Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Gosiu :D
A u mnie nie tak pięknie jak u Ciebie,słońce raz świeci raz zachodzi :? Gunnera jest piękna tylko wielka :lol: Życzę Ci miłego dzionka :D
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Witaj Dawidzie--bardzo się cieszę,że odwiedziłam Twój ogród i poznałam Ciebie,młodego a tak wrażliwego człowieka,bo tylko ludzie o dobrym serduchu kochają i pielęgnują roślinki.Mam do Ciebie pytanie,czy interesują Cię także kwiatki domowe i tarasowe.Mam parę odnóżek clematisów i passiflory,które chętnie Ci wyślę i dorzuciła bym trochę domowych i tarasowych,odpisz a jutro wyślę paczuszkę tylko podaj kod pozdrawiam
Renia
dawidbanan
---

Post »

Reniu dziękuje za miłe słowa :D Oczywiście interesują mnie wszystkie roślinki :D Napisałem na P w tej sprawie :D Pozdrawiam Cie Serdecznie :D

Ps. Nic dzisiaj w ogrodzie nie zrobię, bo strasznie leje deszcz :?
dawidbanan
---

Post »

Wyszło piękne słoneczko ;:2 Aż się cieplutko zrobiło...
Chyba wreszcie zrozumiało że muszę upiększyć mój ogród :lol: Lece do ogrodu póki nie zajdzie...Troszkę roboty mnie czeka...
dawidbanan
---

Post »

Ale ja mam pecha :? Ja wyszedłem na dwór, uciąłem kwiatostan funki bo przekwitła,oraz "pościągałem" przekwitnięte kwiaty petunii...Poszedłem do kotłowni po haczke i inne narzędzia wychodzę na dwór a tam...Leje deszcz :evil: Nawet nic nie zrobiłem w ogrodzie :evil:
dawidbanan
---

Post »

A więc tak :D Jutro jadę na wycieczkę i nie będzie mnie od 6.30 rano do 19.00 albo 20.00...Więc postaram się wejść dopiero po 20.00...Jakoś wytrzymam bez forum :( Więc zaraz lecę, bo muszę wstać o 6 rano albo i wcześniej...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Ja też chętnie przeczytam o twoich przygodach na wycieczce. Pozdrawiam :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---

Post »

Aniu, Iwonko wycieczka była udana...Po prostu nie zdawałem sobie sprawy że będzie tak super :tan
Byliśmy we:
-Wrocławiu-tam płynęliśmy statkiem po Odrze przez półtora godziny, byliśmy w ogrodzie botanicznym,w katedrze,restauracji i jeszcze nie pamiętam gdzie :roll:
-Trzebnicy-w bazylice, jeździliśmy koło tych wielkich sadów :D
-Lubiążu-w klasztorze...
Reszty nie pamiętam, zapomniałem bo było tak superowo :D

Walerio i Grażynko jak przyjechałem z wycieczki mama dała mi 2 wasze paczki :D
Walerio byłem zdziwiony jak otworzyłem paczkę a tam aż cebulki się wysypywały :lol: Dziękuje Ci bardzo :D
Grażynko od Ciebie też dostałem roślinki, a nawet więcej niż chciałem i jeszcze raz Ci dziękuje :D Jutro je posadzę bo dziś za późno...
dawidbanan
---

Post »

Witam Wszystkich :?
Dziś pogoda nie dopisała...Jak popatrzeć na niebo to aż siwe jakby zaraz miało lać :? Muszę iść niedługo posadzić te kwiatuszki od Grażynki :D Bo tak stać nie mogą...

Ps. A co tu taka cisza :?:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dawidku - cisza, bo ci co mogą, to jeszcze się wylegują, a inni... jak ja np. :roll: pracują... no... są w pracy :wink:
Sadź, sadź i porządnie podlej, bo z tym deszczem... u nas szaro już od ponad 24 godzin, a deszczu z tego było jak na lekarstwo...
dawidbanan
---

Post »

Gosiu no nie pomyślałem :roll: Później posadzę teraz muszę śniadanko zjeść i obejrzeć forum :D Może nie będzie u mnie padać...
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu masz rację ,ja mam urlopik i dopiero wstałam i piję kawkę. :D
Dawidzie od kilku dni obserwuje twoje dokonania,jestem pod wrażeniem wykonanej przez ciebie pracy i wiedzy na temat roślin,
szczególnie ich nazw.Ja jeszcze trzy lata temu miałam ogromny z tym problem.
Widzę,że masz już dwie duże rabaty zapełnione kwiatami,gdzie stronę teraz zamierzasz tworzyć następne?
Napisz proszę po czym jest ta ogromna sterta gruzu? :shock: Skoro ma być tam taras to przydało by się go wywieść.
Może jest ktoś w twojej okolicy z ciągnikiem i mógłby to zrobić a ty pomógł byś mu w gospodarstwie?
A może ktoś z rodziny mógłby pomóc?Dobrze,że chociaż po jednej stronie masz pięknie.
Ja też mam w swoim ogrodzie i to w centralnym miejscu dwa zabytki motoryzacji tj.starego zardzewiałego żuka i wołgę.
Mój M jest mechanikiem i bardzo trudno jest mu rozstać się z tymi pojazdami.
No i niestety szpecą mój ogród. :evil: :evil:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
dawidbanan
---

Post »

Aniu dziękuje za miłe słowa...Jeszcze muszę w tej drugiej posadzić kwiaty bo tam jest pusto...Następne nie wiem gdzie zrobię...Ta ogromna sterta gruzu jest po remontowaniu domu (była to sala ze 4 ścianami,wszystko oczywiście z cegłówek,dach na wymianę...Widzisz...Tam są dachówki,kamienie,cegłówki po prostu wszystko...Na razie tego nie wywozimy...Mama powiedziała może kiedyś jak będą pieniądze...Oczywiście jest kto pomóc...Na razie starczy mi ta 1 strona...

Ps. jak M nie będzie w domu to zawołaj kogoś niech to wywiezie :P Będzie mała awantura ale przecież się pogodzicie...
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawid ja dopiero wstałam :lol: :lol: Cieszę się,że podobała Ci się wycieczka :D Dużo ciekawych miejsc odwiedziłeś :shock: :shock: Czy robiłeś jakieś zdjęcia?
Roślinki już posadziłeś?Pochwal się i zrób foteczki :lol: :lol:
dawidbanan
---

Post »

Aniu ja mam baterie akumulatorki, no i ładowały się 16 godzin, no i my płyniemy statkiem ja chciałem zrobić pierwsze zdjęcie,a tu włączyłem aparat klikam a tu napis "wymień baterie" :evil: :evil: :evil:
Jeszcze nie posadziłem roślinek...Baterie muszę nowe kupić, bo te są w śmietniku, a nowe kosztują chyba 11zł...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”