
ma piękne duże kwiaty ,ale dzisiaj kwiatek kwitnący jest powalony na ziemi i nawet nie wiem czy pachnie .,..mam nadzieje ze szybko się przekonam ,
bo ma parę pączków ,,
Jadziu ,,ty to masz rękę do patyczków ,,ja posadziłam ,ale ta ciekawość ,czy już są korzonki ,zgubiła mnie ,,patyczki pokazały listki ,,,i nic więcej ....bo uschły
Ta... Aneczko,piwonie są cudowne ,,,i masz rację za szybko przekwitają
U mnie po wczorajszych przejściach burzowych wszystkie kwiaty leżą na ziemi ,,,na następny rok muszę im dać jakieś podpórki
Ty się cieszysz z róż a u mnie tak wszystko powoli zaczyna kwitnąć ,a nawoziłam pryskałam ale poczekam ,bo przecież też zakwitną jak mają pączki ....
Grzesiu ,
wsadziłam do czajniczka gazonie ,,myślę ,że jej będzie dobrze bo lubi słońce
Judytko witaj
Dzięki że mnie odwiedziłaś ,, wiesz widziałam tyle odmian piwonii ,że myślę jeszcze coś jesienią dokupić ,,teraz to takimi nowościami kuszą ,że szok ,nic tylko kasę mieć i kupować ...lecę do Ciebie ,,,,,
Posłonek

Arthur Bel

pierwsza lilia wodna

gdzieś tam maki

ma piękne duże kwiaty ,ale dzisiaj kwiatek kwitnący jest powalony na ziemi i nawet nie wiem czy pachnie .,..mam nadzieje ze szybko się przekonam ,
bo ma parę pączków ,,
Jadziu ,,ty to masz rękę do patyczków ,,ja posadziłam ,ale ta ciekawość ,czy już są korzonki ,zgubiła mnie ,,patyczki pokazały listki ,,,i nic więcej ....bo uschły
Ta... Aneczko,piwonie są cudowne ,,,i masz rację za szybko przekwitają
U mnie po wczorajszych przejściach burzowych wszystkie kwiaty leżą na ziemi ,,,na następny rok muszę im dać jakieś podpórki
Ty się cieszysz z róż a u mnie tak wszystko powoli zaczyna kwitnąć ,a nawoziłam pryskałam ale poczekam ,bo przecież też zakwitną jak mają pączki ....
Grzesiu ,
Judytko witaj
Posłonek

Arthur Bel

pierwsza lilia wodna

gdzieś tam maki

- Hanka 1

Bogusiu bardzo fajnie zrobiłaś zdjęcia widokowe-dobrze,że masz gdzie wejść i je robić ja nie mam takich możliwości.Dzięki za nazwanie róży-ona/on Miriam jest naprawdę śliczna.
Ależ Ty Bogusiu masz hektarów-
masz gdzie "rządzić"
Ależ Ty Bogusiu masz hektarów-
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Cały czas jej to mówię że może jeszcze szaleć...
Trawnika dużo...
Trawnika dużo...
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj może zazdraszczam ale pozytywnie a u mnie wszystko małe zminiaturyzowane ...Piękny widok ogrodu z dachuGabriela pisze:Cały czas jej to mówię że może jeszcze szaleć...
Trawnika dużo...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Fajne te posłonki, to wieloletnie?
- bogusia177

A dyć Haneczko ....miejsca to Ci u mnie pod dostatkiem ,będę dalej robiła nasadzenia może coś z iglaków ,,ale i tak jesienią chcę wyciąć tuje które rosną od strony drogi ,,bo rosną w granicy ,,i będę sadziła młodzik
Celinko już i tak dużo posadziłam ,bo jak dziewczyny z forum u mnie były 2 lata temu miałam 2 czy 3 rabatki ,a już myślałam że mam piękny i duży ogródek
Gabiśko ,,,,,czy ja nie szaleję ????? przecież wiesz że miałam 3 róże na krzyż i parę bylinek powszechnie znanych
,,,,no w końcu pochwal mnie

Celinko już i tak dużo posadziłam ,bo jak dziewczyny z forum u mnie były 2 lata temu miałam 2 czy 3 rabatki ,a już myślałam że mam piękny i duży ogródek
Gabiśko ,,,,,czy ja nie szaleję ????? przecież wiesz że miałam 3 róże na krzyż i parę bylinek powszechnie znanych
,,,,no w końcu pochwal mnie

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Boguśko, dwóch zdjęć nie widzę...
A chwalić mam za co ?
Za zdjęcia, róże, ogródek... czy za to że jesteś...
A chwalić mam za co ?
Za zdjęcia, róże, ogródek... czy za to że jesteś...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Gabi - za jedno i drugie.
Dzięki
Bogusiu za fotki.
Teraz mam pojęcie jak to wygląda z lotu ptaka.....
Jak tam twoje liliowce, będą kwitły ?
Moje dopiero teraz zaczynają robić pączki.
Nie wszystkie, ale coś może z nich będzie kwitło jak ślimory nie zeżrą pączków z łodygami.
Ale te cośmy kupiły w tej samej firmie marniutkie mam nadal i chyba nie dowiem się w tym roku co mi posłali w "spadku".
Dzięki
Teraz mam pojęcie jak to wygląda z lotu ptaka.....
Jak tam twoje liliowce, będą kwitły ?
Moje dopiero teraz zaczynają robić pączki.
Nie wszystkie, ale coś może z nich będzie kwitło jak ślimory nie zeżrą pączków z łodygami.
Ale te cośmy kupiły w tej samej firmie marniutkie mam nadal i chyba nie dowiem się w tym roku co mi posłali w "spadku".
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Hanka 1

Bogusiu
Charles taki duży i już pięknie kwitnie.Mój ma dopiero malutkie pączki i gdzie mu tam do Twojego
A NN też śliczne i Miriam jak cukiereczek.Fajną masz drabinkę przy Austinie-ja na razie swojemu nic nie postawiłam-rośnie przed tujami to najwyżej niech się po nich spina.M zapowiedział,że już żadnych drabinek nie będzie robił,bo ma później dużo malowania
A NN też śliczne i Miriam jak cukiereczek.Fajną masz drabinkę przy Austinie-ja na razie swojemu nic nie postawiłam-rośnie przed tujami to najwyżej niech się po nich spina.M zapowiedział,że już żadnych drabinek nie będzie robił,bo ma później dużo malowania