Miniaturowy ogród -Foggia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Re: Miniaturowy ogród -Foggia

Post »

Aniu.1, ja juz 2 razy sadziłam konwalie i nic z tego nie wyszło, a ja je tak lubię... Może tym razem się uda.
A co do zimy, to znowu trochę posypało, ale śnieg zniknął bardzo szybko. Mówili w TV, że gdzieś tam na południu Anglii przyszła juz wiosna, o 11 dni wcześniej niż zwykle. I ma to być dowód, że jednak, mimo srogiej zimy, klimat się ociepla :roll:

Nelu, Aniu, rzeczywiście miejsc gdzie można kupić róże jest tu sporo, poczynając od Austina a kończąc na mniejszych rodzinnych szkółkach. Wybór róż ogromny, choć teraz już sezon się kończy i już wiele brakuje. A ja dopiero w tym roku mogłam sobie pozwolić na takie zakupy :D Sporo róż i innych roślin przywiozłam z Polski...
A w centrach ogrodniczych, do których mam zresztą dość daleko, nie ma dużego wyboru. Ostatnio chciałam dokupić trochę lilii i ciężko znależć coś ciekawego. A teraz nie mogę robić zakupów na allegro, bo chyba nieprędko pojadę do Krakowa :roll:

Mój sezon ogrodowy uważam za otwarty... :heja
Wczoraj świeciło słońce i mogłam trochę popracować, zacząć sprzątać to czego nie zdążyłam przed zimą...
Roślinom też już się spieszy do kwitnienia :D, tulipany zaczęły wychodzić z ziemi.

Pierwsze tegoroczne kwiatuszki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kwiatki zimowitów przetrwały pod śniegiem
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ...znowu Ci zazdroszczę ...tym razem pierwszych kwiatów w ogrodzie,u nas nie ma mowy ,żeby aby zobaczyć choć skrawek gleby,wszystko zasypane półmetrową warstwą śniegu,przez ostatnie 3 dni wciąż sypie...

Spójrz na tę różycę ...już jej szukam ... :wink:

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.92861
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Mario! Bardzo się cieszę, że spodobała Ci się moja wizytówka :lol: :lol:
Przypomniałam sobie dzisiaj cały Twój wątek od samego początku. Jak dobrze, że jest takie miejsce jak nasze forum i można nacieszyć oczy kolorowymi kwiatami w środku zimy. Bo u nas jest cały czas śnieżnie i zimowo. I pewnie jeszcze tak jeszcze będzie do końca marca :( ( Przynajmniej takie są prognozy :evil: )
Ostatnio jakoś zaniedbałam Twój ogród, więc tym bardziej się cieszę, że zajrzałaś - i mi się przypomniało ;:24 żeby tu zajrzeć.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Mario, jak ja Ci zazdroszczę :D miło popatrzeć na wyłaniające się spod ziemi kwiatuszki... podczas dy u nas prawie metr śniegu i od trzech dni ciągle pada :( wiosna nas nie chce :(
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, ale masz wiosnę ;:138
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:tan :tan :tan juz jest wiosna jejku jak cudownie masz Marysiu :D Piękna ta Twoja miniaturka,wyobrażam sobie zapach roznoszący się o tylu róż :D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Marysiu no to nie nie wiem co z tymi konwaliami?Myślałam,że to tylko mi się nie udało :roll: Nie udaje mi się również z innymi kłączami typu begonia i dalia..wszystko gnije :cry: A tu na forum doradzali mi żeby konwalii nie sadzić,bo strasznie się rozpanoszą...no i zrezygnowałam :roll:

Piękna wiosenka u Ciebie :heja ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witam Marysiu-jak u Ciebie już cudnie :) U mnie tez zaczynają pokazywać się pierwsze zwiastuny wiosny. Tradycyjnie żonkile-ciekawe czy w tym roku zdążą na Wielkanoc :)
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Mario pospacerowałam w Twoim malutkim ogródeczku jestem pod wrarzeniem ;:7 Ja także mam malutki ogródeczek ale u ciebie to burz kwiatowy ;:63 Cudnie brakuje słów aby wyrazić jakie wrażenie robią twoje piękne roślinki. ;:7 ;:7 ;:7 ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Oj Marysiu-ale mi zadanie wieczorne zadałaś :)
Przeleciała całe allegro wzdłuż i w szerz...i nigdzie nie ma hortensji na pniu!!!! :;230 :;230
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Ooo, ile tu gości :D Bardzo mi miło. Witam Wszystkich serdecznie.

No i za wcześnie pochwaliłam się i cieszyłam wiosną. Zima wróciła i znowu w ogródku ok. 20-30 cm śniegu ;:98
Obrazek

Dziś wreszcie zaświeciło słońce i miejscami troszkę śniegu ubyło

Obrazek

Obrazek

A niektóre róże już zaczęły wypuszczać listki :shock:
Obrazek

Na poprawę nastroju kupiłam sobie taki bukiecik z przeceny :;230 Stoi juz tydzień...
Obrazek

Niedawno na ebay-u znalazłam okazję - 100 cebul lilii za 10 funtów. No i przyszły wczoraj. Tylko jakoś wyobrażałam sobie, że będą takie jak ze sklepu, podsuszone, a są świeżo wykopane, wilgotne, z resztkami ziemi, ale ładne, niektóre już kiełkujące. A w ogrodzie śnieg :evil: Pojechałam więc dzisiaj do miasta i kupiłam wieelką donicę i jutro je tam włożę, poprzesypuję ziemią i mam nadzieję, że przetrwają do pory sadzenia. Lilie mają być różne, różniste :D Będzie niespodzianka latem, a mój ogródek w tym roku będzie różano-liliowy :;230

Ale niedawno kupiłam też coś innego - wisienkę ozdobną Kojo-no-Mai
Obrazek

Jak już pisałam, byłam dziś w pobliskim miasteczku - tylko 15 min. jazdy autobusem, a klimat inny, ani śladu śniegu.
Kilka zdjęć z podróży
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Marysiu- jeśli Cię to pociesz..masz przynajmniej czyściutki,bielutki śnieżek :;230
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu u nas jeszcze śnieg stary ,brudny leży,a dzisiaj ,raz deszcz,raz śnieg,
właśnie w tej chwili śnieg dosyć mocno pada.
Masz piękne widoki :shock: :D ,wisienka cudne drzewko,ciekawe jak zakwitnie :?: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Marysiu przyleciałam do Ciebie ,aby zobaczyć ten nowy puch śnieżny i rzeczywiście sporo Wam nasypało.Zdjęcia Twoich okolic bardzo urokliwe..i te owieczki pasące się na śniegu ...Co to za róża tak garnie się do zapoczątkowania wegetacji... ,bardzo wcześnie,zawsze o tej porze zaczynają odżywać... :?: :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Marysiu jestem w szoku..ile u Ciebie śniegu :shock: :shock: Ale nie martw się..na pewno szybciutko stopnieje ;:108
Zdjęcia z podróży śliczne :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”