Mam nadzieje , ze uda mi się wreszcie czymś konkretnym pochwalić (ja zawsze czepiam sie jakiejś nadzieji)
Ogródek EdytyB - początki amatora
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko jak na razie jedyny - ale pokazuja się następneHalina Kwak pisze:Edytko, jedyny tulipan, ale za to jaki piękny![]()
Też wysiałam "Grzesinki", tylko zapomniałam, że one pną się w górę i potrzebują "wsparcia", hihihi
Z grzesinków z 15 nasion nie wzeszło chyba z 3 potem ze 4 mi padło - ale to co zostało radzi sobie dobrze, zobaczymy jak po tej nocy, zostawiłam je na wdorzu wciśnięte między tuje. Mam nadzieję, że nie zmarzły
- HannaCS
- 500p

- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to u Ciebie mrozek nocą bywa....
u mnie dziś na Żoliborzu o 6,30 całe 3 stopnie na plusie było....
kurde ja chcę lata... słońca... i pięknych kolorów Świata... niech ta szarość sobie już spada do eskimosów
Ale przyszalałaś z zakupami kwiatowymi.. jak się rozwinie wszystko to jak w kwiaciarni będzie
- EdytaB

Mam nadzieję,HannaCS pisze:![]()
A to u Ciebie mrozek nocą bywa....
u mnie dziś na Żoliborzu o 6,30 całe 3 stopnie na plusie było....
kurde ja chcę lata... słońca... i pięknych kolorów Świata... niech ta szarość sobie już spada do eskimosów
Ale przyszalałaś z zakupami kwiatowymi.. jak się rozwinie wszystko to jak w kwiaciarni będzie![]()
pieknie i pachnąco..
co prawda stwierdziłam, że koniec z zakupami ale gadać sobie możan,
Jednak czeka mnie teraz ważniejsza praca, jak widać na fotkach środek działki jes w opłakanym stanie, wczoraj lałam Roundapem 9wiem wiem , ze szkodliwy) ale nie dała bym rady inaczej. W zeszłym roku prubowałam i tak wyłazi. Mam też kupę drzewa do posprzątania i wytyczenie rabat pod posadzonymi iglakami - jest trochę pracy.
Jednak ja nie z tych co tylko leżą i pachną więc rękawy zakasam i do pracy:)
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj Edytko
Odnośnie twojego pierisa nie bardzo potrafie pomóc bo zaczynają u mnie dopiero drugi sezon
ale ....
Pieris japonica " little heath"

Pieris japonica "debutante"

Myślę ze twój to właśnie ten pierwszy przynajmniej na takiego mi wygląda. U mnie on jeszcze nie zakwitnął ani w zeszłym ani w tym roku. A może ty znasz nazwę swojego i wtedy bedziemy szukać dalej > co z nim ?
Odnośnie twojego pierisa nie bardzo potrafie pomóc bo zaczynają u mnie dopiero drugi sezon
ale ....

Myślę ze twój to właśnie ten pierwszy przynajmniej na takiego mi wygląda. U mnie on jeszcze nie zakwitnął ani w zeszłym ani w tym roku. A może ty znasz nazwę swojego i wtedy bedziemy szukać dalej > co z nim ?
- EdytaB

pieris japonica Variegataiwonaxp pisze:Witaj Edytko
ale ....
Edytko zakupy super. Twój ogródek bardzo ładny. Tobie podobają się murki, schody a mnie marzy się płaska przestrzeń. ;:91 I jak tu komu wygodzić?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu